New Dacia Duster

TOYOTA С „ПРЕДЛОЖЕНИЕ БЕЗ КОНКУРЕНЦИЯ“ ПО ВРЕМЕ НА АВТОМОБИЛЕН САЛОН СОФИЯ 2019

TOYOTA С „ПРЕДЛОЖЕНИЕ БЕЗ КОНКУРЕНЦИЯ“ ПО ВРЕМЕ НА АВТОМОБИЛЕН САЛОН СОФИЯ 2019

TOYOTA С „ПРЕДЛОЖЕНИЕ БЕЗ КОНКУРЕНЦИЯ“ ПО ВРЕМЕ НА АВТОМОБИЛЕН САЛОН СОФИЯ 2019

Реклама Nissan X-Trail
 Ексклузивна промоционална оферта за всички нови автомобили Toyota;
 Премиера пред българска публика на новите поколения Corolla, RAV4 и Camry;
 Пускане на пазара за продажби на обновения Prius Plug-In Hybrid;
 Възможност за спечелване на Toyota Yaris в анкетата на Автомобилен салон София 2019.

По време на официалната пресконференция на „Тойота Балканс“ по случай откриването на Автомобилен салон София 2019 компанията представи акцентите на тазгодишното изложение. За пръв път пред публиката в България дебютират изцяло новото дванадесето поколение на Corolla, най-продаваният автомобил в света, представен с трите типа купе – хечбек, седан и Touring Sports. Своята премиера прави и основоположникът на SUV сегмента RAV4 със своето пето поколение и изключително атрактивен нов дизайн и задвижващи агрегати. Успешният бизнес седан Camry се завръща за европейските потребители на Стария континент и прави своя роден дебют на тазгодишното изложение. Своеобразен акцент в представянето на Toyota е обновеният Prius Plug-In Hybrid – модел, поставящ началото на достъпността на клиентите до хибридната технология на Toyota преди повече от 22 години, а днес и във версия на Plug-in хибрид.
Посетителите на изложението ще имат възможността да се възползват и от ексклузивната промоционална оферта „Предложение без конкуренция“ на Toyota, която включва атрактивни отстъпки за всички модели на марката, ексклузивен лизинг с лихва от 1.52% за цялата гама автомобили Toyota, както и преференциална тарифа за застраховка „Автокаско“ за първата година. Предложението се допълва и от единствен по рода си лизинг от 0% лихва за ограничен брой автомобили Corolla и Yaris (с бензиново задвижване), присъстващи в промоционалния списък на компанията. За да бъде още по-пълно ексклузивното предложение, посетителите на изложението могат да се възползват и от 20% отстъпка при закупуване на всички аксесоари за своя нов автомобил.
Освен пълната моделна гама от автомобили на марката, с които посетителите ще могат да се запознаят на щанда, на разположение ще има разнообразна селекция от хибридни автомобили за тестово шофиране, благодарение на които гостите на най-големия автомобилен форум в страната ще могат да научат повече за хибридната технология на Toyota и предимствата на алтернативното задвижване.
За още по-ентусиазираните почитатели на Toyota, марката дава възможността на един от посетителите да си тръгне с чисто нов Yaris, като условията за участие изискват попълване на анкетната карта за автомобил по избор, организирана от Автомобилен салон София 2019, и посочването му като желан автомобил. По традиция тегленето на печелившите се осъществява в последния ден от Изложението.

Акценти по време на изложението
Дванадесето поколение на иконата Toyota Corolla
Прицелвайки се в сърцето на С-сегмента в Европа, новите Хечбек, Touring Sports и Седан са динамични и стилни автомобили, които отговарят на всички изисквания за всекидневието и за разнообразни задачи през уикенда, докато комбинират удоволствието от шофирането при всякакви пътни условия с успокояващото придвижване и ниските експлоатационни разходи, уникални за самозарядната хибридна технология на Toyota.
Моделът е разработен върху новата платформа Toyota New Global Architecture (TNGA) GA-C, която не само му дава превъзходно пътно поведение и повече сигурност, но и осигурява на дизайнерите на Toyota свободата да придадат на всеки вид купе индивидуален облик.


Новото моделно семейство на Corolla има широка, ниска стойка за по-динамичен дизайн, който се различава при спортния и компактен Хечбек, елегантния и многофункционален Touring Sports и изтънчения и престижен Седан повече от когато и да било.
Моделното семейство на новата Corolla допълнително разширява хибридната гама на марката. Хечбекът и Touring Sports са първите модели, които предлагат два вида самозарядни хибридни задвижвания – усъвършенстван 1,8-литров двигател със 122 к.с. и изцяло нов 2-литров двигател, генериращ 180 к.с.– това маркира дебюта на Двойна хибридна стратегия при Toyota. За първи път седанът е достъпен като 1,8-литров самозаряден хибрид.
Следвайки продължителното фокусиране на марката върху самозарядната хибридна технология, изцяло новата Corolla има един-единствен конвенционален двигател: 1,2-литров турбобензинов със 114 к.с. при Хечбека и Touring Sports и 1,6-литров със 132 к.с. при Седана.
Всички нови автомобили, базирани на платформата TNGA, поставят приоритет върху най- високите стандарти за активна и пасивна безопасност. Гамата на новата Corolla е създадена, за да отговори на взискателните стандарти на независимисте програми за краштестове и да осигури по-високи нива на безопасност посредством усъвършенстваните функции и системи на най-новата технология Toyota Safety Sense.
Пето поколение RAV4
RAV4 е модел, който лансира нова ера на подобрени динамични характеристики и сигурност. Тези постижения са постигнати с помощта на платформата GA-K на Toyota, която за първи път се използва в SUV.
Със своя нисък център на тежестта и значително повишена устойчивост срещу усукване на купето, новата платформа на RAV4 директно допринася за постигането на върховно управление, комфорт на возене, просторен интериор, водещо за класа пространство в багажника (580 л при вдигнати седалки), както и свободата за създаване на характерен и


привлекателен дизайн с по-ниска линия на покрива и предния капак, както и с по-голям пътен просвет. Освен че осигурява повече пространство и комфорт, купето демонстира изключително качество на изработката.
Новият RAV4 остава уникално предложение в класа си, защото предлага на клиентите самозарядна хибридна задвижваща система – която избират мнозинството потребители в Европа (85% през 2018 г.). Новият 2,5-литров, хибриден Dynamic Force двигател, генериращ 218 к.с. с предно задвижване, и 222 к.с. при задвижване на четирите колела, ще направи модела още по-привлекателен за клиентите, като доставя значителни подобрения по отношение на мощността, отзивчивостта и ефективността с най-добрите показатели в класа си по отношение на разхода на гориво и нивата на емисии.
В същото време системите за задвижване на четирите колела са подобрени цялостно, за да може автомобилът да се движи безпроблемно по всякаква настилка. Новата електрическа система AWD-i на RAV4 Hybrid е напълно преработена и подобрена, за да осигури много по- силно представяне при трудни условия и сигурно управление при хлъзгави терени.
Новият RAV4 е и първият модел на Toyota, който се възползва от допълнителни функции на Toyota Safety Sense, интегриращи съвременни технологии за предотвратяне на инциденти и осигуряващи повече асистенция на водача, както и системи, включващи частично автономно управление.
Луксозният бизнес седан Camry
Засилвайки позициите на Toyota в D/ E сегмента на седаните, новият Camry Hybrid е уникално предложение за клиентите благодарение на мощната си самозарядна хибридна система, комфортното си пътно поведение и изтънченост.
Нарастващият интерес, както и търсене на хибридни автомобили, проправя пътя за повторното лансиране на Camry в Западна Европа след отсъствие от региона в рамките на 15 години. С годишни продажби от повече от 700 000 единици Camry остава най-продаваният седан на света в D/ E сегмента.


2,5-литровият двигател Hybrid Dynamic Force на Camry Hybrid комбинира нисък разход, ниски емисии и тиха работа с повече мощност и по-бързи реакции. С мощност от 160 кВт/ 218 к.с., Camry Hybrid генерира CO2 емисии от едва 98 г/км1 (по WLTP: 119 г/км) и постига комбиниран разход на гориво само 4,3 л/ 100 км1.
Новата хибридна система на Toyota (Toyota Hybrid System – THS II) включва нова секвенциална Shiftmatic технология, която позволява на водача да „превключва“ с лостa на конзолата и по този начин имитира конвенционална 6-степенна автоматична трансмисия за повече удоволствие от шофирането.
Последното поколение Camry е базирано на дизайна и инженеринговата философия на новата платформа Toyota New Global Architecture (TNGA). TNGA е ориентирана преди всичко към характеристики, осигуряващи удоволствие от шофирането, и поставя изискания стил на едно ниво с отлично качество на изработка, надеждност и безопасност.
Едно от основните предимства на новата платформа GA-K е, че тя е дава възможност на Toyota да преоткрие напълно всеки аспект на оформлението и техниката на средния по размери седан.
Това довежда до безпрецедентно голяма промяна за гамата на Camry в рамките само на едно моделно поколение, като практически няма пренасяне на компоненти от предшественика по отношение на стайлинг, Human Machine Interface (HMI) и дизайн на кокпита, двигатели, пътно поведение и управление, както и безопасност.
От самото си създаване изцяло новият Camry е разработван на базата на два основни стълба: оптимално представяне (пътно поведение, ниско ниво на шум и вибрации, качество/надеждност/издръжливост и цялостна окомплектовка) и интелигентност (високи технологии, комфорт и безопасност).
Широката, ниска и аеродинамична каросерия на Camry Hybrid разчита на стил, излъчващ увереност и собствен характер, израз на еволюцията по отношение на дизайнерските философии на Toyota Under Priority и Остър поглед.
В купето, при което намалената височина на пода и на седалките допринасят за изместването на точката на бедрото на водача и пътника отпред максимално близо до центъра на тежестта на Camry, интериорният дизайн представя идеално сливане на стил, комфорт и майсторска изработка.
Изразителните извивки на арматурното табло следват ергономичния кокпит, ориентиран към водача. Предните седалки предлагат отличен комфорт и обхващат идеално пътниците, задната седалка е възможна в съотношение 60:40 или 40:20:40, а сгъването се регулира електрически.
Всички контролери са проектирани, за да предложат оптимална функционалност, атрактивност и обратна връзка. А новият HMI интерфейс на Camry разполага с три лесно „четими“ информационни дисплея, характеризиращи се с безпроблемна видимост и наситени цветове. Това са 10-инчов Head-up дисплей (HUD), 7-инчов мултиинформационен дисплей между уредите на таблото и 8-инчов централен дисплей на централната конзола, включващ мултимедийната система Toyota Touch® 2 with Go.
Запазвайки всички основни качества, които са го направили толкова популярен днес – водещи нива на QDR (качество, издръжливост и надеждност), тиха работа при движение и комфортно пътно поведение, изцяло новият Camry предоставя нов, привличащ погледите дизайн на екстериора и интериора, иновативни технологии и функции за безопасност, както и новооткрити нива на удоволствие и вълнение от шофирането.


Изцяло новото Camry е осмото поколение на модел, спечелил безброй награди и отличия от пазарното си лансиране през 1982 г. Автомобилът се продава в повече от 100 страни по света, като продажбите му до момента надхвърлят 19 млн.
Обновеният Prius Plug-In Hybrid
Toyota Prius е истинският оригинал сред хибридните автомобили в световен мащаб, който вече над 20 години играе водеща роля в областта на иновациите и високите технологии.
Plug-in версията на модела предлага на потребителите два автомобила в един – модел с доведено до съвършенство пълнохибридно задвижване, което постига изключително ниски нива на разхода на гориво и емисиите съответно от 1,3 л/100 км и 28 г/км CO2 (според изискванията на цикъла WLTP) и в същото време предлага истинско усещане за управление на електромобил с електрически (EV) режим, автономен пробег до 45 км в реални пътни условия и максимална скорост от 135 км/ч.
Свръхниските нива на емисиите и специфичните възможности за движение изцяло с електричество в режим EV при новия Prius Plug-in Hybrid са съчетани и с най-новите технологии, които са уникални в моделната гама на Toyota. Prius Plug-in Hybrid е оборудван със система за отопление на купето с термопомпа, която използва топлината от заобикалящата автомобила среда и така значително повишава ефективността на действието си в сравнение с традиционните отоплителни системи, които използват топлина от двигателя или от електрически нагреватели.
Наред с това, новата отоплителна система за батериите привежда клетките до ефективна работна температура в процеса на зареждане и по този начин гарантира винаги достатъчно високо ниво на мощността и ефективността на акумулаторните елементи и свеждане до минимум на въздействието на студеното време върху автономния пробег при изцяло електрическия EV режим на движение.
Новият Prius Plug-in Hybrid се отличава и със значително подобрена функционалност и вече включва 5 пътнически места, преминавайки от досегашната двуместна конфигурация на


задния ред седалки към схема с трета средна седалка и запазвайки изключително високо равнище по отношение на комфорта на пътниците.
В допълнение към повишения пътнически капацитет на вътрешното пространство, новият Prius Plug-in Hybrid се отличава и с осезаемо по-високо ниво на изпълнението на интериора с изцяло черни акценти, които заменят досегашните стилистични детайли в бяло. Използването на нова текстилна материя на тапицериите също допринася за осезаемо по-високото усещане за качество във вътрешното пространство на новия модел.
Наред с изброените подобрения в интериора, външността на новия модел също е обновена и изведена на ново, по-високо ниво. Новият Prius Plug-in Hybrid ще се предлага с нов външен цвят Черен металик, а новите 17-инчови алуминиеви колела са на разположение на клиентите на модела като допълнителна възможност. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус Honda

Honda оглавява изложба по време на Седмицата на дизайна в Милано

Мар 29, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Дизайн / Design Екология /Ecology BMW

BMW Vision New Class X - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen атакува Индия и Южна Америка с Basalt (Видео)

Мар 27, 2024