Премиерът на Камбоджа бил у нас при Живков, имало разлика

Борисов: Ще развиваме търговия, сега им ремонтираме танковете
13
Премиерът на Камбоджа бил у нас при Живков, имало разлика
Снимка: БТА

България и Камбоджа ще работят по споразумение за защита на инвестициите и търговията, съобщи премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет с колегата си от Кралство Камбоджа Хун Сен.

"Българи са загинали във войната в Камбоджа и затова се надявам бързо да си възстановим отношенията в нови, прагматични – икономически, търговски, туристически, със защита на бизнеса, развитие на високотехнологичните зони. И сега във военната промишленост ремонтираме техните танкове, даваме оръжие на добри цени", коментира Борисов.

Между двете страни бяха подписани споразумения за икономическо и научно-техническо сътрудничество, за сътрудничество в областта на културата и между двата дипломатически института.

"Колегата е идвал още по времето на Тодор Живков, два пъти е идвал на почивка в Евксиноград във Варна и може да направи разлика на това, което в София сме постигнали и в другите градове", изтъкна Борисов.

България ще възстанови и традицията от миналото за обмен на студенти, като ще приемем 10 със стипендия. Молбата е от страна на Камбоджа, където много завършили висше образование у нас, са на високи позиции, стана ясно на брифинга.

Визитата на министър-председателя на Камбоджа е първата по рода си за последните близо 40 години. Тя е част от обиколката в Европа на Хун Сен, включваща също Чехия и Унгария. Хун Сен е посещавал България през 1981 г. в качеството му на заместник министър-председател и министър на външните работи на Народна република Кампучия (преименувана на Камбоджа от 1989 г.).

Гостът изтъкна, че от посещението му тогава и двете страни са претърпели промени и трансформации.
Връзката между България и Камбоджа е почти на 60 г., Камбоджа никога няма да забрави какво България е сторила за нея по време на геноцида на червените кхмери, каза Хун Сен.

Той посочи, че двамата премиери могат да разговарят като приятели за двустранните отношения и изрази надежда посещението му в София да доведе до още по-добри резултати.

Премиерът на Камбоджа покани българския си колега Бойко Борисов на срещата Азия – Европа през есента на 2020 г., на която ще бъде домакин, както и да посети страната му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
И двата ли? преди 4 години
Ама на Камбоджа и двата им танка ли ще ремонтираме.
10
0
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 10 Дано поне един АЕЦ да построят, и това ще е нещо. А иначе Бойко където отиде, все уж ще дойдат оттам инвестиции и газ ще пристига, а накрая - нищо.
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво едно време нямаше български климатици, телевизори, дограма, ютонг гипс картон. ГЕРП работи произвежда климатици, смартфони, дoграма, ютонг компютри космодрум Напредваме усилено Комунистите и един АЕЦ не можаха да построят ГЕРП строи АЕЦ-и.
8
2
 
5
 
! Отговори
??? преди 4 години
По- важно е, че се е учил тогава и нещо е научил, а сега, ако го закарат в Студентския град е интересно какво ще каже.
7
1
 
11
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
А аз съм гледал снимки от България от 19 век , и има още по-голяма разлика с това което е сега... Велик е другаря Борисов :))
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставаше и за 30 години да няма, особено след като има огромни заеми и безкрайни кражби.
5
3
 
16
 
! Отговори
плебей преди 4 години
Този само се хвали,еми то преди всичкИ са гледали черно-бял телевизор,а сега цветен-това оначава ли ,ЧЕ бОРИСОВ НА ВСИЧКИ Е КУПИЛ ЦВЕТНИ Телевизори и то благодарение на него и само на него имат у нас хората цв тв!
4
6
 
5
 
! Отговори
ОТКАЧЕН БУДИСТ преди 4 години
НИЕ БУДИСТИТЕ СМЕ МНОГО НАПРЕДНИЧАВИ ОТ БАЛКАНСКИТЕ ***.ЕТО,НИЕ СМЕ ТОЛКОВА НАПРЕД В ДУХОВНОТО РАЗВИТИЕ ЧЕ МОЖЕМ ДА ПОБЕДИМ СЕКАКВА АРМИЯ С ПСИХООРЪЖИЯ,НАПРИМЕР АЗ МОГА ДА ВДИГНА ТУХЛА В ПРОСТРАНСТВОТО И ДА Я РАЗНАСЯМ.ЗАТОВА КАМПУЧИЯ Е МОШТНА ДЪРЖАВА И СМЕ НАПРЕД В ЦИВИЛИЗАЦИОННО ОТНЮШЕНИЕ
3
4
 
7
 
! Отговори
Лисан преди 4 години
Ааа, ми че вие с Боко значи сте стари познати! Той стоеше плътно до Живков тогава. Каква трогателна среща след близо 4 десетилетия!
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те Камбоджа са на по-висок жизнен стандарт.
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Премиерът на Камбоджа бил у нас при Живков, имало разлика"И разликата била, че вместо Живков, на власт бил Борисов.