New Dacia Duster

Първото електрическо Volvo: Ден до премиерата

Volvo XC40 Electric

Volvo XC40 Electric

Реклама Skoda Monte Carlo
До премиерата на първата в историята на Volvo Cars изцяло електрическа кола остават малко повече от 24 часа и от компанията анонсираха, че премиерата на електромобила ще може да бъде проследена на живо.

Това, което знаем към момента със сигурност за първата кола на Volvo с изцяло електрическа задвижваща система, е че тя е разработена на базата на изключително успешният за марката модел XC40. Преди няколко дни, от Volvo разкриха първите подробности за електромобила си и обявиха, че той ще бъде не само първата си кола за марката от този вид, но и една от най-безопасните на пътя като цяло.

Електрическото Volvo XC40 ще бъде и първата кола на марката, която ще бъде оборудвана със системата Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), в която са включени множество радари, камери и ултразвукови сензори, поставящи началото на бъдещо развитие на система за автономно управление.

Електрическото XC40 ще дебютира с изцяло нова инфо-комуникационна система на електромобила, която използва операционна система Android (Android Automotive OS) и идва с интегрирани решения и приложения директно от Google. Новата система ще предложи на потребителите безпрецедентни възможности за персонализация, подобрена интуитивност на работа и нови услуги на гиганта Google, в това число и виртуалният му асистент.

Електрическото Volvo XC40 ще се предлага с осем цветови изпълнения на джантите си, включен в стандартното оборудване контрастен черен таван, изцяло ново оформление на интерфейса на бордовата система, а под предния му капак е оформено допълнително товарно отделение с вместимост от около 30 литра. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Volkswagen

Автосалон Пекин 2024: Volkswagen с нов концептуален модел и подмарка (Видео)

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

Новото MINI Aceman

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове BYD Mazda

BYD Experience Day с Yangwang U8 - видео

Апр 24, 2024