Унищожават 13 кг солети, бисквити... Знаем ли какво ядат децата ни в училище?

Ако имате съмнения, да сигнализирате БАБХ
Обновена: 17 окт 2019 09:52 | 17 окт 2019 09:06, Красимир Ангелов
23

Българската агенция по безопасност на храните направи проверка в над 2400 детски градини, училища, ученически бюфети и столове. Тя е осъществена между 24 септември и 11 октомври.

Инспекторите от БАБХ са издали 20 акта за административно нарушение и общо над 190 предписания.

"Контролът е с акцент по отношение на детското хранене. За миналата година сме направили също много на брой проверки, някои по сигнали на родители", обяви за "България сутрин" Кремена Стоева от БАБХ.

Тя посочи че всеки, който има съмнения и би искал да подаде сигнал, може да види условията на сайта на агенцията, както и да ползва горещия телефон за целта.

"Санкциите при такива нередности се определят в зависимост от нарушението", подчерта Стоева за Bulgaria ON AIR.

Предстои да бъдат унищожени над 13 кг бисквити, солети и халва с палмови и кокосови мазнини, 13,66 кг кашкавал, както и брашно и кренвирши, които не са произведени по утвърден стандарт.

Близо  50 литра безалкохолни напитки също ще бъдат унищожени, тъй като не са разрешени за предлагане в детски градини и училища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
честно преди 4 години
Като забраниха в училище децата да ядат хамбургери, трябва да се разкарват до най-близокото място да си купят принцеса, парче пица, бургер или гофрета. Децата в САЩ или другите европейски държави да не мислите,че ядат някаква си рядка супа? И драги експерти, не мислете,че едно дете ще се наяде само с една ябълка. Някои деца имат болни зъби и им е трудно да я отхапят, ако не е нарязана на парчета. През студентите месеци плодовете са замръзнали и дори нямат вкус.
19
0
 
1
 
! Отговори
един българин преди 4 години
За какво пък ще ги унищожават(не излиза да са били развалени нито солетите ,нито бисквитите)? Безалкохолните също не са били развалени. Нима едно дете ще надебелее ако изяде пакет бисквити или една пакетче солети или изпие едно безалкохолно? Че искат хората и да сигнализираме? Здравословното хранене като го гледам в училищата ми прилича по-скоро като кухня за бедни.
18
0
 
1
 
! Отговори
venix преди 4 години
Добре де, толкова ли е трудно да се ползва коректор?!
17
0
 
4
 
! Отговори
до 16 преди 4 години
До Н.В и да гледаш, и да не гледаш, има хора, които не могат да си позволят филе елена, веян суджук или кило пържоли. Не размахвай назидателно пръст, колко са глупави или болни, защото не знаеш теб какво и как, дори да ядеш най-чистата храна.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ги дадат на прасенцата.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
13 кг. Или 13 тона. Щото ако е килограми това е смешна цифра. Само толкова ли произвеждат. Или само толкова ще унищожат а останалите тонове балъците ще ги хапнат. Отдавна не купувам нищо от магазините. Всичко си произвежда. Защо трябва да ме тровят с химия. Да си я ядат печалбарите.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо трябва да се унищожава ГОДНА храна, при положение че има гладуващи и мизерстващи хора... нямам думи направо.
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Незнам защо,но на Българските институций въобще не има вярвам,че правят проверки и извършват някаква дейност за благото на обществото.Записват някаква дейност,за да се каже,че "съществуват",но фактите говорят друго.13 килограма солети---това да не е някаква шега!!!По-добре не се показвайте по телевизията,за да не се излагат.БАБХ само си стоят по офисите и после отиват да си вземат "подкупа" всеки месец,за да не бъде "занимавана" фирмата "Х"Това съм го виждал с очите си!!!!
12
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
13 КГ???!!!!!!!1 И С ТОВА СЕ ХВАЛИМ , ЧЕ СМЕ НАПРАВИЛИ НЕЩО
11
0
 
8
 
! Отговори
Стоян преди 4 години
13 килограма ???? Мисля ме става въпрос за 13 Тона ???
10
2
 
6
 
! Отговори
Даааа преди 4 години
Моето дете онзи ден като му дадох да яде едни детски солети само ги помириса и взе да се мръщи .... Кой знае от какво ги произвеждат.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кренвиршът по какъвто и стандарт да е няма място в детско меню.Въобще в каквото и да е меню.Хора грижете се за здравето си, защото няма кой друг да го направи вместо вас.
8
5
 
6
 
! Отговори
Ицо преди 4 години
Фандъка добре се грижи за нашите деца.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То не само децата , всички плащаме скъпо ,а ни продават ***.Вече ядете скъпо замразено американско свинско , внесено от зетя на Борисов.Горят *** и изхвърлят отпадъка в реките и тровят водата ....Общо взето, правят ни *** както беше нарисувал оня в Брюксел.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Унижожават"!!! Унижение!
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Децата ядат, това което им продават.
4
1
 
9
 
! Отговори
Сп???нс до 2 ,3-ти преди 4 години
Спокойно , поправиха заглавието , сега солетите ще ги униЖожават ...Иначе като гледам какво купуват родителите и бабите на деца и внуци... храната в училище им е най-малкия проблем.
3
6
 
12
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
И защо трябва да бъдат унищожени? Същите тия се продават във всички магазини! Щом се продават, значи се и купуват.Били вредни. Да, но не са отровни
2
1
 
13
 
! Отговори
ToPhD преди 4 години
Дори в заглавията неграмотността извира. Почти,, Унижават'' солети те...
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо няма да унищожат. Иззетите храни инспекторите ще ги продадат на частно на кварталните магазини на промоция и ще си разделят парите.