Bosch избра България за новия си инженерен център. Защо?

Столицата ни е Силициевата долина на Източна Европа
46
Bosch избра България за новия си инженерен център. Защо?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Автоматизираното шофиране може да реши ежедневни проблеми като задръстванията. То повишава безопасността и помага за спасяването на животи като предотвратява инциденти. А изцяло автономните коли ще са факт до 10 години, каза Томас Мец - управляващ директор на Bosch Инженеринг Център София, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria.

Гостът коментира причините Bosch да избере България за инженерния си център. Сред тях той изтъкна факта, че компанията присъства у нас от 25 години с различни дружества.

"Освен това сме наясно, че България, и по-конкретно София, е Силициевата долина на Източна Европа", обясни той.
Хората у нас Мец определи като "впечатляващи".

"Ситуацията с намирането на кадри е много добра. България предлага много талантливи специалисти", похвали ни той.

"Към момента дейностите в центъра на Bosch са фокусирани върху 3 основни тенденции в индустрията", разказа още Мец. Той добави, че това са електрификацията, свързаността и автоматизацията.

Гостът посочи, че в центъра работят 200 софтуерни специалисти, като 196 от тях са българи.

"Фокусираме се върху обучението на служителите за автомобилно и софтуерно инженерство. Втората стъпка е да започнем разговори с университети за подготовка на нови кадри, които да се справят с бъдещите предизвикателства", отбеляза още Мец.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: центърBosch
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
Луксофт преди 4 години
Бош избраха София пред Белград, защото имаше откъде да откраснат хора с опит, сработени в екипи, затова... тяхната леля...
41
0
 
9
 
! Отговори
do 38 преди 4 години
тук в usa знаеш ли колко индийци и китайци има на подобни длъжности и какво от това? ! много сте изостанали в мисленето! кой какъв е, няма значение! Важно е какво знае и какво може!!!
40
0
 
16
 
! Отговори
50 год преди 4 години
Избрали са България, защото все още има деца на инженери които са любопитни и все още се хващат да учат в ТУ и ли др технически специалности. И ние учихме някога, но тогава имаха достатъчно хора на запад и не им трябвахме.....а одъртяхме вече. Сега и на запад предпочитат да учат социология, връзки с обществото...и много трудно инженерни науки. Дано децата да имат работа!
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам познат който работи там на средно ниво и заплата му е 5500 месечно
38
0
 
1
 
! Отговори
До сминдух енд чесън преди 4 години
Браво! Добре си го измислил за салицила!
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Не съм толкова богат, че да плащам малки заплати на своите служители."------Наистина ли е казал това? Мисля, че това беше някаква английска поговорка и то за съвсем друг случай.
36
0
 
4
 
! Отговори
Жо преди 4 години
До "До Жо" 36А ти, работил ли си в Роберт БОШ- България?Знаеш ли какви заплати плащат там?
35
3
 
4
 
! Отговори
Смех преди 4 години
Управителя на фирмата е румънец, директора Германец...
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сега ще изберат един българ меринджей и той ще назначи некадърни връзкари около себе си и ония ще разберат какво става в силициевата долина хаха
33
0
 
6
 
! Отговори
До Жо преди 4 години
И според теб Бош са избрали България за да дават големи заплати ли?
32
1
 
22
 
! Отговори
Жо преди 4 години
"Не съм толкова богат, че да плащам малки заплати на своите служители."Това са думи на Роберт Бош.Когато работодателя плаща малки заплати, то при него остават да работят само мързеливци и хора с ниска квалификация, които не ги искат никъде другаде. Кадърните и работливите няма да работят в такава фирма. Такава фирма няма да има успешно развитие.Време е, българските работодатели да проумеят думите на Роберт Бош и да започнат да плащат високи заплати на кадърните и работливи служители.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Кога ще ги стигне?Така както са го подкарали турците няма да е необходимо да ги стигаме. Сами ще си дойдат на нашето положение.
30
0
 
4
 
! Отговори
Бош преди 4 години
Цитира шефа си Денер за силициевата долина!https://bosch/stories/denners-view-european-patriotism/Иначе браво, плащат на повече от 400 човека мислени заплати!
29
1
 
5
 
! Отговори
Жо преди 4 години
До Иван 13БОШ произвежда едни продукти за първоначално вграждане (при производство на автомобили) и други продукти, които се продават като резервни части. Това може да се види по 10-цифрения номенклатурен номер на частта.
28
1
 
9
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Стига с тия програмисти бе! Кой ще пасе овцете? Знаете ли как се търси овнешко?
27
2
 
10
 
! Отговори
И.Б. преди 4 години
Фирмата БОШ у била преди години най- желаният работодател в Щутгарт. Условията на работа са били строги. гикой не е смеел да гъкне против работодателя. Има и един лаф на немски: "Schaff beim Bosch und halt die Gosch!" В превод означава:"Бачкай при БОШ и дръж сурата затворена!"
26
2
 
4
 
! Отговори
26 преди 4 години
Преместете час по-скоро центъра за наркомани и алкохолици от района на Младост!
25
1
 
1
 
! Отговори
Нинова преди 4 години
Остафка
24
7
 
5
 
! Отговори
Така е, преди 4 години
София, в частност Южните райони и конкретно района около ж.к. Младост са силициевата долина на Европа. Това се дължи на качеството, способностите и квалификацията на хората които живеят работят там.Пазете южните райони на София и не съсипвайте ж.к. Младост. те са благодат за цяла България. Това са данъци, които отиват за общото благо на България.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Кога ще ги стигне?ми заминавай за турция бе байчоАман от мрънкащи дрислььовци.