7 вида болки, които се дължат на емоционални проблеми

Усещане за болка в горната част на гърба е сред тях
11 окт 2019 23:00, Михаела Лазарова
10
7 вида болки, които се дължат на емоционални проблеми
Снимка: istock

Нашето тяло, ума и душата са свързани помежду си и всяка емоция, която ни носи отрицателни вибрации, им оказва влияние. Стресът, неудовлетворението и копнежите винаги подсказват за себе си, нерядко с физически неразположения. Някои болки разкриват емоционални тежести. Кои са?

Поява на главоболие и мигрена

Когато мислите ни са натоварени, главата ни страда и това най-често се проявява под формата на главоболие. Ако страдате от мигрена, в стресови ситуации тя може да напомни за себе си. Ето защо е важно да елиминираме това напрежение.

Болка в шията

Тук става въпрос за упоритост и прошка. Често се случва да срещаме хора, които ни нараняват по един или друг начин. Ние поемаме тяхната обида и тя ни тежи физически и емоционално. За да се отървем от тази тежест е важно да се научим да прощаваме и да се фокусираме върху добрите неща.

Болки в рамото

Дали не сте поели твърде много отговорности на другите, с които не можете да се справите? Поставете си граници, не позволявайте на някого да очаква всичко от вас.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Само питамКонтактувал си с буротрошачка, правили сте много интензивна гимнастика.
6
0
 
2
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Коли ме бура от коя категория болки е?
5
1
 
3
 
! Отговори
До 5 Лесното Марче преди 4 години
Ооох нъ бати. Шти помогна, хора сме
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ракията е преварена добре, няма главоболие.
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рязко настъпило силно главоболие вследствие на внезапно и неочаквано изпитан силен ужас?Да не се е пукнал някакъв капиляр или нещо от този род?Затова най-добре не контактувайте с лигли. Не се знае каква дивотия ще направят, само за да привлекат вниманието на околните и какво може да ви струва това на вас, само защото присъствате, докато тя върши дивотията.
2
3
 
18
 
! Отговори
Продължавам - преди 4 години
Виждайки, че няма никаква опасност около нас, я попитах защо пищи. Отговаря ми, че й се е сторило, че мъжът, с когото се разминахме бил с разкопчани панталони и предположила, че може да е ексхибиционист!Не само се ядосах заради това, че с крясъците си ни постави в неудобно положение, но и в мига, в който видях, че опасност няма,почувствах много силно главоболие. Предполагам, че е било в резултат от изпитания ужас от неизвестната, въображаема опасностВпоследствие се дистанцирах от тази позьорка
1
2
 
19
 
! Отговори
Така е, давам пример преди 4 години
Прибираме се след кино с моя състудентка, вече е тъмно, но не е късно, още няма 21.00 ч.Разминаваме се с някакъв мъж недалеч от ул."Раковски". И след секунда моята спътничка подскача, сграбчва ме така, че да не мога да мръдна, а тя се е обърнала назад и пищи пронизително. Бяхме още хлапета на по 20 г. Помислих, че онзи, с когото се разминахме току що, е извадил нож и се кани да ни нападне. Спряха се и други минувачи. Онази отслаби хватката си, обърнах се и аз и видях, че човекът е отминал.