Ученичка почина в час по физкултура в Димитровград

Гимназистката била с хронично заболяване, предстои аутопсия
Обновена: 18 окт 2019 18:04 | 18 окт 2019 17:45, Анисия Иванова
31
Ученичка почина в час по физкултура в Димитровград
Архив: Булфото

Момиче от Природо-математическата гимназия "Иван Вазов“ в Димитровград е починало по време на час днес. Инцидентът е станал около 14 часа, пише haskovo.net.

В час по физкултура в спортния салон на гимназията детето внезапно се свлича на земята, докато е играело федербал. На момичето е оказана първа помощ от учители и медицинското лице в гимназията, които подават и сигнал на 112.

На място пристига екип на спешна помощ, който е констатирал смъртта на детето.

Има информация, че гимназистката е била с хронично заболяване. От училището отказват каквато и да е информация. В късния следобед обаче преподаватели споделиха, че все още са много разстроени от случилото се с тяхната ученичка.

Тепърва ще се установява точната причина за смъртта, тя ще е ясна окончателно след назначената аутопсия. По случая е образувано и досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
0
 
! Отговори
Пореден преди 4 години
... детето внезапно се свлича на земята, докато е играело федербал. На момичето е оказана първа помощ от учители и медицинското лице в гимназията, които подават и сигнал на 112...
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другари, спрете със спекулациите. Момичето вероятно е имало заболяване, за което не се е знаело. Подобните случаи са безброй, тука специфичното е, че е дете и е в училище. Няма място за безпочвени спекулации, след аутопсията, след изясняването на случая ще стане ясно.
23
0
 
1
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
да речем че някой нещо е знаел за здравословни проблеми... и за това я карат да играе федербал, но явно и това и е дошло в повече... по-лошото е ако някои или всички са прикривали нещата / лекари, родители, учители / представям си какво им е на другите деца
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужасна трагедия. Съболезнования на семейството!Вероятно детето е имало заболяване. За съжаление често това не се съобщава от родителите. НО!!! Никой не обърна внимание на факта, че това е било седми час, който свършва в 14.30 часа. Голямото междучасие е било от 9.50 до 10.25 , а от тогава - никаква почивка,обядът ще бъде след 14.30 часа. Това за мен е издевателство, нито един работещ няма такъв график.
21
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едва ли детето е починало внезапно, щом е било здраво. Вероятно е колабирало от умора или ако са го ударили с нещо, например топка. Не е имало обаче подготвен човек за първа помощ, който да го постави в правилно положение и да окаже такава. Може да си е глътнало езика. Линейката е дошла след доста време, а е трябвало да се действа в първите минути. В такъв случай вината е на у-щето - винаги трябва да има човек, който да знае да окаже ПП, а за учители по физ. отделно това е задължително!
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЛАНСКИЗащо не. Не искам децата да се превръщат в озлобени, прекалили с тестостерона агресивни индивиди :)
19
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЗапознатНе знам и аз, какъв е вторият вариант, но ако не можеш да бягаш, дори при това с бавно темпо за 35-40 минтуи, то или пушиш много, много си дебел или има нещо друго. И да, говоря за 15 годишни. Имаше един,дето ми се хвалеше, че си пазел кракта. Според "стъпкометъра му" на ден не минавал повече от километър пеша и така пестял о обувки ... За да не дебелее, яде лапат, целина и краставици .... И нищо друго. Свеж е като баничка, оставена 5 дена на директна слънчева светлина.
18
2
 
8
 
! Отговори
ЛАНСКИ преди 4 години
До ЗапознатФизическо разтоварване в смисъл в час по физическо да плетат гоблени ли имате предвид, Запознат!?
17
11
 
4
 
! Отговори
Запознат преди 4 години
До 15. Незнам какъв е вторият вариант, но това са част от коментарите на други родители от въпросното училище. "Аз също искам да изкажа най искренни съболезнования на семейството но наистина не разбирам защо е необходимо да натоварват така децата в час по физическо възпитание. Предполага се че това е час за разтоварване а не обратното. Карат ги да тичат цял час без почивка и дъщеря ми се прибира с главоболие от умора и съответно не може да си научи уроците за другия ден."
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 15Убийство?
15
8
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ооооо!..Това наистина е ужасно!..Но и тук преди време имахме подобен случай:-Гимназист,вероятно със сърдечни проблеми, почина след като в час по "физическо" го накараха да вземе 100 метра на един дъх....Много лошо,много!!!!!!..Би трябвало да има по-активна профилактична дейност сред подрастващите!..Те и без това са жертва на химията и отровите в "храните и напитките" и са непрекъснато облъчвани от манията по "шмартфоните"..
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужасно. Искрени съболезнования! Родителите да си търсят правата
13
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЗапознатАко това наистина е така, родителите не бива да се отказват да изяснят случая и ако имат основание да съдят у-щето до дупка! Да вдигнат и шум. Няма да се върне детето наистина, но това може да предпази обществото от други подобни случаи
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съболезнования!
11
1
 
15
 
! Отговори
Запознат преди 4 години
Първо момичето няма хронични забявания (родителите не знаят за такова) и второ момичето е в отлична физическа форма!!!
10
34
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ГРУХИЛДА ТЕЖАЛА 85 КИЛА И ЗАМАХВАЛА С ДЯСНАТА РЪКА!!
9
4
 
12
 
! Отговори
Системата ни убива! преди 4 години
Верно ли е ?!
8
26
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарите пак скочиха да спекулират. Не е ясно от новината дали насила са я карали или не. Толкова са зле привържениците на Радефф, просто не е за вярване. Също както вожда си търсят под вола теле постоянно, плюят, лъжат и пак отначало.
7
49
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
горкото дете насила са го принудили да играе, позор за България!!!
6
16
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Масово болни и починали млади хора, защото алчните политици направиха всички здравни услуги навсякъде платени. Профилактики, превенции, консултации, прегледи, болници, лични лекари, зъболекари- ако нямаш пари се държат арогатно и ти сочат вратата бездушно дори и в критични моменти.Не му е обърнато внимание навреме на детето и хроничното заболяване е довело до трагедията.Мир на душата му!