Убиецът на българите от Чикаго мълчи, страдал от мания за преследване

Пет доживотни присъди очакват поляка стрелец
17 окт 2019 06:50, Александър Попов
37
Убиецът на българите от Чикаго мълчи, страдал от мания за преследване
Снимка: БТА

Кшищов Марек, който уби петима души в Чикаго, запазва мълчание в ареста. Сред неговите жертви са и трима българи.

Полякът имал мания за преследване и бил психически нестабилен. Това станало ясно при среща на задграничния представител на МВР в САЩ Георги Овчаров със сержант Перес, водещ разследването по кървавото престъпление. На разговора присъствал и Иван Анчев, генерален консул на България в Чикаго, пише "Труд".

Още по темата
Разследването показало, че българите са станали невинни жертви на ментално нестабилен човек. Сержант Перес съобщил, че на поляка са му повдигнати пет обвинения за убийство първа степен. Според законодателството на щата Илинойс това означава, че ще му бъдат поискани пет доживотни присъди. На задържания е назначен служебен адвокат и той не дава никакви изявления по случая.

Представителят на МВР Георги Овчаров каза, че от самото начало на инцидента случаят се координира лично от министъра на вътрешните работи Младен Маринов. По негово разпореждане офицерът ни за връзка е командирован в Чикаго за оказване на пълно съдействие на местната полиция и за защита на интереса на българите, които живеят там.

Марек имал конфликти с обитателите на жилищния блок и бил залепил заплашителни бележки отвътре на входната врата на апартамента си, сочещи, че планира насилие, съобщиха по-рано властите в Чикаго.

Следователите не са установили точната причина, поради която 66-годишният поляк е застрелял съседите си в събота.

На изслушване в районен съд вчера прокурорите казаха, че намерили две заплашителни бележки на полски - родния език на Марек, залепени от вътрешната страна на вратата в апартамента му.

Четиримата, застреляни в един от апартаментите, са 43-годишната Цветанка Костадинова, 43-годишният й съпруг Ивайло Попов, 61-годишният Дейвид Ханик и 65-годишната Искра Пауръл-Попова. Жената, която е била простреляна в главата, докато се опитвала да избяга и по-късно е издъхнала от раните си, е 53-годишната Йоланта Тополска. Всички жертви са познавали Марек.

На едната пишело: "Никаква милост. Помни какви мръсотии ти правят, ти контролираш нещата, не те. Стига толкова. Те трябва да платят за това". На другата пишело: "Утре. Никаква милост, никакво глупаво колебание. Помни кой си. Помни какво ти направиха (следва вулгарна дума). Те трябва да платят за това".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Чикагоубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Бубка от Враца преди 4 години
Какво ни занимавате с тия пропадняци?
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПУРЕЛ за фамилията на Искра написах в предходния коментар. Телефонът го промени.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фамилията на Искра не е ли Пирели?Бог да ги прости! Съболезнования!
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно, по стандартите на Гардиън, това с избитите българи в Чикаго расизъм ли е? Поляците расисти ли са за избиването на тези българи? В тези въпроси има много повече логика, отколкото обвиненията на шепа английски ..
20
0
 
0
 
! Отговори
я па тоя? преди 4 години
Представителят на МВР в САЩ Георги Овчаров!??? Тоя пич се измъкна от БГ 4 месеца преди 10 ноември уж като емигрант, с жената на убит в затвора дисидент. Тогава тия устатите ги разкарваха да не вдигат джабала като дойде демокрацията. Тоя уж й беше любовник, но всички знаехме, че е слушалка. Тя беше с 3 деца, роди от него четвърто по път и се заселиха някъде из Илиноис. После я заряза.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Теи у нас са така, първо се изживяват на бай Патрон и като ги приберат в ареста започват да им излизат болести , за два дни повяхват като маносани, нищо не казват ...
18
1
 
6
 
! Отговори
В холо-кухнята преди 4 години
Тая комуналка защо не е санирана? В Шикаго зимата е 2 пъти по-студуна от българската такава. И защо няма антре ,а направо стъпяш нясред холо-кухнята?
17
2
 
4
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Сигурно вече някой го е казал но да го кажа и аз , ако тука в бг беше разрешено носенето на оръжие то такива случаи щяха да са ежедневие, като ги гледам как се карат пред блока за парко място или на някъв постоянно му спират пред гаража, човека дал една торба пари и трябва да чака някъв да си махне колата за да си ползва гаража
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, бе шоп си, знам. Аз пък съм китаец.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шоп съм бе ***. Какви турци те гонят?
14
1
 
8
 
! Отговори
Хмм преди 4 години
Аз когато съм във вкъщи, входната врата винаги е заключена,а избиването на блиндирана врата не е лесна работа(освен ако не я взривът,но обикновено след това не нахлуват в апартамента стрелящи на месо).Това е в спокоен квартал в София,просто защото не знам кога някой ще психяса или ще се прави на крадец.Не проумявам тези хора защо не са заключили при положение,че са живяли в Чикаго(с по десетки убииства дневно)
13
16
 
5
 
! Отговори
Ханс преди 4 години
Емигранти, невъзвращенци = предатели, а за предателите само куршум. Тъй че каквото са търсили, намерили са го.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помни какво ти направиха ...............................Помни какво ти направиха турците на дедите ти - потурчиха ги. От това по-голямо проклятие... здраве.
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В пещерите никой не пробива дупки в неделя, така, че няма как да знаеш.
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помни какво ти направиха ...От нищо така не става. Не че и аз стрелям по съседите, но ако имах пистолет когато пробиват дупки по панелките в неделя не знам.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поляка ненормален, се е отървал от навлеците. За него работата е свършена добре. Кукуто си е куку....................................То по твоята "нормалност" българите сме "навлеци" в България.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То няма и нужда. Картинката е ясна.
7
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поляка ненормален, се е отървал от навлеците. За него работата е свършена добре. Кукуто си е куку
6
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Убавите хора не ги стрелят хей така в дома им когато вечерят.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Водката не е простила още на никого.