Тръмп към Ердоган: Не бъдете глупак!

Историята ще ви запомни завинаги като дявол, пише в писмо той
Обновена: 17 окт 2019 08:02 | 17 окт 2019 07:00, Александър Попов
51
Тръмп към Ердоган: Не бъдете глупак!
Снимка: Reuters

Няколко дни след като президентът Доналд Тръмп нареди американските войски да се изтеглят от Северна Сирия, той е написал писмо на турския си колега Реджеп Тайип Ердоган с предупреждение, че ако нахлуе в Сирия, ще бъде запомнен завинаги в историята "като дявол", съобщи Асошиейтед прес и БТА.

"Не бъдете корав. Не бъдете глупак", "ще изготвим добра сделка", е казал Тръмп в писмото от 9 октомври, за чието съществуване стана ясно вчера.

Още по темата
"Не искате да бъдете отговорен за избиването на хиляди хора и аз не искам да бъде отговорен за унищожаването на турската икономика, което ще направя (ако е необходимо)", допълва американският президент.

Министърът на финансите на САЩ Стив Мнучин съобщи вчера, че се готвят нови санкции срещу Турция, ако не се постигне споразумение за спиране на огъня в Северна Сирия, предаде Франс прес.
Той заяви пред журналисти, че санкциите могат да засегнат турски министерства или промишления сектор. Списъкът с потенциалните мишени на санкциите е бил предаден на държавния секретар Майк
Помпейо и на вицепрезидента Майк Пенс, които ще се срещнат с Ердоган в Турция.

Русия - балансьор. Ердоган няма да пусне бежанците

Тръмп също каза на вчерашната си пресконференция с италианския президент Серджо Матарела, че ако Пенс не се споразумее с Ердоган по сирийския въпрос, САЩ ще наложат опустошителни санкции на Турция.

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс и държавният секретар Майк Помпейо заминаха за Турция, за да водят преговори за спиране на огъня в Северна Сирия. Вицепрезидентът ще се срещне днес с турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган, който досега отхвърля всеки опит за договаряне на временно примирие.

Междувременно Съветът за сигурност на ООН изрази безпокойство от опасността от влошаване на хуманитарната ситуация в североизточната част на Сирия и от потенциалното бягство на бойци на "Ислямска държава" от контролираните от кюрди затвори. В единодушно приетото от 15-те членки на Съвета за сигурност изявление обаче не се споменава турското настъпление срещу сирийските кюрди, започнало преди седмица.

То принуди десетки хиляди цивилни да избягат от боевете и породи тревога за съдбата на хиляди бойци на радикалната ислямистка групировка, държани в кюрдски затвори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп поне е прям. Не цепи басма.
37
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре а що не го дават 1кьм1 превода.Това е отношение между президенти или между два мафиотски клана.Между другото след унижението се решило за отговор да се почне операцията.
36
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако САЩ реши да направи това Турция така или иначе ще и остане един изход -война.Америка ще трябва да дойде да воюва тук като съсредоточи войски в БГ и Гърция ..От Ирак ще съсредоточи пък на юг свои армии .Русия обаче ще помогне ли на Турция .Ако да това е ТСВ .Сърбия ще ни нападне като руски съюзник .ЕС ще падне и ще се раздели ! Италия ще подпомогне САЩ ,но Германия и Франция няма да помръднат докато не видят какво ще стане .Англия е ясна.
35
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп трябва да нападне Турция .Очаквайте американски войски тук .Забрана за руско турските Атака и ДПС.
34
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещата отиват към ТСВ .
33
7
 
0
 
! Отговори
Krom преди 4 години
А Тръмп ще запомним като несретник. Беззъбо куче, което лае в Туитър, но няма топки за по нататък. Жалка карикатура на Президент. ***, за който на Ердоган въобще не му пука. След като в средата на Ерусалим призна, че е еврейски и сега, след като услужливо полегна пред турците, скоро в Близкия Изток американец ще бъде *** дума.
32
3
 
7
 
! Отговори
Пускайй преди 4 години
Около 4 млн.бежанци чакат зелена светлина от Ердо.Тези бежанци няма какво да губят.Тръгнат ли към Гърция,Италия и българия няма спиране.Последна точка село Европа.
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган и Путин са съюзници.
30
3
 
20
 
! Отговори
евала преди 4 години
Ердоган е казал, че Помпео и Пенс ще се срещнат с техните си колеги, а не с него.Той би приел Тръмп.Но засега ще ходи на гости в Москва.Да гледат и да се учат нашите мижитурки. Помпео като беше на балканска обиколка даже не ни посети, а след това сведе задачките на Борисов по телефона.
29
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ердоганьо е най големият kлoyн в световната политика
28
4
 
5
 
! Отговори
Решет ага Ников преди 4 години
Ха-ха-ха! Тези олекнаха в международен план като гъше перце! Политика в стил "Скапаняци 3"!
27
8
 
31
 
! Отговори
тттт преди 4 години
Историята щяла да го запомни , като дявол хаха а как ще ги запомни историята със свалените кули близнаци от самите САЩ под диктовката на евреите и три хиляди невинни американци без нито един еврейн в този ден! След това естествено обвиниха Ирак и ги нападнаха , след това арабска пролет, Либия нападнаха и Сирия! Остава Иран и вече няма заплаха за хората на сатаната изрел! Как ще ги запомни историята!!!!!
26
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Султана Ерджолан ще си е на трона много след като Бай Дончо са го отстранили, така че ще се види кой кого ще поучава и на какво. Засега султана гледа на юг, но тежко и горко ако погледне на северозапад
25
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай Дончо защо се меси на ерджолан? На ерджолан му е хубаво да си е глупав.
24
23
 
10
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
"Оттука нататък а Турция е свършено. Турция е поредната държава, която ще бъде унищожена"А българските турци, след 1989г. не искаха да се връщат в България, защото в Турция беше сто пъти по-хубаво. А сега стандарта им на живот по - нисък от нашият. Ето до какво води една диктатура!
23
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп към ердоган: Не бъдете ***!Много точно му го е казал бай Дончо.
22
8
 
11
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
"Добре му е казал бай Дончо, но на чобанина му е добре да бъде."Какво му е казал не знам, но преди да каже нещо да си види омазаната дупарана. Тръмп просто такива ги "надроби", че светът ще страда от това десетилетия.По-слаб и по-безотговорен президент САЩ не е имала!
21
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повече синcкa мac износ за турция... повече...
20
3
 
4
 
! Отговори
Хм... преди 4 години
Лафил със Свети Петър...Наистина няма какво да ти се вземе на тебе, всичко ти е отнето.
19
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е просто взимате 4 те милиона сирийци в Америка или в Европа и проблема е решен