Алтернатива ли е Манолова на Фандъкова?

Според Тома Биков - не
17 окт 2019 22:50, Нели Христова
92

Изборите за местна власт са почти пред прага ни. Битката за София и вероятният балотаж между двете дами - Мая Манолова и Йорданка Фандъкова е може би една от най-интригуващите теми.

"Не смятам, че софиянци трябва да се превръщат в заложници на политически стратегии, свързани с друг тип избори и цели", заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му опозицията има право да иска управлението да падне, но когато става въпрос за местни избори, особено за град като София, би трябвало да има повече отговорност към тези хора и да се предложат алтернативни решения.

Биков коментира, че Манолова не предлага нищо по-различно от Фандъкова. Той беше категоричен, че няма гаранция, че бившият омбудсман ще работи по-прозрачно, нито че ще го прави по-добре.

"Не виждаме радикална алтернатива. В края на кампанията виждаме кандидатът на БСП да не е в състояние да отговори на основни въпроси", посочи Биков.

Според него кампанията на Манолова е била изначално погрешна.

"Не може да станеш кмет на София, само защото си се ядосал, само защото работата ти като омбудсман нещо е зациклила. Трябва да имаш друга мотивация. Истински полезното кандидатиране щеше да бъде, ако тя е очертала основни проблеми в столицата, които не са видени от другите", каза още депутатът от ГЕРБ.

Той бе категоричен, че Манолова дължи на софиянци конкретни мерки, каквито предлагала Фандъкова.

"Фандъкова е максимално искрена с избирателите. Тя ще формира политиката си, подкрепена от общинските съветници от ГЕРБ, СДС и коалиционни партньори. Има ясна програма", изтъкна Биков.

Депутатът от ГЕРБ коментира и прозрачността на обществените поръчки.

"Ако няма обществени поръчки, означава кметът директно да посочва някого, който ще извърши конкретен проект. Те по принцип са начин да осигуриш прозрачност и конкуренция", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
3
 
! Отговори
Некоректен въпрос преди 4 години
По- скоро, какво хубаво може да направи Фандъкова оттук- нататък
83
1
 
4
 
! Отговори
Друг преди 4 години
До АнонименНе, че Фандъкова с нейния огромен управленски опит от руската филология и учителстването знае как се управлява град. Градът не е училище.
82
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защо се говори постоянно за Манолова, която няма и грам идея как се управлява град, при положение, че специалностите/опита на полвината от останалите кандидати има поне нещо което пряко би им помогнало? Тази е абсолютно нищо, просто БСП са казали, ние сме зад тая и толкова. Ей така защото е известна личност. Че е професионален инвалид и демагог няма никакво значение.
81
1
 
6
 
! Отговори
филм ПОБЕДА преди 4 години
Другари, пак ще гледате филма "ПОБЕДА"...И ТАКА ДО КРАЯ НА СВЕТААА.....аххахааха
80
6
 
4
 
! Отговори
хахахахаааааа преди 4 години
Печели сестра Галева, печели и Пеевски
79
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунист не може да е алтернатива на никой, не че другата е цвете за мирисане.
78
4
 
11
 
! Отговори
<<< преди 4 години
До Осман, Ванго и МангоУчителката мисли че сме в детската градина--хаххахаЕдин ремонт на ремонт на ремонта не може да направи
77
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хайде стига внушения- Каракачанов не е показал среден пръст, в качеството си на политическо лице или гражданин, а показал как хулигани показват среден пръст. Откога това да покажеш как някой е направил нещо изразява собствената ти позиция
76
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тома Биков - политкомисарят на Герб. Само Деса Сек са е по-злобна от него.
75
11
 
28
 
! Отговори
Това преди 4 години
Смешно актьорче иска да ни внуши,че няма алтернатива на корупцията,за да може ГЕРБ да продължава да КРАДЕ.Алтернативата сме ние ,гражданите,коите НЕ трябва да позволим това.Дс гласуваме единно срещу ГЕРБ.
74
7
 
11
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
На балотажа Фандъква ще бъде подкрепена от заместника на Бойчо , Каракачанов . Имитатора , показал вчера среден пръст по Пеевската ТВ , дано не имитира подръжника на Гешев , расиста , свалил си няколко пъти панталона на злополучния за Борисов / България/ мач .
73
16
 
9
 
! Отговори
Жо преди 4 години
ДОКОГА ще ни натрапват тези две провинциални дами?Защо не се кандидатират за кметове в родните си места?Отговорът е ясен! Те са кукли на конци.Целта е, която и от двете да изберете, да се запази статуквото, да се продължи с грабежа на Евросредствата.Когато Европата ни "затвори кранчето", и двете ще се обърнат към "Матушка Рассия".Хайде русофили, признайте си, че е така!Останалите хора знаем това и няма да гласуваме за тях.
72
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даже Перукан е алтернатива на Фандупкова! Сега е свободен и Боце може директно да го назначава за кмет!!! За малко да пропусна - ГДБОП кога във Столична община???? Аааааа забравих, те своите хора не си ги пипат!
71
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не!
70
7
 
20
 
! Отговори
Осман, Ванго и Манго преди 4 години
Нормално е Камшиков да направи платена реклама на Фандупкова! Все пак, за 10 години тя източи милиарди от столичани и ги наля в касичката на Греб! А освен центъра нищо не направи! Двата най-големи квартала - Люлин и Младост почти не са пипнати от общината! Само се издават разрешителни за леене на бетон
69
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с тези двете.Други мяма ли?Мъже няма ли да се намерят(само да не са с меки китки)
68
8
 
19
 
! Отговори
Само Фандъкова! преди 4 години
Фандъкова - кмет на САМОКОВ!
67
4
 
5
 
! Отговори
странно преди 4 години
Едната нищо не е направила,но не се отказва.Другата ще продължи по същия начин.Въпросът е некоректно зададен.Най-вероятно има и други варианти,но...не ги знаем
66
21
 
12
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
За щастие, никой от сегашните кандидати не е реален конкурен на г-жа Фандъкова. Така че, тя ще си остане кмет и в следващите 10 години.
65
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не забравяме кой прие кандидатурата и за омбудсман, Баце. За каква алтернатива говорим тогава, просто смяна на лицата за пред хората.За демократите и патриотите също се знае с кой играят в Столичен общински съвет, твърдо подкрепят ГЕРБ. Скоро беше предложено да се публикува информацията за гласуванията в комисиите към СОС,кой общински съветник как е гласувал, предложението беше отхвърлено от мнозинството, ГЕРБ, Демократи и т.н.