New Dacia Duster

PEUGEOT с първо изображение на новата си състезателна хибридна кола

PEUGEOT & REBELLION WEC

PEUGEOT & REBELLION WEC

Реклама Peugeot 408
По-малко от месец след официалното анонсиране на решението си за завръщане в състезанията за издръжливост FIA World Endurance Championship (FIA WEC), Peugeot разкри нови подробности за новата си състезателна инициатива.

Днес от френската марка обявиха, че ще си партнират с швейцарския REBELLION Racing и от 2022 година двете компании ще фокусират своята обща страст в състезателна дейност, комбинирайки своите силни страни за създаването на една лидерска пистова кола с хибридно задвижване.

Първите стъпки в новото сътрудничество на двете страни ще бъдат направени през януари следващата година, когато ще бъдат обявени допълнителни подробности за новия отбор.

"Peugeot стои зад едни от най-запомнящите се моменти в състезанията за издръжливост, както с бензиново, така и с дизелово задвижване", споделя Жа-Филип Импарато, изпълнителен директор на Automobiles PEUGEOT. "Днес се съсредоточаваме към едно ново приключение, развито на базата на хибридно-електрическата технология. Много съм ентусиазиран за тази програма, особено след като ще работим съвместно със сериозен партнь. Доказаната страст на REBELLION, стремежът им към съвършенство и доказателствата за потенциал се вписват идеално с ценностите на Peugeot, които са високи стандарти, ярък дизайн и емоция". Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Automakers press releases Ретро Спорт Mercedes-Benz

Състезателна кола-легенда на Mercedes за Targa Florio от 1924 г. се завръща на пътя

Апр 25, 2024
Авто Новини Спорт Електромобили Abt

Abt Cupra: Най-добър резултат след завръщането във Формула Е

Апр 22, 2024