Opel Stock

Land Rover Discovery Sport - семеен SUV и специалист по всичко - видео

Окт 18, 2019
Land Rover Discovery Sport - семеен SUV и специалист по всичко - видео

Land Rover Discovery Sport - семеен SUV и специалист по всичко - видео

Реклама Honda ZR-V
Land Rover Discovery Sport дебютира през 2015 г. като наследник на Freelander, създаден, за да предложи интересен микс от модна тенденция, практичноста на седемте си места и с лек уклон към дизайна на революционния Range Rover Evoque. Фейслифтът от тази година представя значителни актуализации отвътре и отвън, с добавката на нови леки хибридни двигатели, нова платформа и актуализирана технология.

Промяната на името Freelander беше доста рискована стъпка, но Discovery Sport бързо намери много фенове, привлечени от външния вид, впечатляващите способности за офроуд и много доброто пътно поведение.

За да бъде конкурентоспособен, фейслифтът за 2019 г. е много по-изчерпателен от обикновеното добавяне на комплект брони и лети джанти. Освен фините промени в дизайна, под “кожата” на купето има по-големи промени, позволяващи да се използват новите хибридни задвижвания от двата типа - “мек” и със зареждане на батерията. Последният е използван при дизеловия двигател, като се пести гориво чрез възстановяване на енергията в процеса на спиране и подпомагане на двигателя за спестяване на гориво.






Практичността, както е винаги при Land Rover, е основен приоритет при Discovery Sport. Имате възможност да добавите още една двойка задни седалки, за да имате на разположение седем места. Тя може да бъде сгъната в пода на багажника, което освобождава 963 литра място за багаж при измерване до тавана. Както при повечето превозни средства със седем места, третият ред седалки може да се използва от възрастни за кратки пътувания, но най-добре пасват за деца, тъй като няма много място за коленете и стъпалата. Ако сгънете всичките пет задни седалки получавате огромно товарно пространство с обем от 1794 литра.

Предлага се само един дизелов двигател - 2,0-литров с три различни нива на мощност от 148, 178 или 237 к.с. Предвидено е задвижване само на предните колела и механична предавателна кутия за началната дизелова версия със 148 к.с., за да се спести гориво и да се намалят емисиите, но останалата част от гамата е с изключително задвижване на четирите колела с автоматична скоростна кутия.

По-малко мощната версия на задвижване с две колела ще е популярна при купувачите на лични автомобили, тъй като емисиите на CO2 от 140 г/км говорят за нисък разход на гориво - 5,91 л на 100 измерено с методиката WLTP, а това означава, че посещенията до бензиностанциите ще са сравнително малко.

Дори двигателят 178 к.с. не трябва да направи прекалено голяма дупка в джоба ви с разхода си на гориво от 6,99 л на 100. Ако предпочетете бензинов Discovery Sport, ще разполагате с 2,0-литров турбодвигател със 197 или 247 к.с.






Не може да се каже че липсва достатъчно оборудване за никой от вариантите на Discovery Sport, още от стандартното изпълнение с кожени апликации на тапицерията и отопляеми седалки, круз контрол и отопляемо предно стъкло за ледените зимни сутрини. На нужното ниво е и наличната в колата съвременна технология за развлечение с Bluetooth, DAB радио и 10-високоговорителя, контролирана от интуитивния сензорен екран Touch Pro.

Discovery Sport се е получил много безопасен, след като Euro NCAP го удостои с пълните пет звезди след проведените от независимата организация краш тестове. Отчасти заслуга за това имат системата за предупреждение за напускане и задържане на лентата за движение, автономните спирачни аварийни системи, както и на пълния комплект въздушни възглавници, електронниката срещу подхлъзване. Стандартното задвижване на четирите колела повишава управляемостта и при лоши пътни условия на шофиране.

Като цяло Land Rover Discovery Sport е чудесен избор. Изглежда страхотно и има непреодолима привлекателност за семействата с деца, които е много вероятно да го изберат пред автомобил тип MPV. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Тестове Audi

Първа среща с прототипа Audi e-tron GT

Апр 19, 2024
Авто Новини Тестове Техника /Technics Безопасност | Safety

Проучване - ниско е доверието в автономното шофиране!

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове BG Авто Honda

Honda ZR-V : Когато разумът надделее (Видео)

Апр 17, 2024