Какво ще отглеждаме в двора? До 3 прасета, 2 крави...

Овцете и козите в личните стопанства могат да бъдат до 10 броя
17 окт 2019 07:48, Александър Попов
98
Какво ще отглеждаме в двора? До 3 прасета, 2 крави...
Снимка: Pixabay

Промени в наредба ще указват какви животни ще можем да отглеждаме в личните си стопанства. Според тях в него ще могат да грухтят не повече от три прасета, а ако искате крави - ще трябва да се ограничите до две.

Овцете и козите в личните стопанства могат да бъдат до 10 броя, а конете или магаретата – не повече от 2. Това предвиждат промени в Наредба № 44 от 2006 г. за ветеринарномедицинските изисквания към животновъдните обекти, предложени от земеделския министър Десислава Танева, пише "Труд".

Забранява се отглеждането на повече от 10 възрастни зайци, петдесет кокошки или други птици, 100 бройлера и над 5 пчелни семейства. Въвеждат се изисквания за прасетата, отглеждани за лични нужди, свързани с определяне на площ, фронт на хранене, достъп на хора и животни, дезинфекция и съхранение на тор.

Във фамилните ферми ще могат да се отглеждат до 10 свине майки и приплодите им, но не повече от 200 броя свине общо, предвиждат още промените. Въвежда се изискване сградите и помещенията за отглеждане на свине да бъдат с необходимата квадратура и да са изградени от материали, устойчиви на тежестта и движението на животните, и с повърхности, подходящи за почистване, измиване, дезинфекция, дезинсекция и дератизация.

Нова индустриална свинеферма може да се изгради на разстояние не по-малко от 10 км от друга такава, а нова фамилна – на 3 км.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От тия нерегистрирани и импровизирани свинарници и т.н. тръгват заразите и вирусите,а вие продължавайте да се правите на фермери.Толкова ли сте го закъсали, че предпочитате да живеете в смрад?Не вярвам.
79
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе хора вие нормални ли сте как може да осакатявате народа по този начин еми има хора които искат да искарват прехраната си по честен начин. Апък после хората били виновни че крадяли ми вие неим оставяте никакъв избор
78
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези промени са меко казани безумни, те щото много хора останаха да живеят на село и да гледат животни, ами ще въведат пак милион изисквания претекст за корупция и глоби. Спрете се вече!
77
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора не останаха в селата ,но селяните са много.
76
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Диктатура на гербериата.
75
3
 
7
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Поредният пирон в ковчега на българското селско стопанство, съсипано от демокрацията и пазарната икономика.
74
5
 
19
 
! Отговори
До 77 преди 4 години
Като не искаш да живееш до животни, не си купувай къща. Тук не ти е Америка всички с къщи, ама един домат не са посадили. Стой си в апартамента и това е. Ти, колко телевизора имаш? Аз лично смятам, че един плазмен стига на едно семейство. Повече от един ли имаш? Забранявам ти го, дай го на държавата. Това е тъпотия и държавата не може да казва , какво и в колко количества ще има в твоята къща.
73
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майкопродавците изклаха домашните животни на хората(месото на които се яде)и сега сътвориха закон за домашните животни,според който не можеш да задоволяваш семейната нужда от качествена храна.(зимнина и домашни суджуци)Отставиха стотици хиляди кучета,котки,"домашни"любимци(месото на които не се яде)да се саморазвъждат и да ръсят зарази и болести по хора и домашни животни.Трябваше не домашните полезни животни а кучетата ( безполезните)да бъдат унищожени.Ама нали трябва да се внаасят бо..клуци
72
5
 
1
 
! Отговори
Защо? преди 4 години
Трябва да се регистрираш за фермер? Ако се регистрираш, значи имаш мераци да продаваш месо. Е, ако ти ги гледаш за лична консумация? Какво ви интересува дали един човек има 2 или 200 кокошки, 2 или 20 ***? Аз съм за проверка на всички животни в къщи от ветеринар, но само от ветеринар, който ти избереш. Да не дойде някой тарикат от министерството. Като искате правителство да си казва, какво да правите и как. Ходете в затвора.
71
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В населено място трябва да се забранят прасета , крави, овце, кози, коне, и всичко което дриска по кофа айна на ден!!!!!!!!!!!!!!!!
70
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спете мъже с мъже, ходете на гей-парад, вейте шарените знамена и не гледайте прасета, четете усърдно корана. Баба Мурсул мисли за вас и вашето бъдеще.
69
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както е започнало то утре могат да направят наредба по колко деца да имаме, колко литра вода на ден да ползваме, колко въздух да дишаме ит.н. Мълчи народа, глухо и тъжно звънтят окови...
68
8
 
6
 
! Отговори
Глупости преди 4 години
ТРЯБВА ДА ИМА ТОЧНО И ЯСНО РАЗДЕЛЕНИЕ,МЕЖДУ ПРОМИШЛЕНОТО И ДВОРНОТО ЖИВОТНОВЪДСТВО. НЕ МОЖЕ ЧИЧО С ЕДНА ДРЪГЛИВА КРАВА ИЛИ ПУПАВО ПРАСЕ, ДА СЕ ПИШЕ ФЕРМЕР, И ДА ПОЛЗВА ПРЕФЕРЕНЦИИТЕ НА ПРОМИШЛЕНИТЕ ФЕРМИ С ГОЛЕМИ КАПИТАЛОВЛОЖЕНИЯ И ЗАДЪЛЖЕНИЯ!ТОВА ЧЕ САМ СИ ШИЯ СКЪСАНАТА МАРАТОНКА--НЕ МЕ ПРАВИ "ОБУЩАР"!!!
67
20
 
14
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Разни панелкаджии ми сложили минуси.Знаете ли как мирише *** при 30 градуса а какви мухи летят.За тълпите плъхове да не говорим.Има поговоркаНе питай старило а патило
66
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
повечето коментари изглеждат все едно са писани от хора, които по цял ден седят пред фейса и не са виждали кокошка на живо.
65
2
 
15
 
! Отговори
7+ преди 4 години
Ама верно няма такава държава
64
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ами просто е...Не мога да се регистрирам като фермер, щото тъй ми харесва и може вече да съм регистриран. Кой си ти, че да ми казваш къде да се регистрирам и колко прасета да си гледам, колко свинско да ям и какво да правя в личната си къща ? Комунизма свърши момче, набий си го в евроатлантическа червена мииционерска кратуна.
63
10
 
3
 
! Отговори
За сведение... преди 4 години
ТИ НЕ СИ СЕЛЯНИН!!!ЕДНА ***-МАЙКА НЕ МОЖЕ ДА ИЗХРАНИМ 12-ПРАСЕТА.ПОНЕ ПОЛОВИНАТА ЩЕ ОТПАДНАТ!!!!!
62
16
 
7
 
! Отговори
Ами просто е... преди 4 години
КАТО НЕ ИСКАШ ДА ГЛЕДАШ САМО 2-ПРАСЕТА,.....СЪБИРАШ ПАРИ, КУПВАШ СИ ФЕРМА С 200-***, РЕГИСТРИРАШ СЕ ЗА ФЕРМЕР И СТРИКТНО СПАЗВШ ЗАКОНА И ТЕХНОЛОГИЧНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ.ТАВА Е НАЧИНА!!!БЕЗ СЕЛСКИ ТАРИКАТЛЪЦИ И ФАЛШИВИ ПРЕМИИ ОТ ЕВРОСЪЮЗА!!!
61
4
 
21
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Кой ще купува скъпото свинско ат Кауфлант, ако във всеки двор има прасе.Така де ?