7 начина да намалите тревожността

Включете L-листин в менюто си
24 ное 2019 22:10, Михаела Лазарова
3
7 начина да намалите тревожността
Снимка: Istock

Тревожността и безпокойството са чест спътник в нашето ежедневие. При някои хора тези разстройства се задълбочават, при други остават на ниво нервност и повишени нива на стрес. Каквито и да са причините и степента на тревожността, препоръчително е да се взимат навременни мерки за намаляване на симптомите с цел потискане на високите нива на стрес в организма.

Как можете да противодействате на тревожността и безпокойството без медикаменти? Какви са подходящите натурални лекове, които можете да опитате?

Чай от лайка

Лайката има природни успокояващи свойства. Тя е натурално билково терапевтично средство срещу безпокойство. Пиенето на една или две чаши чай от лайка на ден намалява нивата на хормони на стреса и симптомите на тревожност, които те пораждат.

Омега-3 мастни киселини

Съществуват някои доказателства, че достатъчният прием на омега-3 мастни киселини за деня допринася за контрола на безпокойството. Компенсирайте високите нива на стрес с богати на омега-3 храни, за да намалите усещането за тревожност. Такива храни са ядките, сьомгата, яйцата, лененото семе.

Вдишвайте лавандула

Лавандулата е цвете с прекрасен мирис, което отделя масла, използвани в козметичната и фармацевтичната индустрии. Това не е случайно. Етеричното масло от лавандула има успокояващи свойства. Вдишването на изпарените молекули на това масло подпомага намаляването на тревожността, улеснява заспиването и намалява честите нощни събуждания. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Най-добре хубав екстремен метъл концерт или фестивал 2 или 3 в 1 - хубава музика, интервална кардио тренировка, при по-топло време и/или пълен клуб се добавя и сауна. Помага страхотно срещу стрес.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисля да си сменя работата. Лайката и лавандулата няма да свършат работа.
1
5
 
13
 
! Отговори
И на първо място, преди 4 години
решете проблема, който ви тревожи.