Д-р Хаддад - лекарят на годината, оперирал пациент с помощта на фенер

Посветил е на лекарската професия десетилетия от живота си
17 окт 2019 19:00, Анисия Иванова
13

Хирургът д-р Елиас Хаддад от болницата в Горна Оряховица тази вечер ще бъде отличен със специална награда по време на церемонията "Лекар на годината".

Призът идва, след като това лято д-р Хаддад оперира с фенер пациент, докато в болницата нямаше ток, съобщава Bulgaria ON AIR.

Елиас Хаддад е роден в Дамаск. През 70-те години обаче съдбата го отвежда в България, където завършва медицина и среща любовта на живота си.

"Винаги съм се стремял да следвам медицина, да стана хирург и обичам тази професия. България вече е моята родина. Всяко нещо, което върша и излизам от операционната ми носи удовлетворение, че съм направил нещо за този човек", казва той.

Д-р Хаддад не може да преброи случаите, в които е спасявал живот в полеви условия.

Това лято след силна буря болницата в Горна Оряховица остана без ток за часове. На смяна е д-р Хаддад. Около полунощ пристига пациент с огромна рана на главата, но заради липсата на електричество вратата на операционната не се отваря и в цялата болница е тъмно. Докторът не губи самообладание и с помощта на охранителя, който му светил с фенерче, зашива раната.

След четири десетилетия, посветени на лекарската професия, д-р Елиас Хаддад не мисли за пенсия, защото не си представя да живее без да помага на хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вероятно е доктор на годината,заради цялостната си работа,а не че е зашил рана с фенер.На всеки лекар се е случвало подобно нещо.Поздравления,докторе,за работата ви!Да сте жив и здрав,за да помагате още дълго време.
11
11
 
1
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Тоя ако не е юдеин, убийте бай ви Стамат с брадва!
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поздравления,докторе!
9
1
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
е да,пропуснах:-Освен "поздравления", и БЛАГОДАРНОСТИ,докторе!!"Силата" да те пази и закриля,да ти дава "хъс" да бъдеш това,което си!.................(това мога,това пожелавам..дано не съм обидил никого!)
8
1
 
9
 
! Отговори
лекар преди 4 години
Когато следвахме имаше режим на тока.Оттогава казвам,че инженерите са измислили електрификацията и интернет,а политиците режима на тока и цензурата.Дори и тогава когато нямаше ток използвах луминисцентна лампа на батерии производство на ДЗУ Стара Загора.И така успявах да чета.Колегата който е преживял това естествено,че е успял да зашие раната на пациентаи на осветление от фенер.Едва ли му е за пръв път!
7
1
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
виж ти!..734 коментара,и всичките в подкрепа на доктора....Виж ти чудо!..Какво?..-Викате "Къде ги видя бе?"......Е да ,НЕуважаеми,тук става въпрос за нещо,което няма нищо общо нито с чалгата,нито с "политиката",нито с футбола,нито с герп,нито със Славчо,нито с "българския Ален Делон",нито с русофилщината,нито с русофобщината,нито с Нинова,нито с Боко,..за Шкембе "воевода" да не говорим,...изобщо,"скучна,неинтересна" тема за форумния словослагател.......но от мен:ПОЗДРАВЛЕНИЯ,ДОКТОРЕ!!!!!
6
1
 
15
 
! Отговори
Лекар преди 4 години
Поздравявам колегата от сърце но всеки който е работил по разпределение или в Спешна помощ е шил рани,слагал катетри, и правил венозни манипулации не даже на фенер а и на свещи!!!Обучението ни навремето ни подготваше за всякакви ситуации!!!Знам го от опит а и всичките от старата школа!!!Все пак поздравления!!!
5
1
 
34
 
! Отговори
Цонко преди 4 години
Има доктори на село които правят каквото могат за да помогнат,има доктори които ще намерят едно добро оправдание за да не направят нищо, поздравявам доктора който заслужава уважение
4
14
 
2
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Кажи къде е бомбила ЮЕСА?Кой град е разрушилаа? Русията бомби и няколкостотин хиляден град Алепо!
3
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всеки може да зашие рана с фенер
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сирийците са едни от най хубавите хора в арабския свят, неслучайно Страната на Злото USA направи всичко възможно да е в руини, а народа съсипан.
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на човека, но от статията излиза, че всъщност е зашил рана на пациента, това не е операция, както пише в заглавието