Очаква се спад на продажбите на нови коли в Германия

Популярността на електромобилите ще нарастне
Обновена: 4 дек 2019 15:09 | 4 дек 2019 15:05, Ния Христова
3
Очаква се спад на продажбите на нови коли в Германия
Снимка: Ройтерс

Очаква се през следващата продажбите на нови коли в Германия да намалеят, но да има нарастване при електромобилите. Прогнозите са за 6,2 процента спад, според Германската асоциация на вносителите на автомобили (VDIK).

Предвижда се през 2020 година продажбите на електрически автомобили да скочат с 60 процента до най-малко 160 000, а общо при новите коли да бъде отчетен спад до 3,35 милиона продадени единици, сочи оценка на асоциацията.

Очаква се увеличение от 4 на сто до 3,57 милиона коли. Това е най- голямото увеличение от 2009 година. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Германияпродажбиколи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като си купят ел. автомобил да гледат да не ги удари някой или те да не катастрофират. При катастрофа ел. автомобила гори за секунди. Пресен случай имаше преди няколко дни. Ел. автомобил катастрофира и изгоря а на собственика му казаха да си го държи за спомен щото никой не се интересува да рециклира ел. автомобил. Първо че никкой не се занимава с ел. батерии и второ цялата кола е почти от пластмаса.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами то вече света се напълни с коли. Сега подеха философията за еко, за да могат да продават нови. Един вид няма да има резервни части за старите и рано или късно ще трябва да отидат на ***.И постоянно реват за екология, а как ще се рециклират старите коли, но къде и кой ще плаща за това, са само подробности. Важното е да се бълват нови и нови и хората да трябва да ги купуват.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германската асоциация на вносителите на автомобили (VDIK).Тези включват ли в сметките си местното производство, което сигурено е 80% от пазара хахаха