9 г. затвор за мъж пребил баба във Варненско

След няколко месеца жената починала
4 дек 2019 21:50,
10
9 г. затвор за мъж пребил баба във Варненско
Снимка: Pixabay

Влезе в сила осъдителна присъда на Районен съд – Варна по дело за причиняване на телесна повреда на безпомощна възрастна жена в село Въглен. Това съобщиха от пресцентъра на съда.

Още по темата

Наказателното дело е образувано през 2018 година срещу 39-годишен мъж от същото село, по обвинение в нанасяне на побой и причиняване на средна телесна повреда на възрастна и болна жена.

В началото на месец юли тази година Районният съд на първа инстанция призна за виновен подсъдимия и го осъди на 9 години затвор при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието.

Самото деяние е извършено на 3 септември 2017 година, при опасен рецидив. Пострадалата над 80-годишна жена, е била нападната в дома си, съборена на пода и удряна в областта на главата, в резултат на което получила счупване на челюстта.

На виковете й за помощ се отзовала съседка, която заварила нападателя на местопрестъплението. Пострадалата възрастна жена след причинените й наранявания била настанена за лечение в здравно заведение, а няколко месеца по-късно е починала.

Втората инстанция - Варненският окръжен съд, изцяло потвърди вида и размера на наложеното наказание и остави в сила осъдителната присъда на Районен съд – Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
7
 
! Отговори
Страшно преди 4 години
След 5 години е на свобода. Убиец в разцвета на силите си. С основателно чувство за ненаказуемост. Направо е страшно!Горката жена, дано е на по-добро място.
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не искат да ги хранят дълго,пари струва, някоя друга година и айде до ходи да убива друг пенсионер да пестят и от пенсии
4
0
 
21
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 4 години
9 год.за убийство? На убиеца 39 год.трудов лагер а на осъдилия го 30 год.трудов лагер...Членовете на БХК за 40 год. в урановите мини.
3
0
 
20
 
! Отговори
Каменов преди 4 години
Етноса на изверга не е опоменат, но всички знаем какъв е.
2
1
 
24
 
! Отговори
zeus преди 4 години
"Опасен рецидив" да се разбира, че е имал поне няколко присъди и много регистрации. Ако беше в затвора, където му е мястото, жената щеше да е жива.
1
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пребил ли,той си я убил направо!