За все повече македонци България е неприятелска страна

Гърция оглави класация, на второ място обаче сме ние
89
За все повече македонци България е неприятелска страна
Снимка: Евротинк

В Северна Македония е регистриран скок на гражданите, който смятат, че България е неприятелска страна, сочи наскоро направено проучване, предаде БТА като цитира МИА.

Още по темата


За разлика от 2018 г. негативните възприятия към България са се увеличили до 23,1 процента от само 0,5 процента миналата година, сочи проучването.

Попитани коя страна е най-малко приятелски настроена към Северна Македония, 24,7% са заявили, че това е Гърция, 23,1% - България, 17,4 на сто - Албания, следват Косово (4,4%), САЩ (3,5%), Русия (3,5%), Сърбия (2,5%) и ЕС (1,3%).

САЩ са големият приятел на страната според 10,4 на сто от анкетираните, следвани от Германия (10,4%) , Турция (7,7%), ЕС (4,7%), България (3,4%), Албания (3,2%), Гърция (2,5%) и НАТО (1,7%).

Анкетата на Центъра за европейски стратегии „Евротинк“, представена във вторник, включва въпроси във връзка с европейската интеграция на Северна Македония.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: македонияеспроучване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
1
 
! Отговори
На тия преди 3 години
Прадядовците им ако можеха да ги чуят, сигурно щяха да се обърнат в гробовете си !
74
0
 
2
 
! Отговори
Ето това е преди 3 години
Мотото на ''великите сили'' :' Разделяй и владей !
73
0
 
2
 
! Отговори
Аха преди 3 години
И какво сега, война ли ще ни обявяват ?
72
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
най добре да пуснеме макетата в ес па ние да излеземе да им земат ресурсите златото и прочее . В разбойническата шайка ес нямаме място
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
след разпадането на османската империя великите сили франция , англия не са искали да има голяма по територия страна на балганите от лат.извори за бълг история има хиляди пътеписи от това време на европ шпиони изпратени по територията , като ами буе , дето трябва да му се изтрие името от улицата в софия , който установява и изброява бълг население чак в косово и по морава, вкл вардарско и накрая казва понеже най е голямо бълг население не трябвало да има държава на българите да ги разпределят
70
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
нищо ново , то и румънският език е мешан български и до 1859 са писали на кирилица и езикът е среднобългарски , да не говорим ,че тяхната аристокрация е от бълг произход , после като македонците 1859 език реформа и масово заменят съществителните с заемки от латинския директно с подкрепата на франция разбира се. но колкото и заемки да има то си личи глаголите не могат да променят та и имат пълен член като нас залепен за съществителното , така по късно и сърбете сърбизират
69
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
един вардарски ситорик имаше доблестта да го каже по тяхната телевизия - факт е, че България е била тук като окупатор и съюзник на Германия, но тогава не е имало Македония като държава, а 80% от админстрацията на окупаторите е била от местни македонци. Шефовете на полицията и кметовете на много градове като Охрод, Щип и т.н. от 1941-1944 са всъщност дядовците на сегашните министри, които плюят по българската окупация.И повече не му дадоха да говори на този историк.
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Да не говорим, че българските войски са издирвали и задържали евреите там"За това трябва да са ни благодарни.
67
1
 
9
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Не са никакви "македонци", а ми баш югославяни! Да наричате тези тумори "македонци" е обида към родовата памет Българска!
66
0
 
6
 
! Отговори
само питам преди 4 години
Какво значи неприятелска страна според анкетата им? На мен ми звучи сякаш искат да обявят война на нас и Гърция и чакат американците да им помогнат едва ли не?
65
0
 
1
 
! Отговори
13 преди 4 години
150 000 ненормални шопи нищо не променят за нас. Нито пък ние, Територията, 5000 000 психично болни, променяме нещо за ЕС. Нито пък ЕС променя нещо за Русия или САЩ, те си го контролират и опъват как си знаят. Защо им се обръща внимание на някакви си "македонци"? Много просто, някой "усвоява" едни средства от ЕС.
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я макетата да си питат бабите с какво гражданство са...
63
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Македонските българи не обичат северно македонците,защото последните са крадци на име и с фалшив идентитет.Има македонски българи,гърци,албанци,власи.На всичките искаха да им обсебят регионалното име "македонци" като измислиха такъв етнос.За това той съществува само в дупката наречена Северна Македония,по-позната като ФИРОМ или БЮРМ.Разбира се че има и създадена мощна пропаганда за съседни малцинства,но те са пренебрежително малко и никъде не са компактна маса.
62
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Северно македонците са страхливи пи.ета.България поне е воювала с враговете си.И то с по няколко на веднъж.Като обвинявате съседите си за територии,ами просто си ги вземете. Обявете война на България или Гърция и заповядайте.Или на Албания.По ваш избор.Ама по лесно е по клавиатурата да се прославя величието на Аце педерот.Истината е че са едни страхливи мишки,криещи се зад гръмки фрази за величие и подвизи и прикриващи незначителността си.Не може югославски македонист да бъде смел,не се получава
61
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да живее македонският цар Тито, който създаде македонската държава отделно от Сърбия. Тито, Сталин, Димитров направиха това, което три войни не успяха.
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Шоп инг...увеличим територията с по няколко хиляди квадратни километра...**************Сегашните територии не можеш да осветиш а камо ли да завземеш нови ти нямаш пари Бе.
59
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изключително смахнат народ. Ама това е - фанат ли те сърбите да те образоват това се получава - македонци.
58
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това държавче Северна македония е недоразумение.Национални герои-българи,а те отричат всичко българско.Те са създали един шизофреничен идентитет,които винаги ще ги противопоставя на разумното и логичното.Винаги ще бъдат в конфликт със съседите си и ще си останат на най-ниското ниво на развитие.Най-накрая ще се разпаднат и ще изчезнат ,както са се появили-ненадейно.
57
4
 
29
 
! Отговори
Стоян преди 4 години
Лошото е, че шиптарите ще ги завземат. Гърците ни предупредиха преди години: внимавайте ще ви откраднат историята! Не трябва да са в ЕС.
56
6
 
20
 
! Отговори
толерантен преди 4 години
Българите в Македония са невинни - тях ги промиват от малки по яничарска технология. Поколения наред.