Само 20% от хората с достъп до интернет у нас пазаруват онлайн

През Черния петък: Най-продавани били детските играчки
4 дек 2019 22:10, Анисия Иванова
15
Само 20% от хората с достъп до интернет у нас пазаруват онлайн
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Само 20% от хората с достъп до интернет у нас пазаруват онлайн. Това съобщи Валентин Кунторов, маркетплейс директор на eMAG за България, в предаването "Бизнес среща“ по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му малко под 41 млн. лв. е стойността на поръчаните продукти в рамките на Черния петък от сайта за електронна търговия eMAG.

Кунторов определи eMAG като пионер по отношение на Черния петък. Той отбеляза, че данните от деня тази година се равняват на тези, които компанията отчита през един средностатистически месец. "Ръстът на поръчките на годишна база през тазгодишния Черен петък е 9%, този на трафика е 11%", обясни той.

Гостът добави, че най-продавани като бройки са били детските играчки, а като стойност обичайно водещи са телефоните, телевизорите и техниката като цяло.

Той разясни, че стоките за дома се радват на все по-засилен интерес. По думите му онлайн потребителите у нас се учат – те вече гледат ревютата на продукта, коментарите. "Клиентите все по-често подреждат продуктите в дадена категория по рейтинг, когато ги разглеждат, а не по цена", добави той.

Според него обаче пазарът у нас не следва особено световните тенденции заради все още малкия брой хора, пазаруващи онлайн. Кунторов изрази мнение, че е озадачаващо, че само 20% от хората с достъп до интернет пазаруват онлайн. 

"Като достъп до интернет сме на едно от първите места, но като онлайн пазаруване с Румъния сме на последните места в Европа", даде за пример той.

Цялото видео гледайте на сайта на  Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6Ако хакнат един онлайн магазин за секс играчки като нищо ще се разбере поръчалите си хора играчки
12
1
 
1
 
! Отговори
Иван Пречиствателна преди 4 години
Хляб и кисело млеко не се купуват онлайн.Това купуват четящите и коментиращи тук.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди време поръчах от емаг, но се забавиха повече от 3 работни дни с доставката. При повечето сайтове получават даже на следващия ден ако съм поръчал рано сутринта
10
1
 
6
 
! Отговори
Американ преди 4 години
Нито има законодателство, нито съответна инфраструктура, нито добър стандарт на работа, нито действащ съд че да се поема риск за интернет плащания с кредитна карта. Аз със сигурност не бих бил между тези 20%,
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българинът има доста пари, които не може да докаже откъде ги има. Онлайн се пазарува с пари, които можеш да докажеш откъде са. Ако си на мрз, а онлайн харчиш 3 пъти по толкова, след 3 месеца бирниците ще стигнат до тебе. Затова, кешовицата и никой не те знае кой си и колко си изхарчил.
8
1
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Да живее консюмеризма, да живее черния петър и интернета!Слава на материализъма! Слава на Дарвин, Юнг и Маркс!
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От емаг съм нямал проблеми, напоследък надуха цените обаче, по други места се намират по-евтино нещата.
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като се има в предвид сигурноста на личните данни на българите (демонстрирана от НАП), даже е чудно че има толкова много оптимисти в бг да пазаруват онлайн
5
1
 
11
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Като начало защо изтеглихте Черния петък със седмица напред.Това е т.ъпа маркетингова стратегия защото клиентите очакват "големия удар" точно на черния петък.Хората си казват Ще изчакам защото цените може да паднат още.Отстъпките ви не бяха кой знае какви.Чудеса стават само в приказките
4
2
 
12
 
! Отговори
След изцепките преди 4 години
В началото всичко с Емаг беше ок. Поръчваш си стока получаваш я. До момента в който не стата проблем. Тогава почнаха изцепките. Поръчвам часовник, гледам го на картинката еидн хубав модел, пристига коренно различен вид чесовник със съвсем друг дизайн!! Пиша на Емаг да ми решат проблема и получавам отговор:- Да няма проблем ние ще ви върнем парите, но изпратете часовника за Ваша сметка обратно (до Румъния !!!! )- Защо за моя сметка Вижте снимките вината е на търговеца!!Как сега да поръчам пак?
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пазарувам предимно онлайн щото мога да сравня много продукти докато си стоя на стола. Като ида в магазина няма как да го направя понеже информацията която ти трябва я пише на гърба на продукта и става такава занимавка, че се изнервям, а и не само аз. На компа можеш да прочетеш manual, ревюта и прочее, а в магазина искат да ти пробутат нещо, което им е в таргета. Айде нема нужда.
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Останалите 80 пазаруват от други сайтове различни от емаг.
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе повечко от 20% са, но много транзакции се правят извън територията. Aliexpress зарива всеки ден пощите примерно