Lasurit

DR, ЕДНА ИТАЛИАНСКА ИСТОРИЯ

DR, ЕДНА ИТАЛИАНСКА ИСТОРИЯ

DR, ЕДНА ИТАЛИАНСКА ИСТОРИЯ

Реклама Skoda Monte Carlo
Компанията DR е основана преди повече от 50 години и през 80-те се налага в Италия и Европа като водеща такава за продажба на автомобили на най-престижните западноевропейски марки чрез мрежа от собствени дилъри. Паралелно с търговската си дейност, в същия период DR се занимава активно с проектирането и производството на състезателни автомобили.

През 2006 г. DR, използвайки собственото си технологично ноу-хау, успява да направи първия си автомобил – DR5, благодарение на който влиза в редиците на италианските автомобилни производители. След като произведе и пусна на пазара в Италия SUV-а DR5, както и други модели, сред които малки градски автомобили, миниванове и компактни кросоувъри, през 2018 г. DR лансира изцяло нова гама. Днес, след като затвърди позиции си на италианския пазар, където присъства с около 100 дилъра и 200 сервизни центъра, DR започва разширяване на основните европейски пазари.

DR навлиза на европейския пазар с изцяло нова гама SUV модели: DR3, DR4, DREvo5 и DR6.
DR3 се откроява със своята спортна линия и с малкото си купе (дължина - 4,2 м), като използва 4-цилиндров 1,5-литров двигател с мощност 106 к.с. Дългият 4,32 метра DR4 е с 1,6-литров двигател с мощност 115 к.с. и се характеризира с един от най-просторните интериори в класа си. DR Evo5 (1,6 със 126 к.с.), петата серия на легендарния DR5, запазва своята характерна линия на компактен офроудър.

А DR6 представя най-доброто от настоящата серийна моделна гама: динамичен 4,5-метров автомобил с развиващ 150 к.с. турбодвигател, подходящ за дълги пътувания, но и за всекидневието.
Философията на DR е да предлага автомобили, стандартно оборудвани с всички опции (Full optional), включени в цената: от електрическия люк до инфоразвлекателната система с функция за прожектиране съдържанието на смартфона, като минем през алуминиевите джанти, климатика, кожения салон, сензорите за паркиране, камерата за заден ход и дори системата с 4 камери за 360-градусов обзор в DR4, накратко, няма да ви липсва нищо.

Благодарение на постоянното развитие на технологиите и качеството при DR, новите SUV модели са изпипани във всички аспекти, най-вече по отношение на активната и пасивната безопасност: с антиблокировъчна система на спирачките ABS, електронно разпределение на спирачното усилие EBD, тракшън контрол ASR, асистент за потегляне по наклон HHC, спирачен асистент EBA, деактивируема система за динамичен контрол на стабилността ESP и система за следене на налягането в гумите TPMS.

Автомобилите DR се характеризират с превъзходно съотношение качество-цена. Всички модели се предлагат и с бивалентно задвижване – както с пропан-бутан, така и с метан. Партньорът за доставката на газовите уредби е лидер в сектора – италианската компания BRC, с която DR има вече десетгодишно сътрудничество. Този екологичен избор на DR, направен преди 10 години, днес е изключително полезен.

Стартовите цени за бензин са както следва:
DR3 от 29 290 лв с ДДС
DR4 от 33 390 лв с ДДС
DR6 от 39 390 лв. с ДДС

Търговската концепция на DR е да предлага автомобили "Full optional", т.е. в цената която вижда клиентът вече са калкулирани опциите. Единствено се доплаща за по-специална персонализация: двутоново купе +затъмнени задни стъкла, по-голям размер алуминиеви джанти и тапицерия от изцяло естествена кожа.

За пропан-бутан цената на бензиновата версия на всеки модел се увеличава с 1 800 лв, за метан с 3 100 лв. от цената на пропан-бутан (не се предлага за DR3).

Двигателите на автомобилите DR са австрийска разработка (AVL), R&D-то е италианско, влагат се компоненти на утвърдени производители като Bosch, Magneti Marelli, газовите уредби са на BRC. Всички модели се произвеждат в сътрудничество с азиатските производители Chery и Jac по поръчка и дизайн на DR. Продуктите се довършват в завода в Италия в Макия Ди Зерния и са с Европейски сертификати.  Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Бизнес /Business Honda Volkswagen

Honda Motor Europe обяви кадрови промени

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

MINI представя най-новият член на новото семейство на MINI: MINI Aceman по време на Auto China 2024

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус BMW

Прецизно, уверено, гъвкаво: тестове на динамиката на управлението на новото BMW X3

Апр 18, 2024