5 начина, по които работата ни кара да стареем преждевременно

Прегърбвате се на стола, на който седите
24 ное 2019 23:00, Михаела Лазарова
10
5 начина, по които работата ни кара да стареем преждевременно
Снимка: istock

Остаряването е неизбежно. С годините тялото ни губи младежкия си вид и ако не се грижим добре за него, ще започнем да губим и доброто си здраве. Работата, като неизменна част от ежедневието ни, също има пръст в процесите на остаряване. Понякога не си даваме сметка как начинът ни на работа и професионалното ни ежедневие могат да ускорят процеса на остаряване неусетно. За щастие можем да променим това, стига да знаем какво точно ни кара да стареем преждевременно по време на работа.

Продължително седене на бюрото

При някои професии седенето по цял ден на стол и работа на компютър е неизменна част от работния ден. Ако и вашата работа е свързана със седенето на бюро, постарайте се да ставате от време на време, за да се раздвижвате. Продължителното седене влияе силно негативно върху всички системи и процеси в тялото, което води дори до изменение на ДНК на клетките с времето. Този процес води до преждевременно остаряване. Обратим е, ако спазвате минимум 30-минутна двигателна активност на ден.

Работа на дълги смени

Хората, които работят повече от 50 часа на седмица поставят тялото си в риск от сърдечносъдови заболявания и диабет. Това показват изследвания от 2012 година, пише thehealthy.com. Освен при тези заболявания, повишен риск се отчита и за заболявания, като рак на кожата (при работещи на пряка слънчева светлина), артрит, хормонални заболявания, заболявания на опорно-двигателния апарат. Могат да се наблюдават също проблеми с паметта, концентрацията и продуктивността. Появява се и безсъние въпреки тежката умора, което подсказва за затруднения в процесите на нервната система.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: стресработастареене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
7
 
! Отговори
До Мъдър преди 4 години
В нормална държава с упорит труд може да се замогнеш. Чрез находчивост плюс късмет може и да забогатееш.За другото си прав. У нас, ако си работлив и съвестен човек без протекции, ще те товарят с повече работа, но все ще има такива, които ще са по-добре платени от теб за по-малко труд. Ако се амбицираш, става по-зле. Тогава ще те натоварят непосилно и ако и тогава успееш да се справиш, ще ти скроят интрижка, за да те изкарат некадърник провалил задача или нахалник с претенции без покритие.
6
0
 
12
 
! Отговори
Мъдър преди 4 години
Свивате си в повечето случаи измилените потребности .И не се натискате да работете повече защото в повечето случаи няма да го забележат и отценят.Но ще ви натоварят допълнително с работа.И другото от работа гърбав се става богат никога по младичките натегачи да го запомнят.
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако работата ви изисква продължително седене на бюро, е необходимо да се снабдите с ергономичен офис стол с формата на г*з, с газов амортисьор и вибрираща облегалка.Също така сложете скрийнсайвър настроен на пет минути, на който има схеми, диаграми и дребен шрифт, така отстрани ще изглежда, че работите задълбочено, докато си седите и тъпеете и чакате да стане шест без десет.
4
0
 
22
 
! Отговори
Седми начин преди 4 години
Стараете се да угодите на работодателя. Но 90% от нашенските работодатели са такива, че ще ти извадят душата и ако си отстъпчив, ще те накарат да работиш16 часа, а ще ти платят като за работа на половин работен ден, 4-часов.
3
0
 
6
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
Аз знам тайната на вечния живот. Поне така мисля де!
2
5
 
11
 
! Отговори
Стою преди 4 години
Аз работя като строител по 9 часа а и повече.Да спазвам ли 30-минутната двигателна активност на ден.
1
8
 
18
 
! Отговори
Шести начин преди 4 години
Натоварват те и със служебните задължения на протежетата на шефа.По този начин хем се състаряваш физически от прекомерното натоварване и преумора, хем се изтормозяваш психически, виждайки, че в кариерното развитие се дава преднина на онези, чиято работа вършиш ти. Обикновено и заплатата им повишават преди твоята.