Престъпна група разпространявала големи количества тютюн

Задържани са 7 души, 18 адреса са претърсени в Цалапица и Пловдив
Обновена: 16 окт 2019 15:53 | 16 окт 2019 15:50, Анисия Иванова
5
Престъпна група разпространявала големи количества тютюн
Архив: Булфото

Разбиха престъпна група за разпространение на големи количества тютюн. Акцията е проведена на 15 и 16 октомври, в нея са участвали специпрокуратурата, ГДБОП и служители на Териториалната служба "БОП" - Пловдив, Пазарджик и Смолян, съобщиха от прокуратурата.

Проведени са съвместни действия по разследване на организирана престъпна група за разпространение на нарязан тютюн в Цалапица и Пловдив.

До момента са извършени 18 претърсвания на недвижими имоти, автомобили и стопански сгради, както и лични обиски. Иззети са около 480 кг ситно нарязан тютюн, над един тон тютюн на бали, две машини за нарязване и много други доказателства за престъпната дейност на групата. Разпитани са свидетели.

Събраните досега доказателства сочат, че групата е започнала престъпната си дейност през юни 2018 г. Най-често участници в групата изкупували необработен тютюн от производители и го доставяли в стопанска сграда край Цалапица и в къща в Пловдив. Там тютюнът бил нарязван, пакетиран и изпращан на клиенти в страната по куриерски фирми.

При операцията 7 души са задържани за срок до 24 часа. Предстои да се определи колко от тях ще бъдат привлечени към наказателна отговорност и за колко от тях Специализирната прокуратура ще поиска от съда да бъдат задържани под стража.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой създаде предпоставка за контрабандата. Цигари от 85 ст. един който си полива Магнолиите ги направи 5,20 лв. Как да си купя цигари с пенсия от 250 лв. 30 дни по пет лева 150 лв. Много ясно че ще си купя тютюн един кг. за 2 лв. Свивам си цигари както дядо ми повреме на Манархията. А живуркам уж в 21 век. Контрабандата процъфтява там където има сеяндури управници. Щеше ли да има контрабанда ако цигарите бяха 85 ст.Защо нямаше контрабанда по бай тошово време. Защото цените бяха народни.
3
0
 
5
 
! Отговори
Ха преди 4 години
Разчистват конкуренцията.При тези цени на цигарите,какво очакват?
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еее, половин тон, нищо не са хванали.Цаца. В другите държави от ЕС залавят тонове всеки път! В Испания са разкрили нелегална фабрика с 16,5 тона тютюн!А в Белгия всеки път заловената продукция е повече от 1 тон!
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боковата шайка мачка конкуренцията!Ще му подбиват пазара,а?