Хапвайте сушени сливи при анемия и запек

Намаляват и нивата на холестерола и кръвното налягане
26 ное 2019 20:45, Михаела Лазарова
6
Хапвайте сушени сливи при анемия и запек
Снимка: Istock

Можем да ги консумираме през цялата година – сушените сини сливи. Вкусни, подходящи за нашите овесени каши, сурови бонбони, ястия с месо, няма да пропуснем да добавим тези плодове към менюто си и този есенно-зимен период. Винаги е добре да избираме такива, които са без консерванти и захари.

Редовната им консумация благоприятства здравето на костите (тъй като сливите съдържат минерала бор, който е важен за костите), смята се че могат да намалят и риска от рак на дебелото черво. Споделяме още няколко добри причини да ги консумирате по-често.

По-добро храносмилане

Сините сливи са с високо съдържание на фибри, което ги прави подходяща храна при запек и хемороиди. Редовната им консумация улеснява изхождането и подобрява перисталтиката на червата.

Богати са на калий

Още една добра причина да добавите сини сливи към ежедневното ви меню е, че вкусните плодове са добър естествен източник на калий. Той е електролит, който подпомага редица жизненоважни телесни функции. Калият спомага за намаляване задържането на излишни течности, подпомага храносмилането, грижи се за здравето на сърцето.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
- Извинете, но не мога да изям всичко това. Опаковайте ми го за в къщи!- Но господине, това е шведска маса!!!- Въобще не ме интересува от къде ви е масата...
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За запек има и други методи...
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А не мерси , предпочитам да са сочни , сухите сливи - не са обект на въжделение у нормалния мъж !