Тръмп за турците и кюрдите: Две хлапета, които се посбиха

Оставяш ги и после ги разтърваваш, смята президентът на САЩ
18 окт 2019 14:23, Елка Василева
74
Тръмп за турците и кюрдите: Две хлапета, които се посбиха
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Американският президент Доналд Тръмп приветства спирането на огъня в Сирия и обясни, че съзнателно е решил да остави турците и кюрдите да се впуснат в тази жестока битка, защото те са "като две хлапета", които имаха нужда "да се посбият", предаде Франс прес.

"Казах: те имат нужда да се поступат малко. Като две хлапета - оставяш ги да се посбият, после ги разтърваваш", каза той на митинг в Далас, щата Тексас.

"Те воюваха няколко дни, доста ожесточено. Кюрдите са наши приятели, Турция също е наш приятел, но те воюваха. . . това беше ужасно. . . Те не можеха да се споразумеят. . . Отидохме там и казахме, че искаме пауза", заяви американският президент, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Брет Макгърк, бивш специален пратеник на Белия дом към международната коалиция за борба с групировката "Ислямска държава" (ИД), определи коментарите на Тръмп като "непристойни и просташки".

"200 000 изселени невинни, стотици жертви, заслужаващи доверие данни за военни престъпления, затворници от ИД, които бягат, а САЩ евакуират и бомбардират собствените си позиции или ги отстъпват на руснаците. Две хлапета, които се бият ли?", написа Макгърк в Тwitter.

"Биха се те значи няколко дни и то доста грубо", добави той, като изтъкна, че "не бе пролята нито капка американска кръв".

Тръмп улесни турската офанзива срещу кюрдите в Сирия, като изтегли американските войски от североизточните райони на страната.

Операцията, траяла една седмица, взе над 500 жертви, предимно кюрди, включително десетки цивилни, и доведе до изселването на 300 000 души, сочат данни на неправителствената мониторингова организация Сирийски център за наблюдение на правата на човека, цитирани от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
34
 
! Отговори
Антон преди 4 години
Абе какво става? Тръмп, Макрон, Джонсън? Тия хора да не гледат от нас и сляпо да копират :)
56
13
 
35
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
ВЕЛИКА СТРАНА, ВЕЛИК ПРЕЗИДЕНТ! СЛАВА НА САЩ И ПРЕЗИДЕНТ ТРЪМП!
55
1
 
31
 
! Отговори
Поп Андрей преди 4 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААНе , не го броят, само ваша милост броят за слива...........................
54
5
 
41
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
А , Асад някой брои ли го за сслива ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
53
7
 
36
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
АКО се направи анкета сред жените в БГ ...под 50 години - КОЙ президент е СУПЕР....кой - " гола вода " кой - за нищо не става ..м-у .Жужи ...Р.Р...Тръмп .резултата ЩЕ Е - 100 -0- 00 за ТРЪМП .- БОГАТ....добре изглеждащ за годините ...спортуващ..самоуверен...със СУПЕР съпруга .АБЕ с една дума ПИЧ ! Олицетворение на САЩ - МОГЪЩ....БОГАТ ...СПРАВЕДЛИВ ...ГОСПОДАР на свободният свят .И НАШ ПРИЯТЕЛ и БЛАГОЖЕЛАТЕЛ !
52
5
 
39
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
720 Ликвидирани Кюрди,И Нито Един Аскер :)))Прав е Тръмп - Геноцид се получава :)))ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
51
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Робърт де Ниро ми стана противен с нападките срещу Тръмп, но вече си мисля, че може да се окаже прав!
50
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има едно *** - борислав цеков - тоя е новият грантаждия. Дори написа книга за Тръмп. Мазни се и се *** на американците, публикува снимки във фейса от американски градове, "гордее се" с Тексас, н.ещастника, все едно не е българин. Но 90% от българите са същите м.*** г.оведа като тоя ш.ибан майкопродавец!
49
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Аз съм к,ретен!" Доналд Тръмп
48
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Аз съм ***!", Доналд Тръмп
47
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За писмото от Трам писахте ли ?Ердоган го хвърли в коша :)Вече никой не ги бръсни тези американски терористи за слива !
46
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Erdogan го изложи пред цял свят!От комплекси говори така!
45
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво точно му е забавно на тоя клоун?че прогонват хора от домовете им и ги избиват?
44
6
 
39
 
! Отговори
тръмпеномер1 преди 4 години
Какво ли не направиха да го свалят този човек ама хората си го обичат и му вярват.Прочетете книгата му да разберете какъв е. Не вярвайте на платените фалшиви уж журналисти.
43
2
 
45
 
! Отговори
Turk преди 4 години
Шизофреник сутрин един вечер друг :-)
42
4
 
41
 
! Отговори
IGOR SERGEYEVI4 преди 4 години
DO MESEC MO4VAT PREGOVORI ZA NASTANQVANE NA 3 MILIONA KYURDI V BALGARIQ. NAY VE4E ZA6TOTO BALGARITE GI OBI4ALI NAY MNOGO
41
3
 
44
 
! Отговори
Бойко преди 4 години
Казах на моят аркадаш Ердо да ползва нашият опит в борбата с тероризма, ние направихме от терористите си политици и сега те са много полезни за обществото!
40
22
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Тръмп.Голям политик.
39
3
 
41
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Преди време журналисти (не тези от днес. бг... те са илитерати) проведоха анкета в Брюксел... Питаха търтeите там за различните "фракции" в Сирия - за "умерените" бунтовници, и останалите участници в патакламата организирана от хамериканците... Нито един - не можа да даде смислен отговор.Истината е, че алаходупниците са дивaци, които обичат да се колят помежду си.Лишени от "здрава ръка"на някой, местен диктатор - те започват с кланетата.Хамериканците не знаят що е лоялност!Използваха кюрдите
38
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега какво излезе - САЩ се бяха настанили в северната част на Сирия и никой не можеше да ги изкара оттам. Но след като аскера почна да напредва като валяк, изведнъж заразяха всичко и се изнесоха като бобена пръддня от пробит амджъкаалийски потур!!Явно са напуснали толкова неочаквано и бързо, че са зарязали дори личните си вещи след себе си!