Да постигнеш мечтаната фигура: Но кога тренировките вредят?

Не се увличайте прекалено
24 ное 2019 09:27, Иванка Гъркова
1
Да постигнеш мечтаната фигура: Но кога тренировките вредят?
Снимка: pexels.com

Постигането на мечтаната фигура е сериозно предизвикателство за организма на човек. Ако вече сте на хранителен режим и движението върши работа, има голяма вероятност да се увлечете и да спортувате по-интензивно. Но прекалено големият интензитет на тренировките може да ви навреди.

Не си мислете, че ако всеки ден ходите в залата, ще постигнете по-добър резултат. Мускулите на тялото имат нужда от време, в което да се възстановят след натоварването. Ако не им го дадем, умората е налице.

Ето по какво да познаете, че прекалявате със спорта и трябва да забавите малко темпото:

1. Продуктивността ви намалява

Това как се чувствате преди и след тренировка зависи от много фактори. Понякога храненето или липсата на сън може да са решаващи за това какво ще правите във фитнеса. Но ако в последно време усещате, че не можете да се справите с таргета от упражнения, които имате за деня, то трябва нещо да промените в режима си.

Когато прекалявате с упражненията, все по-често ще усещате силна умора след тренировки и продуктивността ви ще намалее. Освен това ще ви съпътства болка в ставите, която ще ви пречи при движение.

2. По-чести болки

Има разлика между болките, които усещате в началото, когато стартирате с някакъв спорт. Но ако сте минали през няколко етапа и вече сте наясно с интензитета, но все още усещате дискомфорт, то трябва да разредите тренировките.

Вижте повече по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: вредатренировки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
възмутените преди 4 години
От Банско много време ще чакат да си вземат дължимата сума. Защото "правосъдието" не желае да осъди престъпниците които ограбиха пирамидата КТБ. Можеха до момента да поставят ултиматум на Сърбия за члвнството и във ЕС ако не ни върнат Цецо айдука. Това доказва че не е бил сам. Явно е имало и други хора от високите етажи на властта.