Германският съд глоби баба антифашистка: Рисувала върху графити!

Тя пък настоява: Ако съм престъпник - нека стана рецидивист!
17 окт 2019 21:00,
31
Германският съд глоби баба антифашистка: Рисувала върху графити!
Снимка: Twitter

Ирмела Менса-Шрам е добре позната в Германия със специфичния си начин за борба с крайнодесните. 73-годишната германка от Берлин рисува върху фашистки или неонацистки символи и графити на публични места.

Често жената прикрива свастиките със сърца, или просто замаскира расистки или обидни надписи. Ирмела понякога се заема и с нелеката задача да премахва стикери с ксенофобски послания.

В четвъртък обаче дори и тя е успяла да си навлече проблеми на главата. Съдът в Тюрингия я глоби за нарушаване на обществена собственост. Това не е първата й битка в съда, но е първият случай, в който съдия я глобява, пише международната редакция на DW.

Според германската MDR 73-годишната жена е обвинена заради неин графит, който направила в град Айзенах. Миналия декември тя видяла графит, който гласял "NS-Zone" - т.е. зона за национал-социализъм. Тя прикрила NS със сърце и после повторила това на няколко места в града.

Някой успял да я снима и да я докладва пред полицията. Пред MDR Ирмела разказва, че е глобена с €300, а също така трябва да плати и съдебните разходи.

По-рано тя е отказала предложение от съдията да избегне дело, ако дари €500 на организации с нестопанска цел - което легално означава да признае, че е направила нещо грешно.

Германците, напълно очаквано, са разгневени от решението на съда. В същия ден, когато Ирмела е глобена, в град Хале е извършена атака в синагога.

Нищо от това обаче не спира Ирмела Шрам. Тя казва, че ако това, което е направила, е престъпление, то тя иска да стане рецидивист.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С крайнолевите, както и крайнодесните, в Германия официално се бори т.нар. Служба за защита на конституцията към немските тайни служби. Боренето се състои в това да ги вербуват като агенти и да им плащат, уж за да докладват какво ще правят. Резултатът беше, че всичко си и по старому, но неонацистката мрежа в Германия се финансира с парите на данъкоплатците. Има подозрение, че в самата служба има видни нацисти, но и с крайнолевите също всичко си е по старому.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само един въпрос имам: кой се бори с крайнолевите? За крайнодесните само слушаме, но освен Адерш Брайвик и оня в Нова Зеландия други случаи на крайнодесен тероризъм нещо липсват в последните 20 години. За сметка на това, крайнолевите съсипаха Европа, като я напълниха с милиони "мигранти", които освен за изнасилване, убиване и възпроизвеждане за друго не стават. Да ви имам античовешката толерантност.
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само са лупмени тия в коментарите, ами и толкова интелигентни ***, че си мислят, че нитроцелулозните лакове, с които пръскат пръскачите, могат да се чистят с вода, а драсканиците на гологлавите са история.
19
1
 
3
 
! Отговори
Пустиняк до кратуни преди 4 години
Кратунистанци, толкова ли можете, бе деградирали мозъци. Псувате, крещите, виете... прогонихте и малкото останали читави хора от зверилника си. Дори не сте и расисти.. Доста по-долу сте. Изконно и неосъзнато първично, мразите собственото си създание, оттам и всички останали, но най силно изразявате омразата си към различните от вас. А пред бабата бихте се напикали, щот ще ви направи на две стинки, комолексари деградирали
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се имам нито за расист, комунист, пацифист или какъвто и да е "ист". Освен реалист, разбира се. За голямо съжаление, понякога расизма има за основа реални факти. Реалните факти не бива да се пренебрегват, а да се назовават високо и силно с истинските им имена. В противен случай нещата винаги се развиват зле. Имаме вече толкова години опит това...
17
8
 
7
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
Расист съм и се гордея с този факт!
16
1
 
7
 
! Отговори
Прасетата преди 4 години
От Дойче свинеле пак са се разквичеле.
15
2
 
8
 
! Отговори
Пустиняк преди 4 години
Четете коментарите по-надолу... Обаче ганьовистанците иначе не били расисти и нацисти. Ама хич! Нй-жалкото е, че и редакциите толерират такива коментари, и нищожествата, които ги пишат се чувстват все по-самоуверени и открито си показват лумпенщината и накрая резултата го виждаме. Озверели безчинстващи кратуни. Такива доведоха Германия до изрзвняване със земята навремето, бабата знае! Но не и впиянчените, амфетаминови форумни драскачи.
14
1
 
5
 
! Отговори
Чичо Долфи преди 4 години
А няма ли кой да глоби Дойче Веле за насаждане на юдейска омраза, чифутска нетолерантност и ционистична либерастия?
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като е такъв ентусиаст- антифашист бабето да вземе кофа и гъба и да чисти, а не да драска допълнтелно.
12
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво очаквате от хулигани? Станала на 100 години и е гаменка. Простаците знаят само как да драскат и разрушават. Що не построи нещо в този живот тази изкуфяла еврейка или да помогне на някои деца в нужда, а тръгнала да руши и да драска по историята
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бабата да не рисува сърца а да напише локо пловдив както едни нашенци писаха в япония. Тогава нито един Скинарски съдя няма да я глоби. И после се чудим що европата потъва в блатото. Да осъдят бабето затова че прикривала нацистки символи. Кой е тоя съдя дето я е осъдил на Хитлер роднина ли е. Вашта *** швабска Хитлериска.
10
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реалната новина сигурно е"Жена с алцхаймер е прибрана от държавните служби след като системно препикавала стени в града, който населява"
9
4
 
2
 
! Отговори
само питам преди 4 години
А като плати глобата от яд кръстосано кръстове ли ще драска или черепи?
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да я съсипят тая престъпница ве!
7
2
 
19
 
! Отговори
Az преди 4 години
Ако беше написала кyp друга работа щеше да бъде, няма дела няма нищо...
6
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалка пропаганда! И пак НПО-тата биват облагодетелствани в подобни случаи. Те са навсякъде. Като скакалци са!
5
6
 
7
 
! Отговори
Бойко стайл преди 4 години
Що не може да пише на български тая бабашкера? Щях да я накарам да надраска на всеки километЪр: ,, Само ГЕРБ".
4
9
 
8
 
! Отговори
един българин преди 4 години
Шантаво бабе,що не плете терлици на внуците? Фамилията й не трябва да е Шрам,а Срам.Утре вземе реши да нарисува един ** на вратата на съседа,защото му е му е драскала сърца,а той не разбрал намека и баба решила да му го подскаже направо.
3
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голямо им е сърцето на тия за всякакви клошари от всички тъмни държави.За всички има място там и за черни и за араби и за роми.Само за бели работещи хора няма те са фашисти нали така.я пенцията ти дали бежанци я плащат или държавата краде белите работещи хора за да ви храни *** комунистическа смрад?