Lasurit

Ford представя основополагащи за развитието на марката модели на Автосалон София 2019

Ford представя основополагащи за развитието на марката модели на Автосалон София 2019

Ford представя основополагащи за развитието на марката модели на Автосалон София 2019

Реклама Renault Arkana
Посетителите ще научат и за най-важните достижения на марката напоследък
• 1.0-литровият EcoBoost е абсолютният победител при „Оскарите” за двигатели – с общо 11-те си награди и седемкратните си награждавания за световен двигател, през 2012 - 2017 г. и 2019г.
• Благодарение на разработваните от Ford автономни технологии от 2016 година насам, днес изцяло новият Focus пристига с редица полуавтономни функции, като адаптивен автопилот, който следва пътната лента и движещия се пред него автомобил с технология Stop&Go. Други полуавтономни функции са активният паркинг асистент 2, позволяващ напълно автоматично паркиране с едно натискане на бутон и прогнозно завиване на фаровете.
• Най-продаваното спортно купе в Европа за пета поредна година е Ford Mustang. Повече от 500 000 автомобила Mustang от шесто поколение са били продадени в цял свят от 2015 г. досега, включително над 50 000 в Европа.
• Ford с гордост продължава да представя бързи и яростни Ford-ове. Абсолютната премиерата от Ford на АС София 2019 е новият Focus ST, който европейските медии тестваха за първи път буквално преди седмици. На изложението показваме и Fiesta ST, редом до иконичния Mustang.
• Бъдещето на Ford в Европа и България е заредено с електричество и обхваща пълната гама, със 17 нови хибридни и изцяло електрически модела, добавящи се в периода от 2019 до 2021 година. Компанията се е посветила да направи икономични и екологични автомобили, които са достъпни за милиони хора и планира да представи на пазара през 2021 г. първия изцяло електрически голям ван – Ford Transit.

На автомобилното изложение в София между 12 и 20 октомври 2019 г., Ford представя разнообразни, основополагащи за развитието на марката, модели.
Официална премиера за България и за автосалона правят четири автомобила, които ясно показват, че посоката на развитие на Ford преминава през задължителните за бранда цели, свързани с интегриране на високотехнологични системи в масови автомобили и електрификация. Моделите, които се появяват за пръв път у нас, са изцяло новият Focus ST и обновеният Mondeo, с хибридно задвижване, както и неподражаемият Mustang GT 450 к.с. в най-новата си версия. За първи път на изложение се показва и компактният представител на SUV семейството, EcoSport.
Focus ST е дългоочакваният и ултимативен автомобил, който е култивирал в себе си удобството и технологичността на изцяло новия сериен Focus и спортния заряд и емоция за всички любители на моторните спортове с бензин в кръвта. Моделът е с 2.3-литров EcoBoost двигател, 280 к.с. и 6-степенна ръчна скоростна кутия.
Флагманът на Ford идва, за да покаже, че марката е реализирала своята цел и е навлязла с пълна мощност в електрификацията. Усъвършенстваното Mondeo Hybrid се представя с 2.0-литров Hybrid двигател, 187 к.с. и хибридна CVT безстепенна автоматична трансмисия. В развитието на електрическите и хибридните автомобили, Ford навлиза с огромни крачки и заявка за представянето до 2021 г. на 17 нови модела с разнообразие във всички типове двигатели – мек хибрид, хибрид, плъг-ин хибрид и изцяло електрически автомобили в цяла Европа.
Посетителите на АС София 2019 имат възможност да видят и най-продавания спортен автомобил в света, Ford Mustang GT с 5.0-литров двигател, 450 к.с., 10-степенна автоматична скоростна кутия, 8-цилиндров V-образен двигател. Спортната гама на Ford се допълва от любимата малка кола на Европа – Fiesta във версия ST, която съчетава в себе си дух на спортист и практичност на градски автомобил. Моделът е с 1.5-литров EcoBoost двигател, 200 к.с. и 6- степенна ръчна скоростна кутия.
За любителите на SUV гамата, Ford представя наложилата се Kuga с 2.0 TDCi, 150 к.с. и 6-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител. Допълва я компактният SUV EcoSport с 1.0 EcoBoost, 125 к.с., 6-степенна автоматична скоростна кутия.
Великолепната седморка е допълнена и от новия Focus Trend Еdition, подчертан от елегантната бизнес линия на седан. Автомобилът е с 1.0-литров EcoBoost двигател, 125 к.с. и 6-степенна ръчна скоростна кутия.
За периода на салона, Ford подарява комплект зимни гуми, на всеки, който си закупи автомобил на бранда, в цялата страна. Към комплиментите за клиeнтите на Ford, се присъединява и друг подарък – дълъг, семеен уикенд в Банско, при покупка на автомобил от експонатите на марката, на Автомобилен салон София 2019.
Цялата моделна гама на Ford е на разположение и за тестови пътувания.

ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА FORD ЕКСПОНАТИТЕ
Ултимативният Focus ST
Изцяло новият Focus ST - разработен от Ford Performance - се основава на водещата в класа динамика на шофиране на четвъртото поколение Focus, за да достави вълненията на горещия хечбек в стилен, удобен и практичен семеен автомобил.
Изцяло новият Focus ST с 2,3-литров EcoBoost двигател и с пет врати достига 100 км/ч при старт от място за 5,7 секунди. Автомобилът предоставя по-бързо ускорение на предавка от предходното поколение Focus RS.
Усъвършенствани технологии, като двуструен турбокомпресор с вдъхновената от Ford GT антилаг система, плоска смяна на предавките (flat-shifting) и система за подпомагане на стартирането Launch Control, усилват динамиката, както от място, така и в движение.
Динамиката на задвижване е оптимизирана с използване на електронен диференциал с ограничено приплъзване и технология за непрекъснат контрол на амортисьорите. Електрическият усилвател на спирачката поддържа абсолютна спирателна мощност.
Предлага се в стил с пет врати и комби, а изцяло новата серия двигатели на Focus ST включва 2,3-литровия бензинов двигател EcoBoost с 280 к.с. и 2,0-литрови дизелови двигатели EcoBlue със 190 к.с., така новият модел предоставя до 12 на сто повече мощност и 17 процента повече въртящ момент в сравнение с предишното поколение Focus ST.
Допълнителните подобрения на задвижването включват електронно управляван диференциал с ограничено приплъзване за автомобили с предно задвижване, изостряне на реакциите на променящите се нива на сцепление, използвайки компютърно задействан контрол.
Новата C2 архитектура на Ford също е подобрена с уникални конфигурации на окачване и спиране за най-отзивчивото и пъргаво преживяване някога - по пътя и трасето - поддържано от избираеми режими на шофиране.
Флагманът на Ford
Подобреният Ford Mondeo се предлага и в хибриден вариант. Стилният модел на Ford не за пръв път въвежда елегантни нови детайли за външен и вътрешен дизайн, значителни подобрения на силовото оборудване и още по-модерни технологии в помощ на водача за безпроблемно шофиране и изключително усещане между автомобила и шофьора.
Просторният Mondeo Hybrid осигурява диапазон на шофиране и свобода, предлагани от традиционния двигател с вътрешно горене, допълнени от ефективността и усъвършенстването на електрическия мотор.
Мощният, икономичен и изискан 2,0-литров дизелов двигател EcoBlue на Ford и осемстепенната автоматична трансмисия също са представени в обширната гама Mondeo, която включва моделите Titanium, ST-Line и Vignale.
Адаптивният круиз контрол, подобрен със Stop & Go, се присъединява към усъвършенствания набор от технологии в помощ на водача, заедно с интелигентния ограничител на скоростта, за по-лесно шофиране по магистрала и в трафик.
Емблематичният Ford Mustang GT
През тази година, на 18 април, Ford Mustang отбеляза 55 години от старта на производството на модела. Автомобилът е официално достъпен в Европа от 2015 година, a любовта между него и континента датира още от рождението на емблематичния американски „мускул” през 1964г.

От тогава Mustang на Ford е участвал в безброй филми и музикални клипове, като собственост на много известни личности, които сядат зад волана му не само, за да потвърдят каква автомобилна икона е, но и за да го превърнат в културна такава.

Mustang е най-продаваното спортно купе в света и за 2019 година, с което показва своята категоричност за пета поредна година. Два интересни факта доказват изключително добре, че емблематичният модел е постоянна величина в автомобилната индустрия от създаването си до днес: Ford Mustang e най-популярният автомобилен модел, отбелязван в Инстаграм с #Mustang. А емблемата на Mustang е сред десетте, които се радват на непрекъснато производство в продължение на повече от 50 години.

Спортистът Fiesta ST

Изцяло новата Fiesta ST извежда високотехнологичните характеристики на следващото ниво. Ford Fiesta ST предлага изключително емоционално и забавно шофиране с най-отзивчивото, възнаграждаващо и ангажиращо изживяване на модела досега, допълнено и с вълнуващ „саундтрак“от трицилиндров двигател.

Изцяло новият 1,5-литров EcoBoost двигател с мощност 200 к.с. позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,5 секунди. Механичният диференциал с ограничено приплъзване подобрява сцеплението при завой. Патентованите векторни пружини за сила поддържат по-рязко включване и отзивчивост.

Режимите на шофиране настройват поведението на автомобила според трасето – път или писта, включително има режим с Launch Control за последователни стартове. Подобрената гама от опции и технологии за персонализиране включва нови стилови пакети, SYNC 3 свързаност с 8-инчов сензорен екран и B&O PLAY премиум аудио сустема.

Изцяло новият Focus

Ford представи изцяло новия Focus – най-иновативния, динамичен и вълнуващ автомобил на марката досега – 21 години след първия модел, променил правилата на играта. Проектиран от нулата, изцяло новият Ford Focus въвежда нова ера в технологиите, комфорта, пространството и удоволствието от шофирането за европейските собственици на компактни автомобили. Новият, фокусиран върху човека, дизайн на разнообразната гама включва първия кросоувър Focus Active и премиум версията Focus Vignale.

Изцяло новият Focus остава верен на 21-годишното наследство на модела за водещо в класа пътно поведение, допълнително усъвършенствано от първата за Focus технология за непрекъснат контрол на амортисьорите (CCD) в независимите предно и задно окачване; нови режими на шофиране; изолирана задна подрама за повече рафинираност и патентована от Ford технология на пружините.

Новите технологии Stop & Go, Разпознаване на пътните знаци за скорост и Придържане в средата на лентата помагат за справяне със задръстванията. Функциите Прогнозно завиване на фаровете и Отчитане на пътните знаци помагат на водачите да виждат по-ясно. Първият хедъп дисплей за европейски модел на Ford осигурява по-голяма увереност зад волана. Активният паркинг асистент 2, позволява напълно автоматично паркиране с едно натискане на бутон. Изцяло новият Focus предоставя поставка за безжично зареждане, SYNC 3 с 8-инчов сензорен екран и аудиосистема B&O PLAY.

Стандартните избираеми режими на шофиране, 20% подобрение на торсионната здравина и изолирано независимо задно окачване, предлагащо непрекъснат контрол на амортисьорите – за първи път при Focus – поддържат автомобила начело на класа по отношение на пътното поведение и подобряват комфорта.

Усъвършенствани бензинови EcoBoost и дизелови EcoBlue двигатели, съчетани с нова 8-степенна автоматична трансмисия, предлагат с 10% по-добър разход на гориво в цялата гама.

Ford са продали почти 7 милиона автомобила Focus в Европа и над 16 милиона по света от представянето на революционното първо поколение на Focus през 1998 г.


Практичният EcoSport
Компактният представител на Ford SUV гамата предоставя възможност за бързо и практично движение в градска среда, но и за по-екстремно и разнообразно пътуване в почивните дни.
EcoSport се предлага във версиите Trend, Business, Titanium и St-Line. Версията със спортна линия е с 1.0 EcoBoost, 125 к.с. и е натоварен с множество екстри за осигуряване на комфортно шофиране и пълноценно преживяване. Някои от тях са множество електронни системи за безопасност и помощ на водача, спортно окачване, круиз контрол с регулируем ограничител на скоростта , камера за паркиране на заден ход, SYNC 3 свързаност и ICE Пакет 54 с AM/FM радио + 2бр. USB + Bluetooth + управление от волана, 8-инчов тъчскрийн капацитивен дисплей, 6 тонколони и SYNC синхронизация с мобилен телефон.
Компактният автомобил със спортен дизайн предлага подобрени възможности, по-изискан стил и усъвършенствани технологии. В новия EcoSport за първи път се предлага Ford Intelligent All Wheel Drive – технология за подобряване на сцеплението на и извън пътя, съчетано с усъвършенстван нов 1,5-литров дизелов двигател EcoBlue, осигуряващ до 125 к.с. и оптимизирани емисии на CO2. Предлага се за първи път и със спортна линия, вдъхновена от Ford Performance автомобилите.
Динамичният, здрав и изискан външен стил изпъква в 12 смели цвята и с повече възможности за персонализиране, включително разширени контрастни, боядисани цветове на покрива. Новият интериор, ориентиран към високите изисквания на клиентите на Ford, предоставя превъзходно изживяване за пътуващите.
Интелигентният SUV Kuga
Наложилият се Ford Kuga е интелигентен SUV (Smart Utility Vehicle) заради множеството технологии, които предлага: Разпознаване на пътните знаци, Адаптивен автопилот, Active City Stop, Система за следене за мъртвата точка, Предупреждение за излизане от пътната лента, Камера за заден ход, Активен паркинг асистент, Отваряне на задната врата без ръце, Контрол на завиването, Векторно разпределение на въртящия момент и др.
Интелигентната 4х4 система на Ford следи сцеплението на колелата с пътната настилка и разпределя въртящия момент за оптимизиране на управлението и сцеплението, особено в хлъзгави условия – за по-малко от 20 милисекунди.
Адаптивните фарове на Kuga следят околната осветеност и автоматично подобряват видимостта, като настройват ъгъла на лъча на една от седемте възможни степени, в зависимост от скоростта на движение, ъгъла на завиване и разстоянието до обекта отпред.
Благодарение на системата за свързаност на Ford – SYNC 3, водачите на Kuga управляват аудиосистемата, навигацията и смартфона си чрез прости, по-разговорни гласови команди, и боравят с 8-инчовия сензорен екран по същия начин, както със своя смартфон.
Възможностите за избор при нивата на оборудване включват функционалния Business и стилния Titanium.
Задвижвана от бензиновия 1.5 EcoBoost (120, 150 и 176 к.с.) или дизеловите 1.5 TDCi (120 к.с.) и 2.0 TDCi двигатели (150 и 180 к.с.), Kuga осигурява мощност при категорично нисък разход на гориво.
Модерните технологии и усъвършенстваната конструкция на каросерията увеличават видимостта на водача и повишават безопасността за пътниците в Kuga и за останалите участници в движението. И осигуряват на модела максималните 5 звезди на тестовете на Euro NCAP.

*Източник: www.ford.bg Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Volkswagen

Автосалон Пекин 2024: Volkswagen с нов концептуален модел и подмарка (Видео)

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

Новото MINI Aceman

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове BYD Mazda

BYD Experience Day с Yangwang U8 - видео

Апр 24, 2024