Психиатърката, източвала НЗОК, обжалва ареста си

Д-р Инна Бончева не разбира в какво я обвиняват
5 дек 2019 08:18, Петя Славова
7
Психиатърката, източвала НЗОК, обжалва ареста си
Снимка: Bulgaria ON AIR

Обвинената в източването на Здравната каса с повече от половин милион лева психиатър д-р Инна Бончева обжалва днес пред Апелативния съд в Пловдив ареста си.

Още по темата

Обвинението твърди, че психиатърката е фалшифицирала прегледи на 52-ма пациенти и незаконно е получавала скъпи ампули с лекарства за шизофрения, които след това е пласирала на половин цена на черния пазар, припомня bTV.

Преди седмица Районният съд остави лекарката в ареста с аргумента, че може да повлияе на разследването и на длъжностни лица, ако бъде освободена. Тя скри лицето си пред съда, но обясни, че не разбира точно в какво я обвиняват.

Според прокуратурата, схемата за източване на НЗОК с участието на психиатърката е действала от 2017 г. До този момент са разпитани 80 свидетели. Законът предвижда от една до осем години затвор, както и конфискуване на имуществото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Гост преди 4 години
През ден има репортажи за уморени пациенти поради некомпетентност и бездушие, от време на време цъфва и по някоя схема за източване на НЗОК от лекари и накрая по същите телевизии журналистите ми обясняват как за лекари имаме ангели. Ненков има наглостта да се подиграва, че българите щяха да са безсмърни, ако нямаха лекари. Някой води ли статистика на здравната система - процент познати диагнози, резултатност на проведеното лечение и т.н.? Защо няма рейтинг на лекари и болници?
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Психиатрите са за съд заради издевателства над пациенти!
3
1
 
5
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Да обжалва по установения ред пред епископ Датев Акобян.
2
4
 
6
 
! Отговори
65 преди 4 години
Имайте милост,пуснете я,идват празници.Трябват и пари,все ще измисли някоя схема
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
има вече тотално разложение на нацията...всички разбраха,че в България се замогва от кражби и далавери (примери колкото щеш),а не с честен труд и във всички сфери, кой как свари се опитва да се облагодетелства...