New Dacia Duster

Идва електрическата пистарка - видео

Идва електрическата пистарка - видео

Идва електрическата пистарка - видео

Реклама Opel Stock
Независимо дали ви харесва или не, но електрическата мобилност се разпространява вече и в моторните спортове. Токът нахлува яко и в най-известния немски пистов шампионат - първенството за туристически автомобили DTM. С концептуалното си проучване за състезателни превозни средства с електрическо задвижване, маркетингът ITR на DTM вижда бъдещето на автомобилния спорт и в електроколите.

Според ITR, дизайнът на бъдещите пистарки далеч надхвърля съществуващите състезателни серии с електрически превозни средства. Предполага се че новите състезателни превозни средства ще се захранват по два различни начина - или чрез батерия, или чрез горивна клетка, която превръща водорода в електрическа енергия.

Дори пит стопите в бъдещите състезателни серии няма да са това, което са сега - индустриални роботи не само автоматично ще сменят колелата, но също и батерията, разположена в купето на автомобила или резервоара за водород - в зависимост от източника на енергия.




Дизайнът на новата серия предвижда изключително мощни туристически автомобили, в които шофьорите могат да разполагат за кратко с до 1000 конски сили. Предвижда се че тази мощност ще трябва да бъде на разположение в състезание от 30 до 40 минути, е необходима смяна на батерията или резервоара за водород. Видео, разпространено от ITR, показва анимации на е-състезателни коли и пит-стопове.

„Това е смела и иновативна концепция“, казва шефът на DTM Герхард Бергер. "Ако искате правилно да оформите бъдещето на автомобилния спорт и да предлагате състезания с алтернативни задвижвания, които да вълнуват феновете, трябва да гледате напред. Очевидно е, че производителите, които искат да се включат в автоспорта, все повече се фокусират върху алтернативни концепции за шофиране . "

От сезон 2019 DTM използва превозни средства с ефективни четирицилиндрови високоефективни двигатели с мощност над 600 к.с., но DTM трябва да бъде още по-чист, ITR заедно с участващите в DTM производители и други партньори в разработката, предлага жизнеспособна спецификация за въвеждането на хибридна система, базирана на сегашните двулитрови турбо двигатели, като целта е да се въведе хибридната технология през 2022 г. в DTM.

Истинските състезатели скърбят в чистите дни на добрите стари времена - когато въздухът все още миришеше на бензин и каучук. Но в условията на промени в климата и новите политически нагласи, промяната в моторните състезания е неудържима. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Automakers press releases Ретро Спорт Mercedes-Benz

Състезателна кола-легенда на Mercedes за Targa Florio от 1924 г. се завръща на пътя

Апр 25, 2024
Авто Новини Спорт Електромобили Abt

Abt Cupra: Най-добър резултат след завръщането във Формула Е

Апр 22, 2024