Lasurit

Новото BMW M8 Гран Купе и BMW M8 Competition Гран Купе

Новото BMW M8 Гран Купе и BMW M8 Competition Гран Купе

Новото BMW M8 Гран Купе и BMW M8 Competition Гран Купе

Реклама Opel Stock
Моделната гама на BMW M GmbH в луксозния сегмент се разширява с два High Performance спортни автомобила с четири врати. Новото BMW M8 Гран Купе (среден разход на гориво: 10,7 – 10,5 л/100 км; CO2 емисии (комбинирани): 244 – 240 г/км) и новото BMW M8 Competition Гран Купе (среден разход на гориво: 10,7 – 10,5 л/100 км; CO2 емисии (комбинирани): 244 – 240 г/км) комбинират своите изключителни динамични характеристики с индивидуален дизайн на каросерията и разширен пространствен комфорт на задните места. С това те предлагат ексклузивната характерна за новите върхови модели на BMW M GmbH динамика, пъргавина и прецизност на четири пълноценни места за седене.

High-Performance моделите с четири врати са базирани директно върху новото BMW M8 Купе и са разработени успоредно със състезателния автомобил за състезания за издръжливост BMW M8 GTE. При интензивните тестове в изпитателните центрове на BMW Group, както и на Северната отсечка на Нюрбургринг и други състезателни писти задвижването, окачването и аеродинамичните качества са съгласувани прецизно с индивидуалната концепция на автомобила. Новото BMW M8 Гран Купе и новото BMW M8 Competition Гран Купе празнуват световната си премиера през ноември 2019 година по време на Los Angeles Auto Show. Въвеждането по пазарите на целия свят стартира от април 2020 година. При старта на продажбите ще се предлага и BMW M8 Гран Купе First Edition.

V8 двигател с мощност до 460 кВт/ 625 к.с. и високооборотна концепция, осемстепенна трансмисия M Steptronic, M xDrive и Активен М диференциал
Типичното за M разгръщане на мощността е характерно и за V8 двигателя, който в новото BMW M8 Гран Купе развива максимална мощност от 441 кВт/600 к.с., а в новото BMW M8 Competition Гран Купе до 460 кВт/625 к.с. осемцилиндровият двигател с технология M TwinPower Turbo и високооборотна концепция е комбиниран със спортна изпускателна система и осемстепенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic. Новото BMW M8 Гран Купе ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,3 сек, а новото BMW M8 Competition Гран Купе - за 3,2 сек.
Увереното пренасяне на мощността до пътя се осигурява от системата за задвижване на четирите колела M xDrive в съгласувано взаимодействие с Активния М диференциал на задната ос. Още в базовата си настройка 4WD системата M xDrive подава повече мощност към задните колела. От менюто Setup водачът може да избере и режима 4WD Sport, в който към задните колела се насочва още по-голяма част от мощността на двигателя. При деактивирана DSC е на разположение и режимът 2WD, при който мощността се насочва изцяло към задните колела.

Специфично за модела окачване, интегрирана спирачна система
Конструкцията и настройките на специфичното за модела окачване и екстремно стабилното му свързване с каросерията са ориентирани към специалните изисквания за шофиране по състезателна писта. Серийното оборудване включва и амортисьори с електронно управление и електромеханично кормилно управление M Servotronic. В специфичното си за М изпълнение новата интегрирана спирачна система позволява активирането на две различни характеристики на педала на спирачката.

Индивидуален дизайн, увеличен пространствен комфорт в задната част
За екстравагантното излъчване на High Performance спортния автомобил с четири врати допринасят и динамично издълженият силует, мощната област на раменете и индивидуалното оформление на задната част. Големите въздухозаборници, М хрилете на предните странични панели, аеродинамично оптимизираните външни огледала и другите специфични за М детайли разкриват High Performance характера на автомобила. При въвеждането на пазара ще се предлага и лимитираният до 400 екземпляра специален модел BMW M8 Гран Купе First Edition, чиито ексклузивни дизайнерски елементи включват и лаковото покритие на каросерията BMW Individual Aurora Diamond Green metallic с акценти в Gold Bronze. Удълженото с 200 мм в сравнение с вариантите на модела с две врати междуосие осигурява изключително висок пространствен комфорт в задната част. Освен това там има на разположение и трето място за седене, което може да се ползва при кратки пътувания.

Нова система за управление, ексклузивно серийно оборудване
Setup бутонът на средната конзола осигурява директен достъп до настройките на двигателя, амортисьорите, кормилното управление, M xDrive и спирачната система. Могат да бъдат запаметени два индивидуално конфигурирани варианта на M Setup, които да бъдат активирани с М бутоните на волана. Освен това на средната конзола е на разположение и бутонът M Mode, с който се влияе на асистиращите системи, както и на индикаторите на арматурното табло и на Head-Up дисплея. При новото BMW M8 Competition Гран Купе освен режимите ROAD и SPORT е на разположение и режимът TRACK. Ексклузивното серийно оборудване на новото BMW M8 Гран Купе и новото BMW M8 Competition Гран Купе включва и Адаптивни LED фарове с BMW Лазерни светлини, специфичен за М BMW Head-Up дисплей, M Спортни седалки, както и Асистент за шофиране и Асистент за паркиране. Последните достижения в областта на управлението и свързаността са представени от серийния BMW Live Cockpit Professional включително навигационна система и BMW Intelligent Personal Assistant.

*Източник: www.bmw.bg Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Volkswagen

Автосалон Пекин 2024: Volkswagen с нов концептуален модел и подмарка (Видео)

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

Новото MINI Aceman

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове BYD Mazda

BYD Experience Day с Yangwang U8 - видео

Апр 24, 2024