Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2019 10:30 - ГЛЕДАЙ: Ченгето застрелва мъничка жена 7 пъти, докато се разхожда, държейки снежна лопата
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 705 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 30.11.2019 10:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

ГЛЕДАЙ: Ченгето застрелва мъничка жена 7 пъти, докато се разхожда, държейки снежна лопата

Мат Агорист 27 ноември 2019 г.

    https://www.youtube.com/watch?v=xzHx1jGxenE
    https://www.youtube.com/watch?v=Mr6gIQenVmE&feature=emb_logo
    https://thefreethoughtproject.com/woman-shot-7-times-holding-shovel/

    Лас Вегас, НВ - Това беше шестият им граждански разстрел за 2018 г. Полицията в Лас Вегас застреля млада жена - 7 пъти - за държане на лопата за сняг. След като беше пуснат в платен административен отпуск, служителят на LVMPD Ондре Уилс тихо подаде оставка - във вероятен опит да избегне отчетността - за хвърляне на седем патрона в Сомер Ричардс, на 34 години, тъй като тя се обърна да се отдалечи от
    него. Сега данъкоплатците в Лас Вегас вероятно ще бъдат подведени под отговорност.„Не можех да повярвам, че се случва. Никога не съм се съпротивлявал “, каза Ричардс, която заведе дело срещу 7 милиона долара срещу столичното полицейско управление в Лас Вегас и Ондре Уилс тази седмица - по 1 милион долара за всеки куршум, пробил тялото й.

„Не мога да сваля повече от три килограма без болка или по принцип имам някакъв медицински проблем“, каза тя.

„Трябва да е общоизвестно, че не се стреляте по някой седем пъти, когато влачите снежна лопата“, заяви адвокат Е. Брент Брайсън. "Няма никакъв смисъл."

Съгласни сме и след като изгледахме кадрите на телесната камера, кадрите на офицера изобщо нямаха смисъл.

Според полицията те са били повикани в района, защото малката жена от 120 лири била или в нетрезво състояние, или психично болна и заплашвала съседите с метла и тиган. Когато пристигнали полицаи, я видели как държи лопата за сняг.

Според свидетели жената поискала семейство пред резиденцията си за цигара и те й казали, че нямат такава. Ричардс, който явно беше в умствено намалено състояние, после протегна тигана и го насочи към семейството заплашително, преди да продължи. Инцидентът бил толкова маловажен, че това семейство никога не се обадило на 911.

След това Ричардс отиде до друга къща, където целуна жителка на рамото, която след това влезе вътре да се обади на 911 след избухването на словесен спор.

Пред офицер Уилс пристигна охранител, който попита Ричардс дали е добре. Ричардс отговори, като държеше лопатата над главата си с две ръце, преди да тича след охраната. Удивително е, че охранителят избяга - невредим - без да я застреля.

Когато на местопрестъплението пристигна офицер Уилс, на гражданите, които изглежда се опитваха да успокоят жената, беше казано да застанат зад офицера. Докато тренирал пистолета си върху Ричардс, 23-годишният офицер започнал неистово да крещи, настоявайки тя да пусне лопатата, сякаш може да застреля някого с нея.

"Тя крещи точно сега", казва Уилс в радиото си, като дава кода, че Ричардс е психично болен.

Както показват кадри от собственото тяло на офицера, жената нито веднъж не завъртя лопата към него и просто се разрази, докато го чукаше по земята.

Важно е да се отбележи, че нито един човек не е пострадал от жената, преди да бъде прострелян.

Както се вижда от видеото, Ричардс се обърна, за да се отдалечи от офицера, когато откри огън. Уилс изстреля седем патрона, всички от които удариха Ричардс. Ударена е в крака, ръката и корема.

След като я застрелял, полицията твърди, че офицерът е защитавал човека зад Ричардс, който е излязъл на тротоара по време на спора.

На пресконференция след стрелбата Джейми Просер от Службата за вътрешен надзор и конституционно полицейско управление на Метро пусна изявление пред пресата, отбелязвайки: „(Служител) й даде команда да сложи лопатата и в този момент тя се обърна и напредна към. гражданин, който стоеше наблизо. "

 

Лицето, което се виждаше с телесната камера на офицера, също беше в траекторията на седемте патрона, в която стреля. Нещо повече, Уилс никога не е давал време на Ричардс да направи нещо - още по-малко „напредване към гражданина“, тъй като той отвори огън веднага щом тя се обърна.

Най-малко 30 секунди жената стоеше от това, което изглеждаше на 10 до 20 фута от офицера Уилс. Това разстояние е далеч в обхвата на модела X3, който е стандартен за повечето полицейски управления. Въпреки това той прибягна до смъртоносна сила, преди да го опита.

Според журнала за преглед на Лас Вегас, Ричардс е бил резервиран задочно в центъра за задържане на окръг Кларк. Миналата година тя бе изправена пред брой нападения със смъртоносно оръжие, подправяне на моторно превозно средство и акумулатор на защитено лице.

Ричардс се призна за виновен за едно преследване за нападение със смъртоносно оръжие в наказателния съд с признание на Алфорд, което признава, че прокурорите са имали доказателствата, за да убедят съдебните заседатели, но тя поддържа невинността си, съобщава KTNV.

По-долу е видео, илюстриращо липсата на смелост и склонност към прибягване до смъртоносна сила, държана от толкова много служители на реда в Америка днес.

 

 

 

 

Полицаи като Уилс биха се справили добре с гледането на кадри на телесни камери на ченгетата от онези в Маями-Дейд, които обезоръжиха психично болен мъж, който идваше при тях с нож - без да го убият.

Или ченгета като детектив Хауърд Брикнър и ефрейтор Лин Бейс, които използваха интелект и разум, за да обезоръжат психично болен човек, който всъщност имаше пистолет.


TFTP съобщава за много случаи, в които полицейските служители са избрали смелост при убийството и в резултат са спасени и реабилитирани живота на хората. Крайно време е този подход да стане норма, вместо да се снима първо, платени ваканции по-късно.






Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39762288
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031