Lasurit

Електрифицираната версия на SUBARU XV e-BOXER с премиера на автосалона в София

Електрифицираната версия на SUBARU XV e-BOXER с премиера на автосалона в София

Електрифицираната версия на SUBARU XV e-BOXER с премиера на автосалона в София

Реклама Nissan X-Trail
• Моделът се предлага с е-BOXER технология с подпомагащ електрически мотор и Симетрично задвижване на всички колела /Symmetrical All Wheel Drive/.
• SUBARU XV е оборудван с множество системи за безопасност – стандартната технология EyeSight се допълва от нова система за следене на мъртвата зона и страничния трафик*

Най-продаваният модел на Subaru в Европа за 2018 година – SUBARU XV, ще дебютира на автомобилния салон в София през октомври вече оборудван и с най-новата система за задвижване на производителя SUBARU e-BOXER.
Автомобилът ще бъде представен на Автомобилен Салон София заедно с другия електрифициран модел FORESTER e-BOXER от официалния представител на Subaru за България, Субару Италия.
◼ SUBARU XV e-BOXER – градски стил и спортен характер

От своето представяне през 2017 г. SUBARU XV се превърна в популярен избор на клиентите на Subaru, превръщайки се в най- продавания модел на Subaru в Европа през изминалата 2018 година. SUBARU XV е ключов модел, който въплъщава основните ценности на марката: SAFE, FUN, TOUGH.

Моделът създава уникално усещане за шофиране благодарение на технологиите на Subaru, които осигуряват висока ефективност, комфорт, безопасност и надеждност.
SUBARU XV е произведен на изцяло новата Глобална Платформа на Subaru (SGP), която повишава безопасността и осигурява повече удоволствие и спокойствие по време на шофиране. Новата платформа допринася за постигнето на високи нива на безопасност при сблъсък и избягване на опасности, изключително пътно поведение
и комфортно пътуване.

Технологии за безопасност
Безопасността е важен приоритет на Subaru и моделът SUBARU XV e-BOXER е стандартно оборудван с множество функции за безопасност и подпомагане на водача.
Технологията EyeSight е авангардна система на Subaru за подпомагане на управлението и водача, която действа като втори чифт очи. Благодарение на две камери технологията може да открива и разпознава автомобили, мотоциклети, велосипеди и дори пешеходци. В случай на потенциална опасност, тя предупреждава водача и дори може да задейства спирачките.

В допълнение, SUBARU XV е оборудван със Система за следене на мъртвата зона и страничния трафик*. Системата използва сензори, които информират водача за автомобили, намиращи се в мъртвата зона при смяна на лентите и може да предупреди за опасност от сблъсък при движение назад и наличен страничен трафик.
От дебюта на новия модел през 2017 г., Subaru XV получава високи оценки и важни награди за безопасност.
В Япония Subaru XV бе обявен за най-сигурен автомобил през 2017 г., постигайки най-високия резултат (дотогава) от 199,7 точки (от максисум 208 точки в метода за оценка 2017-2018 г.) в програмата за оценка на нови автомобили (JNCAP) за 2016-2017 г.
В Европа през 2017 г. Subaru XV печели наградата за най-добър в класа си по безопасност малък семеен автомобил на Euro NCAP и максималната обща оценка от 5 звезди при тестовете за безопасност на Euro NCAP.
Стабилност и дълготрайност
Стабилното излъчване на модела се подчертава от компактните му размери и истински SUV възможности с 220 мм пътен просвет, подсилен от системата за Симетричното задвижване на всички колела /Symmetrical AWD/. Системата разпределя мощността между всички колела и осигурява по-добро сцепление на различни пътища и при различни атмосферни условия.
SUBARU XV е оборудван и с подобрената система X-Mode, която прави шофирането дори още по- забавно. При активиране на технологията X-Mode тя поема контрола над автомобила и системите за сигурност, правейки движението в трудни условия и променящ се терен по-безопасно.
Моделът разполага и с Активно векторно управление на въртящия момент, като балансира разпределението на въртящ момент и се настройва в зависимост от условията на сцепление в реално време за по-добро пътно поведение и вземане на завои.
Екстериор
Външният вид на SUBARU XV e-BOXER изразява неговия солиден характер, както и градската му приспособимост и подсказва за неограничените му възможности да отиде навсякъде. Свежата цветова гама на новия SUBARU XV e-BOXER се допълва с ексклузивен нов цвят - Lagoon Blue Pearl.

SUBARU XV e-BOXER е оборудван с най- новата задвижваща система на Subaru - e-BOXER, която комбинира подпомагащ електрически мотор и основния BOXER двигател на производителя, както и технологията за симетрично задвижване на всички колела Symmetrical All Wheel Drive.
Subaru e-BOXER се характеризира със специална Lineartronic трансмисия, която включва електрически мотор, задвижван от високоефективна литиево-йонна батерия, DC / DC конвертор и инвертор.
Новата система e-BOXER комбинира 2.0-литров хоризонтално разположен четирицилиндров двигател с директно впръскване с 80% нови компоненти, в комбинация с електрически мотор и специално разработена трансмисия Lineartronic, за по-гладко, 30% по-линейно, бързо реагиращо ускорение и изключително отзивчив въртящ момент.
Системата Subaru e-BOXER контролира разпределението на мощността между специален 2.0- литров двигател с директно впръскване и електрически мотор в зависимост от условията на движение и предлага три режима на работа: Engine driving /Задвижване с двигателя/, EV /Електрическо задвижване/, Motor Assist driving /Задвижване с подпомагащ електрически мотор/.
Електрическият поддържащ мотор и комплектът батерии са надлъжно разположени. Електрическият мотор е поставен близо до центъра на тежестта, докато батерията и други компоненти са разположени над задната ос, предлагайки още по-нисък център на тежестта и по-добър баланс на разпределение на масите между предната и задната част на автомобила. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

Новото MINI Aceman

Апр 24, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Електромобили Volvo

Volvo EX30 печели престижната награда за дизайн Red Dot „Най-добър от най-добрите“

Апр 23, 2024