Skoda Monte Carlo

Европейска премиера на новия Haval F7x на Автомобилен Салон София 2019

Европейска премиера на новия Haval F7x на Автомобилен Салон София 2019

Европейска премиера на новия Haval F7x на Автомобилен Салон София 2019

Реклама Opel Stock
На 11 октомври 2019г., на специална церемония по случай откриването на Автомобилен Салон София и в присъствието на множество български и чуждестранни гости, Българска Автомобилна Индустрия, представи най-новите модели от гамата на Haval.

Haval е марка на най-големия частен китайски производител Great Wall Motors и една от трите най-големи световни марки специализирани в производството на SUV автомобили.

Технологично усъвършенстване, високи нива на сигурност и качество са сред водещите принципи спазвани при производството на автомобили Haval, каза търговският директор на компанията, който също така посочи, че в момента Great Wall Motors, разполага с 8 R&D центрове, два от които се намират в Европа. По този начин производителят гарантира, че последните технологични постижения от автомобилния свят ще бъдат интегрирани в автомобилите, които предлага.

Great Wall Motors непрекъснато инвестира и в разработката на собствени двигатели и трансмисии, в това число и на платформи за алтернативно задвижвани автомобили, като целта на производителя е до 2023 година, електрическите и хибридни модели HAVAL да доминират в неговото портфолио.

Моделът, който направи своя първи дебют пред българска публика, веднага след представянето му в Китай е технологичният, интелигентният и впечатляващият SUV – Haval F7x. Българският пазар е и първият външно-търговски пазар, на който GWM ще предлага този автомобил.

Това, което отличава моделите от F серията на Haval от познатата до този момент H серия e постигнатото технологично съвършенство. Повече технологии, авангарден дизайн, безкомпромисна сигурност ще получат собствениците на новия Haval F7x. Моделът ще се предлага с двулитров, бензинов турбо двигател, с мощност от 224 к.с. и 385 Nm въртящ момент.

F7x разполага с интелигентно 4х4 задвижване и 7-степенна автоматична скоростна кутия. Високотехнологичният автомобил е с ниво на автономност L2, което означава, че управлението му може да бъде поето почти напълно от автопилота. Част от системите интегрирани в него и които позволяват всичко това са: адаптивен круиз контрол, система за предотвратяване на челен сблъсък с функция за автономно спиране и разпознаване на пешеходци, активен асистент за спазване на лентата на движение и за поддържане на траекторията, както и система, която разпознава пътните знаци и това дали шофьорът е уморен.

F7x е първият купе-кросоувър в гамата на Haval, който въпреки своя скосен покрив предлага достатъчно вътрешно пространство и комфорт за пасажерите.

Моделът ще бъде пуснат в продажба през първата половина на 2020г., като цената, на експонатът, който може да бъде видян по време на Автомобилен Салон София е 62 990 лева с вкл. ДДС.

На щанда на Haval беше представена и фейслифт версията на добре познатия на българския пазар модел - Haval H2. Той е с ново, по-модерно излъчване и редица подобрения в интериора.
Фейслифт версията ще се предлага с 1.5 литра, бензинов двигател, 4х4 задвижване и автоматична или ръчна скоростна кутия. В автомобила е добавена Apple CarPlay система.

Най-продаваният представител от гамата на Haval, в световен мащаб – моделът Haval H6, също беше сред експонатите на щанда. Той се предлага в България от края на миналата година, като само в рамките на Автомобилен Салон София за него ще важат промоционални условия за покупка.

За първи път пред българска публика бе показан и най-големият представител от гамата на Haval, автомобилът създаден за истински off-road приключения, луксозният всъдеход, за който не съществуват препятствия – модел Haval H9. Той е задвижван от 2,0-литров, четирицилиндров бензинов двигател с турбокомпресор, с мощност 245 к.с., съчетан с 8 степенна автоматична скоростна кутия ZF. Интелигентно TOD задвижване от Borg Warner, последно поколение All Terrain Control System, 6 режима на движение са само част от системите, гарантиращи стабилното пътно поведение на този автомобил при различни условия.

Haval H9 е произведен на базата на самоносеща конструкция за допълнителна стабилност и издръжливост. Експонатът е 5 местен, но модела H9 се предлага и със 7 места.

Търговският директор на Българска Автомобилна Индустрия ЕАД, официален представител на GWM за България представи и най-новата марка за българския пазар – ORA.

ORA е марка на Great Wall Motors специализирана в производството на електрически автомобили. Под капака на представения модел Ora IQ е поместен електромотор с мощност 163 конски сили, захранван от литиево-йонна батерия с капацитет 46.5 киловатчаса. При напълно заредена батерия, този електромобил може да измине пробег до 400 км.

*Източник: www.haval.bg Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини BG Авто BMW Ferrari Lamborghini Maserati Mercedes-Benz Porsche

Спортните автомобили на Премиум Рали София - Свети Влас от Банско до Солун този уикенд

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли BG Авто Subaru

Subaru Crosstrek : В името на доброто старо време (Видео)

Апр 23, 2024