New Dacia Duster

IVECO и NIKOLA лансират електрически влекач в Европа

NIKOLA TRE

NIKOLA TRE

Реклама Renault Arkana
Три месеца след постигането на споразумението си за стратегическо партньорство, IVECO, FPT Industrial и NIKOLA представиха специална версия на електрическия влекач на американската компания, която ще стане достояние на потребителите в Европа.

Партньорството между IVECO и NIKOLA включва създаването на европейски венчър, който разработва и дистрибутира изцяло електрически или водорони влекачи за европейския пазар. Батерийната версия на влекача- NIKOLA TRE, е разработена на базата на IVECO S-WAY, но е оборудвана с технологичните решения на американската компания.

Реалните изпитания на NIKOLA TRE ще започнат към средата на следващата година, а пазарното лансиране е планирано да се случи през септември по време на специализираното изложение IAA 2020 в Хановер.

"Това партньорство е печалившо за всички страни", коментира Тревър Милтън, изпълнителен директор на NIKOLA Motors. "От момента на лансирането на NIKOLA ONE през 2016 година, шофьорите на камиони и представители на правителства ни питат за лансирането на NIKOLA в Европа. Трябваше ни точния партньор, който да ни помогне да навлезем на европейския пазар и CNH Industrial е точно този търговски партньор". Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Volkswagen

Автосалон Пекин 2024: Volkswagen с нов концептуален модел и подмарка (Видео)

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

Новото MINI Aceman

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове BYD Mazda

BYD Experience Day с Yangwang U8 - видео

Апр 24, 2024