Убитият в Бургас и убиецът му участвали в два грабежа

Задържаният за престъплението направил самопризнания
10
Убитият в Бургас и убиецът му участвали в два грабежа
Снимка: БТА, архив

Убитият в бургаския квартал "Долно Езерово" 33-годишен мъж и извършителят са участвали в два въоръжени грабежа през 2015 и 2016 година.

При двете престъпления са откраднати големи суми пари, стана ясно днес на брифинг в Бургас.

Задържаният за убийството 32-годишен мъж е направил самопризнания. Той е от Шумен, но от дълги години живее в Бургас.

Още по темата
Убийството е извършено с автомат "Калашников", като оръжието е било открито на около 350 метра от мястото на престъплението.

За огласяване на подробностите около разкритото престъпление в морския град пристигна зам.-главният прокурор Иван Гешев.

България е безопасна страна от гледна точка на такъв вид престъпления, каза Гешев и добави, че това е факт, с който може да се гордее всяка европейска страна.

Административният ръководител на Окръжната прокуратура в Бургас прокурор Георги Чинев каза, че мястото на убийството е в землището на квартал "Долно Езерово", след което тялото на убития е било преместено, предаде БТА.

По случая са работили специалисти от Национална полиция - София, както и водолази, които са претърсвали езерото Вая за оръжието.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов отбелязва, че случаят е бил тежък за разследване поради липсата на отправна точка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Късмет че са решили да се избият взаимно та да се отчете полицията и два разкрити грабежи. Защото това е сложно разследване за техният потенциал
6
0
 
8
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Явно не са могли да си поделят плячкат.
5
0
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
името гешев ще ни се натяква при всяко разкрито престъпление като супер активно и продуктивно лице което довежда операции до успех дали той ще смени ролята на разкривател със роля супер успешен обвинител е отделно нещо
4
0
 
10
 
! Отговори
galya преди 4 години
В крайна сметка нищо не разбрах, защо убития е убит, например, но разбрах, че е бил "тежък случай на разследване".
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв е бил мотивът на престъплението?Спор при делба на плячката?
2
2
 
22
 
! Отговори
??? преди 4 години
Дали и тези служби които са на брифинга не са виновни. При два въоръжени грабежа, ако са събрали достатъчно добри доказателства тези двамата щяха да са в затвора, а не сега криминалистите да работят денонощно, да дават брифинг, Гешев, Иванов и сие да харчат пари за пътя София -Бургас -София все едно те са ги разкрили. При други случаи пращат говорителите или не можем нищо да коментираме.
1
0
 
22
 
! Отговори
tai преди 4 години
не са могли да разделят плячката