5 храни, от които очите ни подпухват

Консумирайте ги с повишено внимание
29 ное 2019 10:04, Михаела Лазарова
9
5 храни, от които очите ни подпухват
Снимка: Istock

Подпухване на клепачите и уморен вид през целия ден... Колко често се събуждате с подут горен и/или долен клепач? Освен умората, ген, ежедневната консумация на някои храни може да предизвика подпухване. Кисели краставички, колбаси, маслини, са само част от тях. Върху консумацията на кои други е добре да помислите, ако искате да имате по-свеж вид?

Консервирани храни

Нахут, боб, грах, леща, царевица и т.н. Обичаме да ги консумираме, без да се замисляме, че когато си ги купуваме консервирани, в повечето случай те съдържат повече натрий, който се използва за процеса на консервиране. Това може да е причина за подпухването на клепачите ни. Ето защо, за да намалим вредното им въздействие е добре преди да ги консумираме да ги изплакнем с вода, за да премахнем част от излишния натрий.

Непоносимост към храни

Ако имате алергия или непоносимост към пшеница, ечемик, овес или ръж, които съдържат глутен, консумацията на храни приготвени с тях като хляб, сладкиши и други, може да причини редица възпаления в тялото. Едни от тях са подуване на корема и газове, подпухване на очите.

Друг вид непоносимост към храни, която може да предизвика подпухналост е лактозната. Тя се изразява в недостиг на храносмилателния ензим лактаза, който преработва лактозата. Обърнете внимание след консумацията на кои млечни продукти клепачите ви са по-подпухнали. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както винаги Михаелка изби чивията с правописа, но я извинявам, щото тя е специ(я)алист по полови, а не секс(и) теми исках да кажа!
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОТ ДОМАТИ И ЗАХАР, РАЗБИРА СЕ, НЕ Е ОТ ВОДКАТА И РАКИЯТА!КА ЩЯЛО?!
6
0
 
5
 
! Отговори
Извод преди 4 години
От алкохол очите НЕ се подуват!Може ако сте яли боб и захар.
5
1
 
4
 
! Отговори
Махмурлиев преди 4 години
На мен вчера ми подпухнаха очите много силно,но предната вечер предозирах домашното вино - литър с основното хранене и за десерт - 3 кена светла бира с бисквитена торта.5 пъти отлагах сутришната аларма за ставане!Пих 3 аналгина.На обед гасих пожара със 7 бири и 4 часа спане!
4
1
 
11
 
! Отговори
мимоходом преди 4 години
от статията - "...когато си ги купуваме консервирани, в повечето случаЙ те съдържат повече..."В кой клас се учи кога да се пише "И" и кога "Й"Питам се авторът на статията до кой клас е учил?
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
михаела , чакаме по хард статия!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АМА ВЕРНО ЛИ
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От ферментирал сок също подпухват доста...