Skoda Kodiaq

Готова ли е колата ви за зимата?

Готова ли е колата ви за зимата?

Готова ли е колата ви за зимата?

Реклама Nissan X-Trail
Всяка година зимата идва неизбежно и с нея ниските температури, хлъзгавите пътища и снеговалежът. Трудни условия, към които трябва предварително да се подготвят автомобилистите. Застрахователите от немската компания DA Direkt предоставят практични съвети за направата на автомобила „зимноустойчив“.

Изпозвайте зимни или всесезонни гуми. Това се изисква и от закона при определени метеорологични условия. В Германия "Ако автомобил без зимна гума попадне в инцидент поради сняг и лед, се дължиглоба и застрахователното покритие може да бъде застрашено", - казва Кристиан Шолц, експерт по застраховане на DA Direkt. - "Зимните гуми трябва да имат дълбочина на протектора най-малко четири милиметра, за да сме сигурни, че колата няма да загуби сцеплението си по хлъзгавия и заледен път. Гумите определено трябва да носят символа на алпийските върхове или снежинката."

Пълен резервоар с течност за защита срещу замръзване на предното стъкло. Трябва да имате достатъчна защита от замръзване на предното стъкло, така че видимостта на пътя да бъде ясна. Внимание - дори уплътненията на вратите и ключалките на вратите могат да замръзнат - в този случай може да помогне специлна за случая автокозметика.

Проверката на акумулатора на автомобила е добра идея. Батерията трябва да се проверява редовно, особено през зимата, и да се замени, ако е необходимо. Това ще позволи колата да се стартира без проблеми, дори в случай на сериозно студено време.

Регулирайте светлените на автомобила. Рискът от злополуки се увеличава от превозни средства, които са слабо осветени или други участници в движението не се визуализират правилно или заслепяват. По този начин достатъчната осветеност на автомобила е не само за безопасността на водача, но и на други участници в движението. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety Volkswagen

Euro NCAP: Двойна победа за VW Commercial Vehicles

Мар 29, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety

Как да се спасите, ако колата ви потъва под вода? - видео

Мар 28, 2024