Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Иван Портних в "Аспарухово": Развитието на парка ще даде нов облик на района
Автор: Пламена Николова 17:41 / 19.10.2019Коментари (1)5662
Аспаруховият парк ще бъде втората Морска градина на Варна. Длъжни сме да ценим и развиваме тази уникална даденост в градски условия – широка плажна ивица, граничеща с огромна зелена зона. Това ще придаде на района нов облик, категоричен бе досегашният кмет и кандидат на ГЕРБ за нов мандат Иван Портних по време на провелата се среща с граждани, на която беше представена визията за развитие на Аспаруховия парк.

Инициативата се организира от кандидата за кмет на район "Аспарухово" Ивайло Маринов и кандидати за общински съветници от листата на ГЕРБ. Целта бе съвместно с жители на района, с представители на неправителствения сектор и спортната общественост да се обсъди развитието на парковата среда.

"Благодаря на Общинския съвет, че прие подробния устройствен план на Аспаруховия парк. Независимо от спекулациите, това ще бъде единствено и само парк! За него не се предвижда нищо повече от съответните алеи, пейки, осветление, детски кътове, развитие на спортните площадки, места за отдих", увери Портних.

Кандидатът за кмет на района Ивайло Маринов допълни, че в парка – от моста до "Карантината", се планира да има сцена за културни събития, а също и музей на открито край Аспаруховия вал. 

Мартин Андонов, кандидат за общински съветник и ръководител на ГЕРБ – Аспарухово, представи своите колеги от листата и запозна присъстващите с идеята гражданите да вписват предложенията си за развитие на парка в специална книга, която ще бъде на разположение в районната администрация. "Разчитаме на съпричастността на хората. Нека заедно да допринесем за по-привлекателния облик на тази зона", апелира Ивайло Маринов. 

"Градът ни се развива в южна посока. За всички е видно колко последователно обновявахме инфраструктурата в района през последните години и продължаваме да го правим", заяви Портних и информира, че в краткосрочна перспектива предстоят ремонти в междублоковите пространства, на малките улици, обособяване на нови детски и спортни площадки, където е необходимо, строителство на закрит басейн с минерална вода.

"Строим рибарското пристанище, което ще бъде най-модерното в България. Надявам се, че то ще стане любимо място на варненци и на гостите на града. Наскоро общината влезе във владение на рибарското пристанище на "Рибни ресурси", а оттам планираме още догодина транспортна връзка по море до Морска гара. Рибарското селище има потенциал да се превърне в прекрасен атракционен обект, където рибарите да показват на малките как се плетат мрежи, да представят морския занаят пред туристи", обясни Иван Портних.

"С колегите сме един добре сработен екип, който може да бъде наистина резултатен за доброто развитие на "Аспарухово", изтъкна още той и допълни, че амбициозната управленска програма на ГЕРБ цели да надгради постигнатото, а с подкрепата на хората на предстоящите местни избори промяната в района ще продължи с още по-ускорени темпове.

По време на срещата в парка, на която присъстваха десетки граждани, се проведоха и демонстрационни игри с участието на изявени спортисти. Много млади семейства, излезли на разходка с децата си в слънчевия съботен ден, също се присъединиха, за да изразят своето позитивно отношение към развитието на парковата среда в "Аспарухово".



Още по темата: общо новини по темата: 245
17.12.2019 »
16.12.2019 »
10.12.2019 »
04.12.2019 »
04.12.2019 »
30.11.2019 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 20.10.2019 г.
0
 
 
Това някакъв опит да се замажат очите на варненци за превзетата от ресторанти и постройки морска градина ли е? А как да стигнем дотам кмете, по счупения и претоварен мост ли ? Поредния хубаво изглеждащ проект преди да се реализира ... Това сякаш вече съм го чувала :"За него не се предвижда нищо повече от съответните алеи, пейки, осветление, детски кътове, развитие на спортните площадки, места за отдих". Помните ли проекта за Морска гара, мили варненци ? Къде са спортните площадки и как изведнъж се превърнаха в дискотеки и кръчми ?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: