5 натурални грижи за облекчаване на обриви и екзема

Кожата, която страда от екзема обикновено е зачервена, сърбяща
13 окт 2019 09:45, Михаела Лазарова
2
5 натурални грижи за облекчаване на обриви и екзема
Снимка: istock

Екземата е хронично кожно заболяване, което може да се появи от различни фактори, сред които алергии, стрес, неврологични фактори. Кожата, която страда от екзема обикновено е зачервена, сърбяща. За щастие има някои натурални грижи, които могат да помогнат да облекчим неразположенията. Вижте кои са.

Гел от алое вера

Алое вера е една от най-добрите естествени грижи за красива и здрава кожа. То подхранва в дълбочина, хидратира, спомага за намаляване образуването на белези, заздравяването на рани, има антибактериално, антимикробно действие. Нанесено върху кожата, може да намали риска от инфекции, особено при по-сухите и напукани кожи.

Етерично масло от лавандула

Освен че действа релаксиращо, маслото от лавандула е чудесна грижа при екзема, намалявайки сърбежа, болката.

То има антисептични и успокояващи свойства. Но в маслото се съдържат и фитохимикали, които спомагат за облекчаване на стреса и тревожността, които често съпровождат екземата.

Етерично масло от лайка

Действа успокояващо както за кожата, така и за сетивата. В много био магазини може да намерите масло от немска или римска лайка. Немската лайка е особено ефективно средство за успокояване на екземата, за облекчаване на раздразнената кожа и при малките деца. Тя съдържа хамазулен, противовъзпалително съединение, предпазващо от инфекции и подпомагащо регенерацията на увредените тъкани отвътре навън.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХУМА!
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-много помага етерично масло от коприва, ако се приложи директно от самото растение.