Борис Бонев: Не ловим вещици, работим 10 г. за София

Как вижда бъдещето на столицата кандидат-кметът
17 окт 2019 09:41, Петя Славова
47

Борис Бонев първи заяви, че ще се бори за кмет на столицата от името на организация, която от години сериозно критикува работата на Столичната община - "Спаси София".

"От доста години работим за решаване на проблемите на София. Винаги сме били много активни. Програмата започнахме да я пишем през октомври. Постигнахме много за 10 години като активисти, но понякога се налага да започнеш да променяш нещата отвътре", каза в студиото на "България сутрин" независимият кандидат за кмет на София Борис Бонев.

Той сподели, че преди точно една година са публикували разследването, което е предизвикало оставката на подсъдимия за ремонта на "Графа" в София -Евгени Крусев.

"Никога наша цел не е била гоненето на вещици. Само ние сме разкривали толкова много далавери, преди няколко месеца публикувахме разследването ни за Северния парк. То е внесено и в прокуратурата, доколкото знам се очаква някакво становище. Говорим за кражби и корупция от тоалетната хартия до най-големия възможен проект", сподели Бонев.

По думите му "Спаси София" не само е критикувала, но и винаги е давала предложения как може да се променят нещата.

"Понякога и аз съм гласувал с отвращение, не съм гласувал за Фандъкова на предишните кметски избори обаче. Бих се позиционирал като лични предпочитания в център-дясно. Трудно може да се говори за леви и десни политики на местно ниво, това е по-скоро на национално равнище. Когато говорим за запълване на дупки, няма ляво или дясно", коментира Борис Бонев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Tой заяви, че е граждански активист, но не се възприема като политик.

"СДС подкрепя едно недясно управление на ГЕРБ. Останките на СДС от 90-те години нямат нищо със СДС тогава. Имахме разговори с "Демократична България", но не се разбрахме, тъй като имаме различни цели за София", каза още независият кандидат-кмет.

Борис Бонев подчерта, че независимо от резултата на изборите, "Спаси София" ще продължи да работи за бъдещето на града.

"Когато говорим за София, искам да си говорим с факти. Ние не говорим празни приказки, от 10 години имаме реални резултати. Не може да разчитаме само на механичния сбор от някакви партии. Аз имам най-подробната програма за столицата. В "Демократична България" решиха да действат с партийни назначения", отсече Бонев.

И посочи, че реалистичната цел, която си е поставил, е достигане на балотаж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
1
 
! Отговори
ЗА БОНЕВ преди 4 години
До до комсомолеца БоневТОЛЧЕ ГЕРБЕРСКО - КОМСОМОЛКА Е УЧИТЕЛКАТА ТИ ПО РУСКИ ЕЗИК ФАДЪЧКОВСКА!С 70 ЗА Арх. БОРИС БОНЕВ !!! СТРАХ ТРЕСЕ ВСИЧКИ ПАРТИЙНИ КАНДИДАТИ !!! ЯД ГИ ДУШИ , ЧЕ НЕ УСПЯХА ДА ГО ПОДКУПЯТ И ОТКАЖАТ КЪМ СВОИТЕ ПАРТИЙНИ ХАЙКИ!
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бонев, ти къде, бе?
39
2
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Стана ми ясно, защо така злостно се напада Бонев. Погледнете вдясно на същия този сайт, в който пишете и разгледайте анкетата, в която са гласували 10358 човеци. Е, това ако не е представителна извадка, здраве му кажи. Та за "големия" варненски архитект ще гласуват цели 6 % от анкетираните, а за момчето Бонев, както го наричате - едва 18%. С тези проценти Бонев диша във врата на Манолова и Фандъкова, затова не съм изненадан от колективната помия, която се лее по негов адрес.
38
5
 
4
 
! Отговори
до комсомолеца Бонев преди 4 години
До АнонименЩе вярвам на когото си искам. А може и на никого да не вярвам - има как да се покаже на изборите.Но точно пък този е от най-несимпатичните.
37
6
 
9
 
! Отговори
Счети преди 4 години
Давай Бонев ! Тези, които обичаме нашата столица сме с теб.
36
3
 
5
 
! Отговори
Гери преди 4 години
Не ловите вещици защото няма такива! Вие знаете кои са вещици!
35
3
 
6
 
! Отговори
Гери преди 4 години
Не ливите вещици защото няма такива! Вещиците май знаете кои са!
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до комсомолеца Бонев: А на кой вярваш - на тия дето поставят счупени плочки и криви фуги ли, бе?!?
33
3
 
3
 
! Отговори
Олег преди 4 години
До Анонимен 25Много големи софиянце сте с Фандъкова. Махнахте трамвайни релси като за ЖП Линия до Русе!
32
2
 
0
 
! Отговори
Олег преди 4 години
До до 27Тези десетилетия са 4 години от 97-2001.
31
1
 
1
 
! Отговори
Олег преди 4 години
До ЧУМАВО ПРАСЕТя програмата на бОРИС БОНЕВ безспорно е най-добра, но за тази цел Гешев си има карцер, с който обслужва недоволните олигарси от разни кандидати дето нямат никой зад гържа си.
30
3
 
4
 
! Отговори
Олег преди 4 години
До ССяИгнатов ще отнеме от гласовете на Борис Бонев?! Ама ти чувал ли си най-случайно, че политиката се прави от партии, а не от добри намерения?! Борис Бонев като последва съдбата на Иванчева щото някой олигарх-строител има връзки знаеш ли от ареста колко ще направи за София? По-добре е Борис Бонев да се беше разбрал да е зам. кмет на Игнатов, отколкото да пишат 4 години и двамата против Фандъкова по медиите.Или казано накратко : "По-добре врабче в ръката, отколкото орел в небесата".
29
5
 
16
 
! Отговори
ЧУМАВО ПРАСЕ преди 4 години
Когато искаш да съсипеш някого и не можеш да намериш за какво да го критикуваш започваш да обиждаш на личностна основа.Не познава този млад човек,но си направих труда да му изчета програмата и да я сравня с тази на Фъндъцата и Манолова.Няма по-подробна, ясна и модерна програма за София.Прави ми впечатление,че тази година герберите се уплашиха,че могат да загубят в София и включиха всакакви средства за обиди и нападки.Е,щом има кой да *** въдицата защо да не го правят?
28
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен кандидатът на Демократична България Борислав Игнатов има реален шанс за балотаж. Ако стигне балотаж, ще е кмет. А и номерът 66 се помни лесно. Колкото до Бонев, очакванията мисля са за около 4% само, преди дни гледах проучване.
27
7
 
6
 
! Отговори
до 27 преди 4 години
Ох, майкооо... То от Костовистите и Да България едни решения на проблемите са тръгнали, ум да ти зайде. Направо сте оправили България след като бяхте десетилетия във властта. Или вече партийната касичка е празна, тъмния гуру се отказа от вас и вие си мечтаете някога пак да се докопате до лапачката? Свърши вече! Остана ви само това, да се имате за много умни!
26
5
 
9
 
! Отговори
до 25 преди 4 години
Проблемът е, че идолите на които се кланяш - в случая Джамбазки, се вълнува от Негушево повече от София. Понеже неговите избиратели са малограмотни. Затова постоянно говори за крайни квартали и бутане на колиби - размахване на знамена, портрети на Левски и сме големите патриоти. Проблемът на такива формации е, че само говорят за актуални проблеми, но никога нищо не предлагат за решаването им. Те са най-известните патерици на властта и неслучайно са толкова често канени в телевизиите.
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видяхме го Игнатов в Референдум, вика автобус 20 ходи до Негушево... Тоя човек даже не знае кварталите в София, че това населено място изобщо не е в Столична община... очевидно никога не се е качвал на автобус, ама ще решава проблеми със смартфон. То ако става от смартфона досега да са решени проблемите в градовете. Те едно нещо конкретно го попитаха в неговата компетентност, нали е архитект, той почна да разпъва локуми... Айде нема нужда!
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 19изброй поне 10 държавни ясли с номерата на блоковете, където се намират
23
5
 
5
 
! Отговори
до ССя преди 4 години
Хем пишеш, че не си от София, хем със завидно самочувствие обясняваш на софиянци кое как. Все едно аз да пиша за Полски Тръмбеш - нито знам микроклимата, нито детайлите на хората зад всяка една кампания. Всеки образован човек знае, че Бонев е използван да отслаби десния вот. Именно десният вот е кошмарът на задкулисието и на всички избори се хвърлят торба пари срещу него - не срещу БСП не срещу т.нар. патриоти, не срещу ГЕРБ, а винаги и само срещу емократична България и съставните й.
22
10
 
14
 
! Отговори
до комсомолеца Бонев преди 4 години
Момче, хич не ти вярвам!По комсомолско поръчение трябва да дръпнеш някой и друг глас, нали?Искаш факти!, а ти какво предлагаш? какви "факти"?Нещо като концепция, ала-бала?Снимки на счупени плочки и криви фуги в близък план, всеки може да прави.Хич не ти вярвам!