Skoda Kodiaq

Peugeot се завръща на Льо Ман с хибриден хиперкар

Peugeot се завръща на Льо Ман с хибриден хиперкар

Peugeot се завръща на Льо Ман с хибриден хиперкар

Реклама Nissan X-Trail
PSA Motorsport обяви, че след разглеждане на предложението й от страна на изпълнителния комитет на Groupe PSA, подразделението е получило зелена светлина за завръщането си на глобалната пистова сцена в лицето на шампионата WEC (World Endurance Championship) на международната автомобилна федерация FIA.

Състезателното подразделение PSA Motorsport залага на марката Peugeot и в частност на изцяло нов хибриден хипер автомобил, който ще бъде разработен според изискванията на класа Hypercar на WEC.

Завръщането на Peugeot във FIA WEC, в това число и на легендарното състезание 24-те часа на Льо Ман, ще се случи през 2022 година, а допълнителни подробности за програмата и автомобила от подразделението обещават за началото на следващата година.

"Страстта на марката Peugeot към моторните спортове винаги е играла възлова роля в постигането на множеството победи, които сме отбелязали в нашата история", коментира Жан-Филип Импарато, изпълнителен директор Peugeot. "Промените, които въвеждат във FIA WEC отговарят напълно на промените, през които преминаваме самите ние с електрификацията на гамата ни и лансирането на спортни продукти, разработени съвместно с PSA Motorsport и предизвестени с концепцията 508 Peugeot Sport Engineered". Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Спорт Авто глобус Jaguar

Jaguar TCS Racing със 100 старта във Формула Е! - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Спорт Електромобили DS Jaguar Porsche

Hankook на път за премиерата на Formula E в Япония

Мар 28, 2024
Авто Новини Спорт Авто глобус Електромобили Nissan

Nissan създаде уникални кимона за конкурентите си във Formula E (Видео)

Мар 27, 2024