New Dacia Duster

LEXUS ПРЕДСТАВЯ ТРИ ПРЕМИЕРНИ МОДЕЛА ПО ВРЕМЕ НА АВТОМОБИЛЕН САЛОН СОФИЯ 2019

LEXUS ПРЕДСТАВЯ ТРИ ПРЕМИЕРНИ МОДЕЛА ПО ВРЕМЕ НА АВТОМОБИЛЕН САЛОН СОФИЯ 2019

LEXUS ПРЕДСТАВЯ ТРИ ПРЕМИЕРНИ МОДЕЛА ПО ВРЕМЕ НА АВТОМОБИЛЕН САЛОН СОФИЯ 2019

Реклама Peugeot 408
 Представяне за пръв път пред българска публика на усъвършенствания SUV RX;
 Дебют за напълно новия компактен кросоувър UX и бизнес седана ES;
 Атрактивни предложения за цялата гама от модели на Lexus по време на Салона.
Lexus анонсира три премиери по време на официалната пресконференция на марката на Автомобилен салон София 2019. Премиум марката за пръв път показа обновения SUV RX, който генерира най-голямото търсене сред клиентите си в страната, и чийто продажби стартираха от 7 октомври. Своят дебют направиха и двете нови попълнения в портфолиото на луксозния бранд – компактният кросоувър UX и ексклузивният бизнес седан ES. За всички посетители на изложението марката анонсира атрактивни предложения за цялата си гама и 20% ценово предимство за всички аксесоари Lexus.

ПРЕМИЕРА ЗА БЪЛГАРИЯ НА ОБНОВЕНИЯ RX
RX е един от най-значимите модели в 30-годишната история на марката Lexus. Първото поколение на RX, което отбелязва своя дебют през 1998 година, предлага на пазара уникални по рода си качества – SUV модел, който е луксозен, комфортен и лесен за управление преди всичко в градска среда, където класическите SUV се оказват тромави и неудобни. Моделът веднага се превръща в пазарен хит и така вдъхновява възникването и развитието на нов и перспективен пазарен сегмент, в който днес присъстват всички престижни автомобилни марки.
Настоящото четвърто поколение на RX разширява още повече границите на понятието „луксозен SUV” след своя пазарен дебют през 2015 г., демонстрирайки още по-емоционален дизайн, по-впечатляваща динамика в поведението на пътя и повече разнообразие в продуктовата гама с добавянето на 7-местния вариант RX L през 2018 г.

RX от моделната 2020 се отличава с предимствата на по-нататъшното развитие и оптимизацията в редица области и елементи в дизайна, технологиите и динамиката, които значително надхвърлят обичайното ниво на промените, характерни за процеса на обновление на автомобилите в средата на производствения им цикъл и отразяват решимостта на Lexus да надхвърли очакванията на клиентите.

Водеща роля в промените играе новата, еволюирала стилистика на модела, която запазва мощното и динамично излъчване във външността на RX и същевременно с това внася по- елегантни елементи и създава по-плавен преход от предната към задната част на купето, придавайки по-силна и хармонична осанка на модела. Сред промените в предната част се открояват детайли като емблематичната за марката Lexus предна решетка с впечатляващ L- образен мотив в структурата на мрежата, който създава стилистична връзка с градския кросоувър UX, по-тесните форми на предните светлини, по-заоблените ръбове, водещи към предната броня, както и издължената линия, която свързва областта на праговете с долната част на предната решетка, излъчвайки мощ и стабилност. Оформлението на задната част прави впечатление с по-елегантното и мощно излъчване с променен дизайн на долната част на бронята, която прелива плавно в задните калници. Елементи като светлините, светлоотразителите, защитният панел на пода и изпускателните тръби са ориентирани в добре подчертана хоризонтална ос, която акцентира върху широчината и сериозното излъчване на модела, докато новите комбинирани блокове на задните LED светлини се отличават с поредица от L-образни мотиви в габаритните и спирачните светлини, както и при мигачите.

Ергономичната концепция на интериора е подобрена с помощта на 12,3-инчовия централен екран със сензорна функция на арматурното табло. За да позволи максимално ефективното използване на това ново удобство, екранът е допълнително изместен напред в централната конзола, което го прави еднакво лесно достъпен за водача и пътника отпред. Мултимедийните функции могат да се управляват и чрез новата версия на тъчпад версия на системата Remote Touch Interface на Lexus, както и с помощта на гласови команди.

Новият RX осигурява и отлични възможности за смартфон интеграция чрез Apple CarPlay и Android Auto. Управлението с гласови команди може да използва и вградените в смартфоните асистенти Apple Siri или Google Assistant.

Седалките на третия ред на RX L вече могат да предложат не само две различни позиции за седене, които се регулират с помощта на електрически механизъм, а дори и повече пространство (+95 мм) в областта на краката на пътниците, когато ситуацията го изисква. Конфигурацията на седалките на втория ред на RX L е променена така, че да позволи инсталирането на луксозни „Captain Seat” места, които повишават допълнително простора и удобството за пътниците отзад.
Подобренията в динамиката на пътя стъпват на стабилната основа на повишената здравина и устойчивост на каросерията на новия RX, в чиято структура са използвани патентованата от Lexus технология за лазерно „винтово” заваряване, допълнителни точкови заварки и

високоякостно лепене в ключовите зони около ходовата част. Системата на окачването е оптимизирана с използването на нов, по-твърд напречен стабилизатор на задния мост, по- корави елементи в областта на носачите и главините, както и с използването на новата технология Friction Control Device за контрол на съпротивлението в амортисьорите, насочена към още по-добро погасяване на високочестотните вибрации, предизвикани от малките неравности и несъвършенства на пътната настилка.

Предлаганата при новия RX адаптивна система на окачването Adaptive Variable Suspension осигурява почти непрекъснато, плавно управление на работата на амортисьорите на всяко от колелата в зависимост от пътните условия и стила на шофиране. Оборудването на новия RX е допълнено и със системата Active Cornering Assist, която автоматично подтиска тенденцията към недозавиване в случаите, когато водачът подаде газ докато автомобилът се движи в завой. Настройките на електрическия сервоусилвател на кормилната уредба също са променени така, че да се осигури по-точно предаване на желанията на водача.

Последната версия на системата за безопасност Lexus Safety System + осигурява допълнителна защита, предприемайки превантивни мерки за предотвратяване на произшествията или за намаляване на степента на пораженията в случаите, в които автомобилът бъде изложен на удари вследствие на пътна злополука. Функционалността на системата Pre-Collision System за превантивно предотвратяване на сблъсъка е подобрена и разширена с разпознаване на пешеходци в светлата и тъмна част на денонощието, както и с възможност за разпознаване на велосипедисти по пътя пред автомобила през деня.

За първи път в света новият RX се предлага и с Адаптивна система за управление на дългите светлини BladeScanTM AHS (Adaptive High-beam System), която използва бързодвижещо се огледало с форма на острие за насочване на светлината от LED елементите в предните светлини. Тази система осигурява автоматично по-точно и по-далечно осветяване на пътя пред автомобила, с което улеснява водачите при забелязването на пешеходци в близост до двата края на пътното платно. Освен това системата гарантира пълно елиминиране на риска от заслепяване на водачите на движещите се в близост отпред или насреща превозни средства.

КОМПАКТНИЯТ КРОСОУВЪР UX
Lexus UX е първият компактен кросоувър за марката, който навлиза уверено в най-бързо растящия сегмент в SUV гамата, за да отговори на разностранните очаквания на модерните градски изследователи, които търсят свежо, съвременно и динамично изживяване при луксозното шофиране, но и които търсят не само това, което е ново и вълнуващо, но и това, което също така е релевантно за техния начин на живот.
Зареден с динамично поведение, UX е разработен да носи бързо и вълнуващо шофиране заедно с характерното плавно поведение за Lexus, което го превръща в уникален входящ модел в сегмента на компактните кросоувъри. За много клиенти UX ще е не само техният пръв Lexus, но и първият им луксозен автомобил.
UX е първият Lexus, който е разработен да използва новата Глобална архитектура на платформа GA-C. Олекотена, но и суперздрава структура, изключително нисък център на тежестта, заедно с отличителен характер на управление.
Името на UX е производно на основната концепция от дизайнерския екип и описва мисията на автомобила:
Urban (градски) + X-over (кросоувър) = UX.

UX е наличен в две версии: UX 250h с четвърто поколение самозарядно, пълнохибридно задвижване, включващо нов високоефективен 2.0-литров, четирицилиндров бензинов двигател, разработен специално за тази платформа и в подбрани пазари, включително и в България - UX 200 с почти идентичен 2.0-литров, бензинов двигател с върховна топлинна ефективност.
НОВИЯТ БИЗНЕСМЕН В СЕМЕЙСТВОТО – ES
След шест поколения на успех в класа на компактните седани, най-новото седмо поколение на Lexus ES тръгва в нова и по-амбициозна посока. Известен отдавна със своя комфорт, изтънченост и луксозни характеристики, новият ES надгражда силните си черти с изцяло новото купе, което позволява по-динамичен външен дизайн и по-добро поведение при шофиране.
Той е логично продължение на дизайнерската посока на Lexus и майсторските автомобили, които предлагат повече вълнение, емоционална връзка и страст, допринасяйки с това да се приведе визията на бранда за бъдещето му към по-широка аудитория. Традиционните клиенти ще намерят новия ES по-просторен, по-тих и по-безопасен в сравнение с всичко преди това, докато новото поколение от потребители ще се запознаят със седан с по-ярко поведение,

водещи в класа си технологии за безопасност и ниво на занаятчийска изработка, която рядко може да се срещне в сегмента.
Седмото поколение ES е първото, представено на пазарите в Европейския съюз и България. Той следва флагманския седан LS и купето LC в написването на нова глава в дизайна на Lexus, който се характеризира с по-силни емоционални качества. Атрактивният стил, благодарение на изцяло новата глобална платформа – K (GA-K), ще привлича потребителите в района, заедно с по-ангажиращото преживяване при шофиране и по-високото осигуряване на безопасност. Моделът се предлага в Европейския съюз и България ексклузивно с пълнохибридно задвижване – ES 300h. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Renault

RENAULT ПРЕДСТАВЯ SYMBIOZ E-TECH FULL HYBRID

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Aston Martin

Aston Martin DBX707 – SUV с ултралукс, V8, 707 к.с. и 900 Нм!

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Електромобили Peugeot

Peugeot E-Expert фейслифт: старт на поръчките

Апр 25, 2024