Lasurit eshop

Първото електрическо Volvo ще се казва XC40 Recharge

Първото електрическо Volvo ще се казва XC40 Recharge

Първото електрическо Volvo ще се казва XC40 Recharge

Реклама Honda ZR-V
Само няколко часа преди световната премиера на първата в историята си изцяло електрическа кола, Volvo разкри подробности за изключително амбициозен план, крайната цел на който е компанията да намали въглеродният отпечатък за целия жизнен цикъл на всеки един от новите си автомобили с 40% за периода от 2018 до 2025 година.

От Volvo анонсират също така, че новата инициатива е първата й крачка към реализирането на основната й цел- да се превърне в климатично неутрална до 2040 година.

"Трансформираме нашата компания чрез конкретни действия, а не със символични обещания", коментира Хакан Самуелсон, изпълнителен директор на Volvo Cars. "Във Volvo Cars ще направим необходимото при нещата, които контролираме, а именно нашите дейности и емисиите на нашите автомобили. Също така ще направим необходимото и там, където имаме влияние, като призовем нашите доставчици и енергийният сектор да се присъедини към нас към крайната цел за климатично неутрално бъдеще".

От тази година, всеки нов модел на Volvo ще бъде лансиран на пазара в електрифицирана версия, като първата особено значима стъпка ще бъде премиерата на първата в историята на марката изцяло електрическа кола. Днес от компанията обявиха, че тя ще носи името XC40 Recharge, и че ще бъде първата от изцяло нова линия автомобили Recharge.

Новото семейство Recharge ще обединява всички изцяло електрически или зареждаеми (plug-in) хибридни пазарни предложения на марката. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Renault

RENAULT ПРЕДСТАВЯ SYMBIOZ E-TECH FULL HYBRID

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Aston Martin

Aston Martin DBX707 – SUV с ултралукс, V8, 707 к.с. и 900 Нм!

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Електромобили Peugeot

Peugeot E-Expert фейслифт: старт на поръчките

Апр 25, 2024