Тръмп отсече: Няма нищо лошо Русия да помага на Сирия

За американския президент кюрдите "не са ангели"
16 окт 2019 21:46, Красимир Ангелов
42
Тръмп отсече: Няма нищо лошо Русия да помага на Сирия
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп омаловажи случващото се в Сирия вследствие на турската офанзива срещу кюрдските сили, съюзници на Вашингтон, като заяви пред репортери в Белия дом, че конфликтът е между Турция и Сирия и че "няма нищо лошо", ако Русия помага на Дамаск, предаде Ройтерс.

Още по темата
Според него е по-добре САЩ да наложат санкции срещу Турция, отколкото да воюват в региона.

Тръмп посочи още, че кюрдите, срещу които Анкара започна военна офанзива в Северна Сирия след изтеглянето на американските военни от региона, "не са ангели", съобщи Франс прес.

"Кюрдите са много добре защитени", заяви пред журналисти в Белия дом Тръмп, който е обвиняван в САЩ и от съюзниците си чужбина, че е "изоставил" кюрдите.

"Впрочем, те не са ангели", добави президентът, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е много с ума си, наистина бизнесмен и държи на думите си "Америка над всичко"! Няма празните приказки на сем. Клинтън приютили мултинационални компании за сметка на американския народ.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеНХилъри има 11 милиона фалшиви гласа.Освен това САЩ никога не са твърдяли че с демокрация. Те са република.
29
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяко зло за турция, каквото и откъдето и да е то, е добре дошло.турция е извършила толкова злини в историята си, че държавата им е събрана върху планина от кости и море от невинна кръв.Дано скоро бъде изпепелена до дъно.
28
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Запалиха война американците, а сега нямали нищо против Русия да поеме тежестта. Всичко потвърждава старата максима, че Русия не започва войните, а ги завършва. ... и винаги в чужди столици.
27
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е агент Тръмп че е хубаво Русия да помага, само че с гол *** няма как да помагаш и най-много някой да ти го набута.
26
5
 
9
 
! Отговори
Американ преди 4 години
Верно че кюрдите не са ангели - половината башибозук при кланетата след Априлското Бъстание са кюрди. Останалите са потурнаци и малко черкези, почти няма турци.
25
9
 
8
 
! Отговори
Фабио преди 4 години
Като гледам на българите много им жал за кюрдите. Без туй лека по лека изчезвате от цивилизацията, то тогаз вземете кюрдите у вас... Хем ще се увеличите като население и хем жените ви ще се наситят на секс ...
24
10
 
5
 
! Отговори
Riders on the Storm преди 4 години
Султана е в шах мат в Сирия. САЩ се изтеглиха но заложиха на курт капан. Какъв е този курт капан? Руснаците ще предадат ли терористите на Султана или ще сключат договор с терористична организация и така Султана ще бъде шах мат. Но единственият изход на Султан Ердоган от тази ситуация са руснаците. Но ако това не бъде Ердоган няма да се изтегли от Сирия защото феса в Истанбул ще се клати. Народа няма да гласува за човек който не разбира от външна политика особено след този случай!
23
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 22Това върви го кажи на Ердо. на него не му пука дали някой ще се успокоява. Сега е моментът да се разправи с кюрдите. И никой няма да му попречи по една или друга причина. САЩ - защото не им отърва, а Русия - обратното - защото така й изнася. Само тези две сили биха могли да го спрат,но няма да си мръднат пръста. Ердо е хитър , знае как да се възползва от ситуацията. А кюрдите са просто жертви в една война на интереси. Не е за първи път сигурно няма да е и за последен.
22
20
 
7
 
! Отговори
Турчина преди 4 години
Тромпета ще скара Русия и Турция в Сирия. Руснаците са дупедавци никой не иска силна Турция в Сирия. Тръмп е много умен фес му свалям!
21
13
 
7
 
! Отговори
Като по учебник преди 4 години
Този пич е направо гениален!Преди две седмици каза,че ще срине високомерна Турция и го направи без никакъв риск,толкова добре...че агряните още не могат да разберат откъде им дойде и сега вият за помощ от блатото!Лирата им е вече 20 процента срината,Фолксваген избяга,а камионите с турски трупове пълзят тъжно към Истамбул.
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми, едно време така са използвали индианските племена и са ги карали да се избиват един друг. Курдите явно не са учили този урок по история.
19
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Тръмп!Изведе си войската и не дава да умират повече американци. Ако всяка от страните забъркани в региона се оттегли, ако спрат да финансират разни радикални групировка, Близкият изток ще се успокои.
18
3
 
14
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Тръмп ги изпързаля много лошо.
17
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БАТ ДОНЧО Е ПИЧ СКОРО СЪВСЕМ ЩЕ РАЗБЪРКА СВЕТА ЧЕ ДЕМОКРАТИТЕ НЯМА ДА ИСКАТ ВЛАСТТА
16
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хилари не е много умна. Както казват, господ на луда крава рога не дава.
15
17
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПРЕЗИДЕНТ Е САМО ЗАЩОТО ФАЩ НЕ СА ДЕМОКРАЦИЯ!!!ХИЛЪРИ ИМА 3 МИЛИОНА ГЛАСА ПОВЕЧЕ ОТ НЕГО!!
14
1
 
19
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Кенеди го гръмнаха за повече - искаше Америка сама да си печата доларите, а не Ротшилд да ги печата и след това да ги дава на Америка назаем, с лихва. Както е сега.
13
5
 
17
 
! Отговори
Женен преди 4 години
Жена му е славянка, как няма да помага на Русия. Иначе ще трябва да се разправя с тъщата. Знам за какво говоря.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пет личен човек