Турция държи 50 американски ядрени бомби "като заложници"

САЩ търси дипломатичен начин да си ги върне
16 окт 2019 21:14, Нели Христова
68
Турция държи 50 американски ядрени бомби "като заложници"
Снимки: Reuters

Около 50 американски ядрени бомби са държани "като заложници" от Турция в база на Вашингтон. САЩ търси дипломатически начин да си ги върне обратно, пише The New York Times.

Америка изтегли войниците си от Северна Сирия, като по този начин позволи Турция и Русия да навлязат в региона. А Доналд Тръмп, който бе обвинен дори от привържениците си, че е изоставил своите съюзници, заплаши съседката ни, че ще "унищожи икономиката й и договорът за съюзничество с Анкара".

Но след бързото изтегляне на войниците и влошаването на отношенията между двете страни, остави служителите в администрацията в неудобно положение. Те трябва да измислят начин как да си върнат 50-те ядрени бомби, които се съхраняват във Военновъздушна база Инджирлик в Турция.

Според един от служителите, бомбите сега "са заложници на господин Ердоган". А американците нямат правилен ход - ако изтеглят боеприпасите, това би значело край на отношенията със съюзниците си в НАТО. Ако ги оставят там, това поставя оръжията за масово разрушение под риск.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
име преди 4 години
Манипулативно заглавие, с цел кликове и коментари
45
4
 
3
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
СМЯХ !!! Желязото с двигателя е в " Инджерлик ".....ядрената бойна глава е на 1 000 км оттам / най - малко / в някоя американска военна база ..а КОДОВЕТЕ за истрелването са в " ЯДРЕНОТО КУФАРЧЕ " на Тръмп
44
13
 
11
 
! Отговори
ДЖЕМАЛ преди 4 години
НКОГА НЯМА ДА СТАНЕМ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА!ТУРСКОТО ПЛЕМЕ Е ПРОКЛЕТО ОТ ВЕКОВЕ ЗА ВЕКОВЕ.ЗА ТВА СТИСКАМ ЯКО БЪЛГАРСКИЯ ПАСПОРТ ЧЕ НЕ СЕ ЗНАЕ ЗНАЕ ЛИ СЕ...
43
8
 
4
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Турските свикнаха вече 5 години да си душат чорапите с бежанците,така че няма да имат проблем да си оженят кадъните за афгански и пакистански левенти.И без това не се различават!
42
2
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Ердоган Може Всичко да ти Даде,Какво ще ти даде един Полуграмотен- Бос и Гол - ПКК Терорист - Може да ти да Деде - Един Голям - Праз ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
41
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти му мисли салтаната да не ви ги прати въпросните кюрди тук да си създадат тяхната мечтана рожава демек кюрдистан, че като си ви знам паниката каква ви е, трупа няма да ви помогне, ами ще ви го каже ясно и открито, да се оправяте сами. А лирата не я мисли. Икономиката и на Турция не я мисли, по стабилна е от всякога друг път. Въобще не се опитвай да мислиш защото това с мисленето не им се отдава на вас индийските българи.
40
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Надай се Мюмюне на пияна коза!Нито лирата ще си възвърне стойностите,нито Фолксваген ще се върне в Измир,нито създаването на Кюрдска държава може да бъде спряно!Изненадите на Тръмп за Семейния Султанат тепърва предстоят!
39
3
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Споко , беретеТръмп , какво да каже:* Братлета - давам Северна Сирия на Ердо, давам му и Северен Ирак - защото на Мен ми писна да се занимава с Глупости, а и харча много пари за тази Сирия, а и какво да правя там - в Пустинята Брюкселско Зеле ли да садя :))) Да го Д..... ЕС , Да го ... Асад, Да го ... Кюрдите, моя съдружник е Ердо ***Това ли да Каже ?ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
38
5
 
3
 
! Отговори
до 28 преди 4 години
Освен в Италия и Турция имат и в Германия. А тези бойни глави не е толкова лесно да се използват. Но за изнудване вършат много добра работа.
37
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижда се че като по учебник не си си изпил лекарствата определено. Ще сринел икономиката на Турция, но лирата седи закована, и не ме карай да ти пускам клипове как pkk-yp израелците ядат коравият, а на сащ и остава злобните заплахи че ще сринела икономиката. Явно американците не са го разбрали, че с високомерната си наглост при Турция не сработва този вариант. Ще олекне труп и ще смени плочата. Отказа на Ердоган да се вижда с двамката пратени от трупа е ясен показател че на сащ и бият шута...
36
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора, живеем в предвоенни времена. Играта много скоро ще загрубее сериозно. Ако Ердоган се издръвчи на Америка и тръгне с Русия и Китай...картите ще са на масата.Въпросът е накой кой пръв няма да му издържат нервите. Според мен това ще е Русия. Ще ударят Западна Европа, а на Ердоган ще се падне съмнителната чест да окупира Балканите...или поне да опита :)))
35
3
 
4
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
този хумор от къде го вадите?как си представя някой че америка би си оставила бомбите там?
34
4
 
7
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Бомбите отдавна са в Румъния.За турците останаха фишеците-.....
33
3
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Тръмп много харесва Ердо, и държи на него,Но не може да го обясни на Приятелите си,Затова Измисля Приказки - за Ядрени Бомби иАла - БалаБлагодаря ТръмпиХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
32
6
 
7
 
! Отговори
Като по учебник преди 4 години
Тръмп е направо гениален!Преди две седмици каза,че ще срине високомерна Турция и го направи без никакъв риск,толкова добре...че агряните още не могат да разберат откъде им дойде и сега вият за помощ от блатото!Лирата им е вече 20 процента срината,Фолксваген избяга,а камионите с турски трупове пълзят тъжно към Истамбул.
31
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имат, имат турците, ядрените колби са в тях, а през 50-те години я е нямала шифровка каквато има сега. Носителите са там в Инджирлик, но самите заряди ги няма, свити са от Турция, и сега сащ ще го яде корав по анадолски, понеже е много отворена ще се моли за зарядите си като просяк...
30
3
 
1
 
! Отговори
аха преди 4 години
И кво толкова ,да пробият дупка и да сложат детонатор?Една дрелка и кодовете у гъзо!Прочетете повече за тези бомби.
29
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо няма Турция. Без нужните кодове, са големи железа.Нещата са измислени отдавна. Има протокол за всякакви варианти. Дори и физическо унищожение без ядрен взрив.
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма страшно, навремето ни обясняваха как в Пентагона имат възмощни компютри, с които се предвиждат всички възможни сценарии , тъй че ковбоите вече знаят какво ще стане.
27
1
 
8
 
! Отговори
преди 4 години
Тази статия е интересен коментар, но се чудя тя има ли нещо общо с действителността. Например каво точно ще стане ако щатите си вземат бомбите които и без това са си техни ?