Признаци, че е време да намалите преработените храни

Имате проблеми с храносмилането
Обновена: 23 ное 2019 16:55 | 23 ное 2019 16:54, Михаела Лазарова
3
Признаци, че е време да намалите преработените храни
Снимка: istock

Метаболитен синдром, остеопороза, проблеми с бъбреците, депресия, диабет тип 2... Това са само част от признаците, подсказващи, че тялото ви не желае повече да го захранвате с преработени храни. Под такива храни се разбират всички, които са променени по някакъв начин от първоначалния им вид, като сладкиши, пакетирани лакомства, тестени изделия, колбаси и други.

Колко често консумирате от тях? В следващите редове споделяме още няколко признака, че е време да намалите до минимум консумацията на преработени храни.

Постоянна жажда – преработените и пакетирани храни съдържат голямо количество сол, а всяко тяло обработва по различен начин натрия.

Подуване на корема и образуване на газове – тук отново „виновна“ е солта, заради която тялото ни задържа излишни течности, което води до подуване. Освен това преработените храни могат да предизвикат и образуване на газове.

Чести главоболия – редовната консумация на чипсове, колбаси и други, не само, че е причина за задържането на излишни течности, но и за дехидратацията. Дори и да пиете повече вода, заради натрия в храните е възможно да бъдете дехидратирани, защото някои специфични клетки не получават достатъчно вода. Всичко това нарушава и функцията на кръвоносните съдове, което може да доведе до главоболие.

Умора и липса на концентрация – усещаме ги скоро, след като сме хапнали любимия бургер, тестена закуска, вафла. Консумирайки ги, нивата на кръвната захар рязко се повишават, но с тях и нивата на инсулина, който помагат за нейния контрол. След това нивата на захарта спадат, а с това намаляват и нашите енергийни нива.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всичките тези признаци ги имах при височина 175 см бях 81 кг не е много но не се чувствах добре наи добре ми беше когато се тъпчех с храна но това за кратко защото след това отивах при разни лекари тъпчех се със всевъзможни лекарства и един ден започнах ново начало след като човек на 90 години ми даде рецептата за здраве тя е ЯЖ ПО МАЛКО много просто било сега след две години стриктно спазващ рецептата се чувствам отлично без лекарства в добро настроение 175 см 65 кг
2
1
 
5
 
! Отговори
Холестеролен дебелак преди 4 години
Яжте само хамбургери,пици,дюнери и полуфабрикати!!!!!
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мили дами, като се погледнете в огледалото и освенЦици видите паласки е рвеме да спрете с бургерите. Мили мъже, катоо се погледнете в огледалото и видите яко шкембе, спрете с ***