Повече любов - за добро психично здраве

Това е различно от романтичната любов, обясни специалист
Обновена: 30 ное 2019 20:52 | 30 ное 2019 20:52, Иванка Гъркова
8
Повече любов - за добро психично здраве
Снимка: pexels.com

Какво точно означава "да бъдеш обичан"? Свързано ли е с онова пърхане на пеперуди в стомаха, за което сме гледали по филмите или има много по-дълбок смисъл? Според проучване на учени от Пенсилванския университет, това чувство спомага за по-доброто психично здраве на хората.

Изследването разглежда ежедневните преживявания на група от хора, по-подробно моментите, когато са били щастливи и обичани. Те трябвало да посочат и дали си имат някого, който ги обича.

"Да чувстваш, че си обичан всеки ден е доста по-различно от романтичната любов", обяснява д-р Зита Оравец, доцент в Пенсилванския университет. По думите ѝ, такива моменти допринасят за цялостното благополучие.

"Ако говорите със съсед и той изрази своята загриженост към вас, това също е един вид обич, но от друг характер, което ще допринесе за вашето психично здраве", казва още тя.

Какво откриват изследователите?

Те проверяват как реагира психиката на участниците, когато биват обичани под една или друга форма. Когато чувствата са по-силни, особено между партньори, тогава те са по-оптимистично настроени и щастливи.

Вижте още в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Масово оставили хората по цял свят без пари, - а после ги учат на всевъзможни трикове как да се хранят здравословно и да били щастливи...
3
6
 
4
 
! Отговори
Поп Потурко преди 4 години
Това казвам и аз на моите монахини. Скърцането на пружините е много по-добре, от дрънкането по струните под прозореца. Божа работа.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пише го и в Библията - "Любов ако нямам, нищо не съм." - апостол Павел.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А добър ден бре...