Lasurit

Hella - Колата сама ще засича хлъзгавия път

Hella - Колата сама ще засича хлъзгавия път

Hella - Колата сама ще засича хлъзгавия път

Реклама Opel Stock
Датчиците за дъжд включващи автоматично чистачките на предното стъкло съществуват отдавна. Но технологичната компания Hella, специалист в областта на светлината и електрониката, след съвместна работа с Porsche, е готова със сензор, готов за серийно производство, който засича влажността и хлъзгавостта на пътните настилки. Името на новата система за безопасност и подпомагане на водачите е "Porsche Wet-Mode".

С нея, според производителя, предварително може да се открие значителна хлъзгавост на пътната настилка и да се подготвят по-бързо превантивните системи за по-стабилно шофиране в тези условия. В новото Porsche 911, включеният в структурата за безопасност сензор на Hella е монтиран в джантите на предните колела. Той разпознава състоянието на пътя и открива хлъзгавата повърхност на пътната настилка.

Хлъзгавият път при шофиране често е подценяван от водачите, предупреждава производителят. Много злополуки се случват, когато гумите загубят контакт с пътната настилка.

„За да се предотврати надеждно това, водачите трябва да бъдат информирани своевременно за пътните условия, за да могат да адаптират поведението си при шофиране“, казва Михаел Джегер, отговорен за сензорната технология в Hella.

Ако и когато системата на новия Porsche 911 разпознае мокра или хлъзгава пътна настилка, тя предварително подготвя отзивчивостта на Porsche Stability Management (PSM) и Porsche Traction Management (PTM). Освен това водачът получава предупреждение и препоръка да премине в режим на каране на хлъзгаво. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Техника /Technics Камиони / Trucks Електромобили Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Trucks: Зареждане с 1000 киловата!

Апр 23, 2024
Авто Новини Мотоциклети Техника /Technics

3-колесен верижен мотоциклет не се плаши и от най-жестокия терен!

Апр 19, 2024
Авто Новини Тестове Техника /Technics Безопасност | Safety

Проучване - ниско е доверието в автономното шофиране!

Апр 19, 2024