Грешна диагноза уби пациентка в Габрово

Уволниха лекар от Спешната помощ
23 ное 2019 10:32,
54
Грешна диагноза уби пациентка в Габрово
Снимка: BulFoto архив

Лекар от Центъра за спешна медицинска помощ в Габрово беше освободен от работа, след като негова пациентка починала от масивен инфаркт, а часове преди това преценил, че тя страда от гастрит, съобщи БНР.

Още по темата


Решението за неговото освобождаване е на директора на центъра д-р Георги Шандурков.

Той обясни, че след инцидента от 20 октомври тази година са поискани обяснения, които той сметнал за неоснователни и незадоволителни. По думите му е било нужно да се изготви кардиограма на пациентката, за да се установи състоянието ѝ, пише bTV.

Към момента няма инициирана проверка от институциите. Решението за освобождаването е лично на Шандурков. Няма и изявени претенции към медицинското заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
3
 
! Отговори
мислещ преди 4 години
В правото има един термин "споделена отговорност". След като някой е пуснат да изпълнява определени задължения, без да му е проведено предварително обучение и инструктаж, вината се поема от този, който му е вменил изпълняването на тези задължения и би следвало да си подаде оставката, както е изискал да направи специализанта. Лесно е да се трупат политически дивиденти на гърба на хорското нещастие.
44
1
 
3
 
! Отговори
доктор преди 4 години
До ИстинатаИнтересно къде се лекувате тогава като се разболеете?При врачки и баячки или веднага в чужбина? Но понякога, за да стигнеш до чужбина, някой местен трябва да овладее осторото състояние и да те стабилизира, иначе ставаш нетранспортабилен, критичен и без компетентна и своевременна помощ, шансът да се явиш при Свети Петър е по-голям отколокото да получиш квалитетна помощ от чужбина. Нуважаването на собствените лекари е признак на ниска култура и личностна самооценка.
43
1
 
4
 
! Отговори
една преди 4 години
А дали в линейката е имало изобщо работещ кардиограф, с който да може да се направи ЕКГ? И ако е нямало на кого е вината тогава? На специализанта или на шефа на спешната?
42
1
 
1
 
! Отговори
Никк преди 4 години
Колега, няма такова нещо. Как го измисли въобще това!?
41
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако знаете само как ги приемат. мога да ви дам примери. като се почне от ПМГ София и се стигне до Медицинския Университет. Хора, знаете ли, че медицина завършват и после увреждат няколко пациента. Дори имат специални комисии, които ги принуждават да стават конски лекари щото не могат да лекуват хора.Вече трябва на тези лекари да му се дава диплом със специалност -"коняр". Да си пише там и хората да имат едно на ум.Освен това, казах на Боко Тиквата, короната пада. Ще продължат докато не под
40
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В крайна сметка , опитват се да помогнат . Това не означава , че са безгрешни , ако някой мисли , че е по- добре без тях , да се лекува сам и никой няма да му е виновен за нищо .
39
6
 
8
 
! Отговори
Истината преди 4 години
В България лекари няма.
38
3
 
3
 
! Отговори
К преди 4 години
Ей, ***, защо щракаш минуси като луд, ти кой си?
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей сега мисля да си направя автолоботомия . Само да не ми прекъсне нета по средата.
36
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пука им. вече имабезплатни програми и андроид , поставяш си диагнозата на латински и извеждат всички възможни болести. 100% точни. само оставя сам да си проверя за всяка болест какви лаб. изследвания се изискват и БАМ... Скоро лекарската професия ще бъде нещо масово, без диплом. Всичко ще се прави от софтуер.Ще видите!!! Аз дори ваксини сам си поставям. Знам по-добре да бия инжекции от лекарите. Кой лекар ше изтегли спринцовката да види дали има бяла течност преди да инжектира? Никой!!!
35
8
 
4
 
! Отговори
КОЛАПС преди 4 години
След 5 10 години и по тегаво ще стане щот и сега които учат медицина завършват наякой специализират или направо през терминал 2 ...по същия път и много други хора до 30 год възраст ...накрая ще останат само индиянци турбобачкатори и милиционери тук таме некой държавни служители до изживяване щот с една зпалата немам как да отгледаш дете ...
34
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нея поне са я сбъркали на 77, а детето беше на 3. Защо лекарите нямат милионни граждански? Как може един шофер да има застраховка, а за лекар, дето професията е много много рискова, да няма, или да са с лимит по 20 хилки?
33
8
 
10
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Какво значи освободен?!? Получил е свобода, заради това, че е убил от немарливост човек ли?! За един приятел питам...
32
9
 
10
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
Все по зле ще става да. Кадърните доктори емигрираха.
31
8
 
4
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
Нали сърцето не боляло? Няколко докгора ми казаха. Аз накрая и аз доктор ще стана като гледам какво се случва и се уча всеки ден.
30
1
 
10
 
! Отговори
dnstuff преди 4 години
До 31.. каква аутопсия няма ,ти чуваш ли се . Медика е отстранен сега ,точно защото е имало вътрешна проверка и аутопсия до сега.
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, лъжива новина е, прави сте!!! Жената е била лекувна от инфаркт, жива е и тук никога не е имало и няма да има лекарска грешка!
28
13
 
5
 
! Отговори
засрамете се вече преди 4 години
Още една фалшива новинаТо резултат от аутопсията няма, ама те вече съдиха и отсъдихаМатряла иска ,,хляб и зрелища,,да се лее кръ,в, да има тр,пове, много тр,повеИзползвате мъката на хората, за някакви рейтингиСега чакама дебелата Нинова да пусне поредния вот на недовериеАма ние ще питаме защо синчето на Нинова не работи за българската икономикаа хората й се чудят как да изгонят полезните хора от странатаИзпълнява се планът Ран-Ът
27
11
 
6
 
! Отговори
,,съдията е левскар, преди 4 години
Журналистите са много неграмотни в областта на медицинатаДори се гордеят с това. Насаждат жалките си подобия на понятия и се бъркат в областта на патоанатомията и съдебната медицина , която е от компетентността на експертиПонеже си мислят, че всеки разбира от медицина и от футбол.Статиите им по медицински теми могат да се съберат в отделен том с название,,Съдията е левскар,,.Така викаха запалянковците,които не отбират много от футбол, ама искат другите да ги видят и да им се ,,чудят на акъла
26
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако този лекар я беше лекувал от инфаркт, тя щеше да е жива сега. Това е грешка..това е положението за съжаление.