Битката за Созопол - нажежени страсти и оспорван дебат

Предизвикателството да бъдеш стопанин на един от най-красивите градове по Черноморието
17 окт 2019 10:48, Анисия Иванова
5

Битката за един от най-старите градове по българското Черноморие - Созопол, се очертава като най-оспорвана и интересна сред морските общини. Страстите там се нажежиха, след като досегашният кмет Панайот Рейзи беше отстранен след прокурорско обвинение за злоупотреби с общински средства, разказва Bulgaria ON AIR. 

ГЕРБ номинира за кметския пост председателя на общинския съвет в продължение на три мандата - Красимира Германова.

Германова е семейна, с три деца и четири внука. Магистър по икономика. Над 20 години има собствен бизнес – счетоводна кантора. От 16 години e в сферата на местното самоуправление. Делегат на България в Конгреса на местните и регионални власти към Съвета на Европа.

"Финансовото оздравяване на община Созопол в никакъв случай не е фалит или колапс. Напротив - даже мога да кажа, че вече шест месеца почти общината върви по този оздравителен план, който ние общинските съветници гласувахме и мога да кажа, че дори е с много добри постижения", посочи тя.

Красимира Германова напомня, че Община Созопол е на трето място по привлечени европейски средства на глава от населението - 5172 лева.

Местната структура на ГЕРБ номинира още един кандидат - Георги Пинелов. Кореняк созополчанин, който казва, че за 40 години съзнателен живот е живял единствено и само в Созопол. Семеен, баща на двама синове. Занимава се с частен бизнес, в сферата на туризма и сигурността. Общински съветник един мандат. След като обаче управляващата партия заложи на Красимира Германова, Пинелов напусна ГЕРБ и се кандидатира за кмет от новорегистрираната партия МИР.

"Решенията са ги взели други фактори, така че отговорността за взетото решение не е мое. Има изпълнителна комисия, коята  е преценила, че друг е техният кандидат, така че животът продължава", посочи той.
За кметския пост се бори и общинският съветник от БСП Тихомир Янакиев. На предишните местни избори загуби от Панайот Рейзи, издигнат от ГЕРБ. Янакиев е банков мениджър с три деца.

"Мотивира ме фактът, че едни и същи неуредици на управляващите, които можеха да бъдат решени  преди четири, осем или двайнайсет години, те все още стоят на дневен ред и тези неуредици създават проблеми за хората. Един от сериозните проблеми при нас е и демографията", казва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бетон, бетон и пак бетон! Каквото и да обещаят резултата ще е БЕТОН! А освен бетон и мръсотия. Е друго не се сещам. ААА имаше едно време и природа, ама сега ..... БЕТОН.
4
1
 
3
 
! Отговори
,.,.,., преди 4 години
На скали над един от плажовете на Созопол стърчи и загрозява гледката едно незавършено бетонно недоразумение години наред.На кой кандидат кмет му стиска да го премахне и да каже чии е този започнат и недовършен строеж и там ли е било изобщо мястото му.
3
1
 
3
 
! Отговори
ссумор преди 4 години
Давай Тихомире с теб сме.
2
2
 
6
 
! Отговори
айде бе преди 4 години
Те хората на Созополя,ако се притесняваха за тия неуредици нямаше да гласуват толкова години за един и същ,бря.
1
0
 
9
 
! Отговори
имаше скали преди 4 години
Дълги приказки и лакардии за едно презастроено райско място. Не познавам местни, но назад в годините като сравня, същия бетонов астероид е унищожил и този райски кът.